Ajankohtaiset tiedotteet

Yläsavolaiset mikroyrittäjät hurmaavat upeilla tuotteillaan yhteisellä KauppaKärry-kiertueella

6.6.2019 15:41
0

KauppaKärry -kiertue on yläsavolaisten ennakkoluulottomien mikroyrittäjien kesäkiertue, joka aloitti matkansa Olemisen vapaus –kaupunkikiertueelta toukokuussa. KauppaKärry jatkaa kulkuaan keväisen Suomen-kiertueen jälkeen läpi kesän Ylä-Savon alueen kesätapahtumissa. Kesätapahtumakiertueella vetonaulana toimii yritysten yhteinen liikkuva esittely- ja myymäläkärry paikallisine tuotteineen, palveluntarjoajineen ja herkkuineen. KauppaKärry tähtää yritysten tunnettuuden lisäämiseen ja uusien asiakkuuksien aikaansaamiseen. Lisäksi yhteistyön myötä voi syntyä odottamattomiakin hedelmiä – onhan kokonaisuus aina enemmän kuin osiensa summa.

KauppaKärryssä ovat mukana korubrändi Anna’s Darling Ky Sonkajärveltä, kahvila-ravintola Iltalypsy Oy Kiuruvedeltä ja Iisalmesta, JP Studiokeramiikka Oy Lapinlahdelta, Mainostoimisto Polku Ky Iisalmesta, Pesolan Pihviliha Oy Iisalmen Runnilta, kelloihin, koruihin ja palkintoihin erikoistunut PKP-Trading Oy Vieremältä, Savon Rautaosa Oy Iisalmesta sekä erilaisia tilaisuuksia järjestävä iisalmelainen Ulmalan Kansantalo Oy. Lisäksi Iisalmen kaupunkibrändi By Iisalmi on mukana KauppaKärrytoteutuksessa.

”KauppaKärryssä ei kysellä kuntarajoja, kärry kulkee iloisena joka kunnassa! Yrittäjien välillä on aitoa yhteistyöhenkeä, voidaan puhua siitä kuuluisasta yläsavolaisesta yhteistyön ylivoimasta!”, kertoo Iisalmen kaupungin elinvoimapalveluiden yritysasiantuntija, Mikrogrow –hankkeen aluekoordinaattori Virpi Murtola.

Iisalmessa ei odota ihmeitä – niitä tehdään yhdessä

KauppaKärryn taustalla on Mikrogrow hanke, joka on uudentyyppinen mikroyritysten kasvuverkosto, jonka perustoimintaa ovat ydinryhmäillat: Jokaisella toiminta-alueella on järjestetty keskimäärin kerran kuukaudessa mikroyrittäjiä kokoon saattaneita teemailtoja jo kahden vuoden ajan.  Yritykset ovat lähteneet toteuttamaan illoissa syntyneitä ajatuksia käytäntöön rahoitusneuvonnan ja sparrauskeskustelujen vauhdittamina. Yhteistyötä on syntynyt toivotusti myös yritysten välille: toisen mikroyrityksen tuotteita on otettu myyntiin ja yhteisiä tuotteita ja palveluita on kehitetty.

Hankkeen viimeisen alkaneen vuoden (2019) teema on konkreettiset teot. KauppaKärry on yksi innovatiivisimmista ideoista. Sen tavoitteena on kasvattaa yritysten liiketoimintaa, saada yritykset ja yrittäjät verkostoitumaan keskenään entistä tehokkaammin ja lisätä alueen tunnettuutta ja vetovoimaisuutta. Teot mahdollistuvat Ylä-Savon Veturin myöntämällä Leader rahoituksella, Iisalmen kaupungin sekä yrittäjien valtavalla tahtotilalla. Edelleen voidaan alleviivata yhteistyöstä syntyvää ylivoimaa.

”KauppaKärry on yläsavolaisten yritysten rohkea idea tehdä itseään ja kotiseutuaan tunnetuksi – rakkaudella. Odotan tältä kesältä ratkiriemukkaita hetkiä ja kohtaamisia uusien ihmisten kanssa. Olemme kahden vuoden ajan jakaneet yrittäjätarinoitamme, ja osaamme nyt kertoa toistemme yrityksistä sekä palveluista – senkin teemme rakkaudella.”, kertoo sonkajärveläinen korumuotoilija Anna-Reetta Väänänen.

KauppaKärryn yrittäjiä yhdistää tietenkin Ylä-Savo ja yrittäjyys. Kiertueella on mukana monialainen, mielenkiintoinen ja epätavallinen yhdistelmä osaamista. Toukokuinen Olemisen vapaus –kiertue ympäri Suomen hioi yritysyhteistyön toimintavalmiiksi myös laajemmille markkinoille, joissa kenelläkään ei ole juurikaan aiempaa tunnettuutta. Yhteisen kesän aikana osaamista, vastuuta ja resursseja jaetaan edelleenyrittäjien kesken. Näin KauppaKärryn tarina vain paranee matkan jatkuessa paikkakunnalta toiselle.

Kiertueen etenemistä ja tarinaa voi seurata Instagramissa yrittäjien omissa kanavissa, sekä hashtageilla #tehdäänihmeitäyhdessä ja #Kauppakärry #kasvubyiisalmi

Lisätietoja:

Virpi Murtola
yritysasiantuntija
040 630 5133