Ajankohtaiset tiedotteet

Iisalmi houkuttelee kesätöihin: KOEASUMISEEN JÄTETTY JO HAKEMUKSIA

fb-kuva bileet.jpg
11.2.2019 14:00
0

Iisalmen kaupunki By Iisalmi –yhteistyökumppaneineen lanseerasi koeasumisen kampanjan tammikuun lopussa. Tarjolla on ilmaista tai edullista asumista kesätyön perässä Iisalmeen muuttaville. Kiinnostus on ollut lupaavaa ja hakemuksiakin on jo jätetty. Mukaan ehtii ilmoittautua maaliskuun loppuun mennessä.

By Iisalmi –yhteismarkkinoinnissa mukana olevan, vuokrakoteja tarjoavan Petterinkulma Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kauppinen sai vastailla koeasumisesta kiinnostuneiden kysymyksiin Jyväskylän Ura, työelämä ja koulutus –tapahtumassa 22.1.

”Keskisuomalaiset ottivat koeasumisen kampanjan uteliaina vastaan. Etenkin opiskelijat, joilla on opiskelupaikkakunnallaan asunto, olivat erittäin kiinnostuneita. Edullisen tai täysin ilmaisen koeasunnon turvin ei heidän tarvitsisi välttämättä irtisanoa asuntoaan opiskelupaikkakunnalta rahansäästön vuoksi. Mutta kyllä messuilla kävi juttusilla perheellisiäkin, jotka sanoivat tarjouksen kuultuaan kartoittavansa Iisalmen avoimet työpaikat sillä silmällä, josko sopivaa työtä löytyisi
– asumisesta ei homma jäisi kiinni.”

Jyväskylän lisäksi Koeasumisen kampanja on ollut esillä Lappeenrannan Duuniday –tapahtumassa ja Oulun yliopiston Pestipäivillä. Molemmissa esitteet ovat tarttuneet hyvin messuvieraiden mukaan. Etenkin Lappeenrannassa kiinnostusta oli myös kansainvälisten osaajien keskuudessa, joita tapahtumassa oli mukavasti paikalla. Iisalmen seudun yritykset tarvitsevat lähivuosina työperäisiä maahanmuuttajia paikkaamaan työvoimantarvettaan, joten houkuttelevan mielikuvan rakentaminen heidän keskuudessaan on tärkeää.

Koeasumisen kampanjan kautta edullista tai täysin ilmaista koeasumista hakevan tulee jo hakemusvaiheessa kertoa, mihin Iisalmen seudulla toimivaan yritykseen hän on työllistymässä. Näin ollen hakemuksia odotellaan maltilla maaliskuun loppuun saakka – suuri osa kesätyöpaikoista täytetään ennen sitä.
Esimerkiksi Iisalmen kaupungin oma kesätyöhaku on juuri käynnistynyt: Kuntarekryssä on avoinna 60 - 70 kesätyöpaikkaa ja niihinkin työllistyvillä on mahdollisuus hakea koeasuntoa, mikäli nykyinen asuinpaikka sijaitsee Ylä-Savon ulkopuolella. Lisäksi Iisalmen kaupungin nuorisotyö työllistää sata 7. – 8.-luokkalaista nuorta. Kaupungin tarjoamiin kesätyöpaikkoihin haetaan sähköisellä lomakkeella viimeistään 15.3.2019 klo 15.30 mennessä. Hakemuksen teossa ja kesätyötukeen liittyvissä kysymyksissä palvelee Iisalmen kaupungin Työllisyyspalveluiden työllisyysasiantuntija Minna Pappi, hänet tavoittaa puhelimitse numerosta 040 642 8996.

Iisalmen kaupunki sai vuonna 2017 Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa kunniamaininnan alle 18-vuotiaiden työllistäjänä. Tänäkin vuonna kaupunki toimii samoin periaattein ja on mukana kampanjassa ( http://kesaduuni.org/.) Vastuullisuudesta kertoo myös se, että Iisalmen kaupungin henkilöstötutkimuksessa 94 % vastaajista kertoi suositelleensa tai olevansa valmis suosittelemaan työnantajaansa.

Myös Iisalmen seudun yrityksissä kesätyötä on tarjolla monilla eri aloilla. Niinpä koeasumisen kampanja-asunnon voi napata vaikka pariskuntakin – töitä löytyy niin terveydenhoitoalalta kuin teollisuudesta ja palveluistakin. Avoimia paikkoja voi lähteä hakemaan esimerkiksi www.iisalmi.fi/byiisalmi -sivun kautta, jossa muuttajaa auttavat myös kaupunkiin aiemmin työnperässä muuttaneiden kertomat kokemukset Iisalmesta.

Lisätietoja kampanjasta www.iisalmi.fi/koeiisalmi
Kampanjasivulla voi jättää hakemuksen sekä täysin ilmaiseen koeasumiseen, että edulliseen Petterinkulman kesäkotiin soluasunnossa.


Lisätietoja:

Terho Savolainen
Iisalmen kaupungin elinkeinojohtaja
p. 040 630 5328

Mikko Kauppinen
toimitusjohtaja
Petterinkulma Oy
p. 020 743 9125