Ajankohtaiset tiedotteet

Iisalmi tarjoaa siistimisvälineitä ja treenivinkkejä Siisti Iisalmi -kampanjaan osallistuville kuntalaisille

SiistiFB.jpg
15.4.2024 8.00
1

Viimevuotiseen tapaan tänäkin keväänä koko Suomi kerää miljoona pussillista roskia. Kyse on YLE:n liikkeelle saattamasta valtakunnallisesta siivoustalkoojaksosta, jossa Iisalmikin on muiden yhteisöjen kera tekemässä ympäristöstä siistimpää. Iisalmessa on jokakeväinen yhteisöllinen roskienkeruu ja kaupunkiympäristön siistiminen on jo vuosien perinne, sillä Siisti Iisalmi -kampanjan innoittamana on roskia kerätty pussi tolkulla aiemminkin. Iisalmen kaupunki innostaa asukkaitaan mukaan valtakunnallisiin talkoisiin ja tarjoaa välineistöä siivouspuuhiin. Uutta intoa talkoisiin tuo Iisalmen liikuntapalveluiden video, joka nostaa esille siivoustalkoiden suoman hyötyliikuntahetken raittiissa kevätilmassa. ​

www.iisalmi.fi/siistiiisalmi -sivulta löytyy kaikki tarvittavat tiedot Miljoona roskapussia -kampanjaan sekä paikalliseen Siisti Iisalmi -haasteeseen osallistumiseen. Kampanjat starttaavat maanantaina 15.4.2024 ja jatkuvat kesäkuun 5. päivään saakka. Kuka tahansa voi osallistua talkoisiin itsenäisesti tai yhdessä vaikkapa perheen tai kaveriporukan kanssa ja halutessaan hakea kaupungintalon asiakaspalvelupisteeltä lainaan roskienkeruupihdit, roskapusseja sekä suojakäsineitä. Tuttuun tapaan osana Siisti Iisalmi –kampanjaa Ylä-Savon jätekeskus ottaa puhtaat risu- ja haravointijätekuormat ja tavanomaiset, kotitalouksilta asumisessa syntyvät hyötyjätteet maksutta vastaan.


Iisalmi haluaa kannustaa kuntalaisia mukaan myös somearvonnalla ja ympäristön siistimisen yhteydessä oheistuotteena tulevan hyötyliikunnan riemuja korostamalla. Paikalliseen haasteeseen voi osallistua seuraavalla tavalla:

  1. Hae Iisalmen kaupungintalolta siistimisvälineitä, ellei sinulla ole niitä itselläsi.
  2. Valitse alue, jonka siistit – esimerkiksi oma kotikatu, lähipuisto tai muu tienvierusalue ja kerää sieltä roskat. Muista kuvata ennen- ja jälkeen-kuvat!
  3. Vie roskat jäteastiaan.
  4. Postaa kuva hashtageilla #siistiiisalmi #miljoonaroskapussia Instagramiin ja osallistut By Iisalmi -tuotepakettien arvontaan. Ilmoitamme voittajille henkilökohtaisesti kesäkuussa 2024.
  5. Listaa keräämiesi roskapussien määrä YLE:n kampanjasivulle roskalaskuriin: https://yle.fi/aihe/miljoona-roskapussia
  6. Lisää virtaa Siisti Iisalmi -roskatreeneistä! Iisalmen Liikuntapalvelut ohjaa videolla Siisti Iisalmi -roskatreeneihin – katso ja nappaa tuplahyödyt roskien keräämisestä.
    Video on katsottavissa iisalmi.fi/siistiiisalmi -sivulla sekä YouTubessa: https://www.youtube.com/watch?v=2ZZNO0Z7aO8

Kaupunki sijoittaa Siisti Iisalmi -tarroilla varustettuja isoja roska-astioita useisiin kohteisiin kaupunkiympäristöön, jotta kerätyille roskapusseille on helposti oikea paikka saavutettavissa.

Roska-astiat löytyvät:

Lasten liikennepuiston parkkialue (Luuniemi)

Kirkkopuisto (Kirkkopuiston leikkikentän lähellä)

Satamalaituri (yksi sataman uimarikopin vieressä ja toinen sinisen kioskin vieressä)

Matonpesupaikka (Haukiniemi)

Jäähallilla iso roskalava

Kaupungin sosiaalisen median kanavissa kampanja tulee näkymään koko kevään ajan. Talkoisiin osallistuvia kannustetaan käyttämään omissa talkoopostauksissaan hashtageja #siistiiisalmi #miljoonaroskapussiaLisätietoja:
Petri Himanen, viher- ja liikunta-aluepäällikkö, p. 040 830 2737, petri.himanen@iisalmi.fi

Hanna Hyvönen, viher- ja liikunta-alueiden työnjohtaja, p. 040 588 9033, hanna.hyvonen@iisalmi.fi