Ajankohtaista

Iisalmi tarjoaa jälleen suosittua koeasumista - myös pariskunnat ja perheelliset voivat hakea mukaan!

Kesän 2023 koeasukas Reetta Sojakka nautti kiireettömästä vapaa-ajasta ja luonnonläheisyydestä muun muassa retkeillen..jpgKesän 2023 koeasukas nautti kiireettömästä vapaa-ajasta ja luonnonläheisyydestä retkeilemällä ja uimalla luonnonvesissä.
10.1.2024 9.00

Kokeilusta kestosuosikiksi kehittynyt Iisalmen koeasumisen kampanja starttaa jälleen maanantaina 15.1.2024. Kampanja tarjoaa Ylä-Savon seudulle kesätöiden vuoksi muuttaville nuorille osaajille mahdollisuutta hakea Iisalmen koeasukkaaksi ja saada kesätyösuhteensa ajaksi ilmaisen asunnon Petterinkulma Oy:n vuokrakodista vastineeksi Iisalmen somelähettilään toimimisesta. Täysin ilmaisen asumisen ja harrastamisen edut koko kesäkaudelle saa yksi muuttaja mahdollisen puolisonsa tai perheensä kera, mutta edullisia kesäkoteja kampanjan maustamalla lisäeduilla Petterikulma Oy:n soluissa on tarjolla runsaamminkin. Tähän saakka useimmat koeasukkaista ovat muuttaneet Iisalmeen itsekseen, mutta tänä vuonna koeasunto voidaan tarvittaessa tarjota myös perhekokoisena.

Koeasumisen kampanja on osa Iisalmen kaupungin sekä kumppaniyritysten ja –oppilaitosten yhteistä By Iisalmi –brändityötä, jonka avaintavoitteisiin kuuluu seudun houkuttelevuuden ja tunnettuuden kasvattaminen etenkin työperäisen muuton kannalta potentiaalisille kohderyhmille. Koeasumisen kampanjan pääkohderyhmää ovat nuoret opiskelijat ja vastavalmistuneet isoimmissa opiskelukaupungeissa. Heille ilmainen asuminen ja harrastaminen voi olla se tarvittava vipuvarsi, joka houkuttelee katsomaan kesätyötä kenties ennestään tuntemattomasta Iisalmesta. Aiempien vuosien koeasukkaat ovat kampanjan ja mielenkiintoisten kesätöiden houkuttelemina muuttaneet Iisalmeen Tukholmasta, Joensuusta, Lappeenrannasta, Helsingistä ja pienestä vuoristokylästä Marokosta. Esimerkiksi kesällä 2023 Iisalmen koeasukkaana ja varhaiskasvatuksen opettajana Iisalmessa viihtyneen Reetta Sojakan muistoihin kesä Iisalmessa jätti erittäin positiivisen jäljen:

”Kesäni Iisalmessa oli henkilökohtaisesti merkittävä ja koin sisimmässäni ajatusmaailman muutoksia. Olen pitänyt itseäni kovin cityihmisenä, mutta Iisalmen koeasumisen myötä koen ehdottomasti kaipaavani rauhaa ja luonnonläheisyyttä arkeeni. Iisalmessa arkeen mahtui enemmän vapaa-ajan aktiviteetteja ja olemisen rauhaa, sillä asiat olivat yksinkertaisesti lähempänä toisiaan. Nautin suunnattomasti laajasta vapaa-ajan aktiviteettien tarjonnasta; kulttuurista, liikunnasta ja luonnosta. Olin yllättynyt kuinka paljon kaikkea ihanaa tekemistä kaupungista löytyi!”

Reetta Sojakan kokemuksiin voi tutustua tarkemmin videohaastattelun ja blogin kautta www.iisalmi.fi/koeiisalmi -sivulla.

”Menneiden kesien koeasukkaiden silmin olemme päässeet katsomaan Iisalmen tarjoamia monipuolisia uramahdollisuuksia niin teknologiateollisuudessa, maatalouden palveluksessa kuin varhaiskasvatuksessakin. Useimmat hakijoista ovat olleet korkeakouluopiskelijoita, mutta toki kampanjaan voi hakea mukaan myös toisen asteen koulutuksessa olevat tai jo ammattiin valmistuneet nuoret osaajat. Kohdennamme markkinointia yliopistokaupunkeihin ja muihin opiskelijakeskittymiin ja kerromme kampanjasta sekä live- että digitaalisilla rekrymessuilla.”, kertoo Iisalmen kaupungin markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Laura Koski.

”Toivomme seudun yritysten hyödyntävän omassa kesätyömarkkinoinnissaan koeasumisen kampanjaa, tarjoaahan se ihan tuntuvaa lisäarvoa kesätyöntekijöille. Katsotaan, löytyisikö tulevalle kesälle Iisalmea koeasumaan jopa pariskunta, jonka molemmille osapuolille olisi löytynyt kesätyö seudulta. Mahdolliset lapsetkin toivotamme toki tervetulleiksi koeajamaan Suomen parasta liikennepuistoa ja muita paikallisia palveluita!”, muistuttaa Iisalmen kaupungin elinkeinojohtaja Terho Savolainen

Koeasumisen kampanjassa pääyhteistyökumppanina toimii Petterinkulma Oy, joka tarjoaa edullisia ja hyväkuntoisia vuokra-asuntoja eri puolilla kaupunkia myös muille kuin kampanjan kautta asuntoa hakeville. Petterinkulman tarjoamasta vuokrakodista viihtyisän ja muuttovalmiin kesäkodin loihtii toinen kampanjan tärkeä yhteistyötaho, Ylä-Savon ammattiopisto: Ysaon sisustusalan opiskelijat kalustavat ja sisustavat asunnon hakijan toiveet huomioiden. Lisäksi tuotteisiinsa liittyviä etuja koeasukkaalle tarjoavat Kaisanet Oy, LähiTapiola Itä ja Iisalmen Sanomat. 

Sekä täysin ilmaiseen että edulliseen koeasumiseen voi jättää hakemuksen maaliskuun loppuun mennessä. Hakijoilta edellytetään kesätyösopimusta yläsavolaisen työnantajan kanssa. Lisäksi hakijan nykyisen asuinpaikan tulee olla Ylä-Savon ulkopuolella. 

_________________________________________________________________________________________________

Lisätietoja kampanjasta www.iisalmi.fi/koeiisalmi. Sivulla avataan hakulomakkeet 15.1.2024. 
Kampanjan Instagram-tili: https://www.instagram.com/koeiisalmi
Koeasumisen blogi: www.iisalmi.fi/koeiisalmi
Kiinnostavia kesätyöpaikkoja Iisalmen seudun kärkiyrityksissä: www.iisalmi.fi/byiisalmi