Ajankohtaiset tiedotteet

Iisalmi jazz Festival järjestetään ensimmäistä kertaa 25.-27.1.2019

Jukka Perko hi res.jpg
7.1.2019 7:00
1

Iisalmi on yksi Suomen merkittävimmistä jazz-kaupungeista Suomessa ja tätä asemaa alleviivaten Iisalmeen on synnytetty uusi kansainvälinen jazz-tapahtuma nimeltään Iisalmi Jazz Festival.

Iisalmessa jazz on kaikkien juttu


Iisalmessa on jo jonkin aikaa saatu nauttia kovatasoisesta jazzista Koko Jazz Club Iisalmen toimesta. Jazz on osoittautunut mielenkiintoiseksi musiikinlajiksi, sillä kävijöitä on riittänyt konserteissa runsaasti. Kiinostus on huomattu ja nyt Iisalmi Jazz Festival laajentaa entisestään mahdollisuuksia nauttia jazz-musiikista. Luvassa on kansainvälisen tason menoa, kun pääesiintyjäksi festivaaleille on saatu tasoltaan jopa Steve Wonderiin verrattu soulartisti Frank McComb.

”Musiikki universaalina kielenä on yhtä aikaa abstrakti ja täysin ymmärrettävä. Se ottaa matkalle hengityksen tahdissa. Elämän lailla musiikki voi koskettaa äkisti ja syvästi. Musiikki myös jatkuu, vaikkei siitä välittäisi. Iisalmi Jazz Festivalin ohjelmisto on koottu aineksista, joissa sisältö on varmasti kunnossa. Tämän takaavat Festivaalin sielukkaat, ilmaisulliset artistit”, kuvailee taiteellinen johtaja Timo Hirvonen Iisalmi Jazz Festival -tapahtuman henkeä.

Jazz ei ole Iisalmessa jäänyt vain klubitoiminnaksi konserttien muodossa, vaan jazzin parissa toimivat tahot ovat hakeneet yhteistyön mahdollisuuksia laajasti. Varhaisessa vaiheessa yhteistyömahdollisuuksiin tarttuivat paikalliset yritykset, mutta nyt yhteistyö on laajentunut myös oppilaitoksien suuntaan.

“Haluamme antaa nuorille, nouseville kyvyille mahdollisuuden kehittää osaamistaan ja tämän vuoksi olemme aloittaneet yhteistyön Ylä-Savon musiikkiopiston nuorten kanssa. Festivaali huipentuu jazzmuusikoidemme huippujen ja opiskelijoiden yhteiskonserttiin sunnuntaina 27.1.2019”, Hirvonen kertoo.
Iisalmi Jazz Festival tulee olemaan tunnematka musiikin maailmaan ja taiteellinen johtaja Timo Hirvonen toivottaa kaikki tervetulleiksi: “Tulemme kokemaan heittäytymisiä, ja tiedän että te, arvoisa yleisö, otatte kopin. Nähdään festivaaleilla!”

ARTISTIT

IJF kansainvälinen pääesiintyjä on soulartisti Frank McComb. Hänen virtuoottista kosketinsoitintyöskentelyään on verrattu Stevie Wonderiin, laulua Donny Hathawayhin. Ja mies todellakin nousee ilmaisullisten esikuviensa rinnalle! Kotimaisista jazzin huippunimistä nostamme avajaisvuonna esille taitavat naiset. Emma Salokoski, Riitta Paakki, Nina Mya ja Eeppi Ursin ovat näyttäneet ilmaisuvoimansa lukuisilla kansallisislla ja kansainvälisillä foorumeilla.

Irish Bar O ́Nellys ́in festarijameissa perjantaina ja lauantaina on mahdollista nähdä jazzin supertähdet improvisoimassa musiikin yhteisellä maaperällä!

Festivaaleja tähdittävät myös saksofonistit Jukka Perko ja Jari Perkiömäki, rumpalit Jussi Lehtonen ja Aleksi Heinola, kitaristi Jarmo Saari, kontrabasisti Jonny Åhman sekä perkussionisti Abdissa ”Mamba” Assefa.

LisätietojaTaiteellinen johtaja Timo Hirvonen
Iisalmi Jazz Festival
puh:  050 5485 823
www.iisalmijazzfestival.fi