Uutisarkisto

Iisalmi vastaanotti syyskuussa neljä uutta kiintiöpakolaisperhettä

6.11.2018 11.26
0

Iisalmeen saapui 3.-4.9.2018 neljä uutta kiintiöpakolaisperhettä. He ovat kaikki syyrialaisia, jotka saapuivat Suomeen Turkista, oltuaan siellä pakolaisina jo usean vuoden ajan. Perheet sijoittuivat asumaan eri puolille Iisalmea. Iisalmen kaupungin maahanmuutto- ja pakolaispalvelut vastaavat heidän kotoutumisestaan ja siihen liittyvästä viranomaisyhteistyöstä. Suomalaisen arkielämän opettelu onkin jo täydessä vauhdissa, sekä lapset että aikuiset ovat aloittaneet koulut lokakuun alusta alkaen.

 Peltosalmella asuva Husseinin perhe kommentoi Iisalmeen muuttamista näin: ”Asuminen on ollut rauhallista ja turvallista, ja niin aikuiset kuin lapsetkin ovat viihtyneet erittäin hyvin. Haastavaa on, kun kaikki on kaukana toisistaan ja julkinen liikenne ei kulje iltaisin ja viikonloppuisin lainkaan.”

 Seuraavan kerran kiintiöpakolaisia saapuu Iisalmeen ensi vuonna.

Iisalmen kaupungin maahanmuutto- ja pakolaispalvelut tarjoavat kotouttamispalveluja Ylä-Savon alueella niin pakolaistaustaisille kuin työn-, opiskelun tai perhesiteen perusteella tulleille maahanmuuttajille. Meihin voi olla yhteydessä myös alueella toimiva palveluntarjoaja tai työnantaja asioissa, jotka liittyvät maahanmuuttajiin. 

 

Lisätietoja

Nina Herd
maahanmuuttotyön koordinaattori
maahanmuutto- ja pakolaispalvelut
040 653 0021
nina.herd@iisalmi.fi