Ajankohtaista

Iisalmi ja tienoot yritykset kehittävät yhdessä matkailun laatua ja asiakaspalvelua

20210915_100526.jpgPerhoPRO, Laatutonni-koulutus menossa
17.9.2021 12.00

Yhdeksän Iisalmi ja tienoot matkailuryhmän yritystä aloittivat Laatutonnivalmennuksessa Ylä-Savo matkailutuotteet kestävälle kehityspolulle hankkeessa. Yrityksiä on Lapinlahdelta, Kiuruvedeltä, Sonkajärveltä, Iisalmesta ja Vieremältä. Laatu ja erinomainen asiakaspalvelu takaavat yrityksen menestyksen tämän päivän haasteissa; tärkein asia on tyytyväinen asiakas.

Laatutonni-laadunkehittämisohjelma tarjoaa matkailuyrityksille laatutyökaluja työtapojen yhtenäistämiseksi ja asiakaspalautteiden keräämistä varten. Valmennuksen tavoitteena on kehittää yritykselle työkaluja, joilla henkilöstö voi itsenäisesti kehittää yrityksen tuotteiden, palvelujen ja toiminnan laatua että yrityksen kannattavuutta sekä vastuullisuutta.  Neljän valmennuspäivän ja yrityksen omien palaverien tuloksena kootaan Laatukäsikirja sekä yritys saa käyttöönsä Laatutonni-diplomin.  

Yhtenä osana laadun kehittämistä on ymmärtää kestävän kehityksen tärkeys tämän päivän liiketoiminnassa. Valmennuksessa yritys laatii ympäristöasioiden ja vastuullisuuden edistämiseksi toimintasuunnitelman, joita kehittää lähivuosien aikana osana liiketoimintaa.

Ensimmäiset Laatutonni valmennukset käynnistyivät huhtikuussa 2001 ja tähän mennessä yli 1000 matkailualan yritystä ovat ottaneet sen käyttöönsä. Matkailualalle räätälöity ja VisitFinlandin hyväksymä Laatutonni Q1000-laadunkehittämisohjelma antaa alan yritykselle käytännönläheisiä työkaluja omaan toimintaansa, jolla hän voi viestittää asiakkaille päin tuotteidensa, palveluidensa ja toimintansa hyvästä laadusta.