Uutisarkisto

Iisalmen kulttuurin tunnustuspalkinto Pro Kivikoulu ry:lle

8.12.2015 12:00
0

Kulttuurilautakunta päätti kokouksessaan 12.11.2015, että kulttuurin tunnustuspalkinto 2015 myönnetään Pro Kivikoulu ry:lle.

Pro Kivikoulu ry on entisen Iisalmen Kirkonkylän Koulun ja nykyisen Kirkonsalmen Koulun entisten oppilaiden sekä kaikkien Kivikoulun ystävien yhdistys. Yhdistyksen
tarkoituksena on kunnostaa Kivikoulu kulttuuri-, kerho- ja harrastustiloiksi. Kivikoululla on järjestetty jo muutaman vuoden ajan erilaisia kulttuuritapahtumia, ja yhdistys rakennuksen kunnostamisen lisäksi kerää materiaalia rakennuksen historiaan liittyen. Yhdistyksen puheenjohtajana toimii Lassi Korpihalla. Kivikoulun kunnostus ja käyttöönotto on suuri ponnistus yhdistykseltä, ja kulttuurilautakunta tahtoo tunnustuspalkinnolla kannustaa yhdistystä jatkamaan tätä työtä.

Kaupunkilaisten tekemissä ehdotuksissa mainittiin perusteluina mm. seuraavaa: ”On aktivoinut tavalliset kaupunkilaiset toimimaan Kivikoulun pelastamiseksi”, ”vahva tekemisen meininki kulttuurin hyväksi” ja ”todellinen kulttuuriteko”.

Palkinto luovutettiin itsenäisyyspäivän juhlassa Iisalmen kulttuurikeskuksella sunnuntaina 6.12.2015.

Iisalmen kaupungin kulttuurin tunnustuspalkinto jaettiin tänä vuonna jo viidettä kertaa. Tunnustuspalkinto jaetaan iisalmelaiselle henkilölle tai yhdistykselle, joka on merkittävästi ansioitunut kulttuurin alalla. Palkintoa voivat ehdottaa iisalmelaiset yhteisöt ja yksityishenkilöt, ja palkinnon saajan valitsee kulttuurilautakunta.