Ajankohtaiset tiedotteet

Iisalmen kaupunki, sivistys- ja hyvinvointitoimialan palvelut poikkeusolojen aikana

25.3.2020 16:05
0

Varhaiskasvatus

 Varhaiskasvatusta järjestetään kaikille lapsille ja perheille, joiden lasten hoitoa ei ole voitu järjestää muulla tavoin. Valtioneuvoston linjauksen mukaan suositellaan kuitenkin lasten pitämistä kotona, jos se on mahdollista.

Huoltajien osalta ei ole määritelty mitään erityisiä työntekijäryhmiä tai työnteon muotoja, vaan varhaiskasvatuksen palveluja voivat käyttää kaikki sitä tarvitsevat lapset ja perheet. Myös etätyötä tekevät huoltajat voivat viedä lapsensa varhaiskasvatukseen tarvittaessa silloin, jos lapsen hoitoa ei voida muutoin järjestää.

Lisätietoja: varhaiskasvatusjohtaja Kaija Rautaparta-Pennanen kaija.rautaparta-pennanen@iisalmi.fi tai puh. 040 543 4982 sekä päiväkotien johtajat

Perusopetus

 1.–3. vuosiluokkien pienet koululaiset viedään lähiopetukseen vain jos on aivan pakko. Hallituksen vahva suositus on järjestää heidänkin opiskelu kotona. Opetus järjestetään etäopetuksena erilaisia digitaalisia oppimisympäristöjä ja -ratkaisuja hyödyntäen. Opettajien tulee seurata oppilaiden osallistumista opetukseen päivittäin.

Opetusta järjestetään myös lähiopetuksena. Valtioneuvoston antaman soveltamisasetuksen (126/2020, muut. 131/2020) mukaisesti lähiopetukseen voivat osallistua esiopetuksen oppilaat, 1.–3. luokkien oppilaat, erityisen tuen päätöksen saaneet oppilaat ja pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaat. Jos oppilaan huoltajat haluavat mieluummin pitää lapsen kotona, voivat oppilaat osallistua etäopetukseen. Lähiopetukseen osallistuvilla 1.–2. luokkien oppilailla ja erityisoppilailla on mahdollisuus osallistua iltapäivätoimintaan.

Lisätietoja: toimialajohtaja Kirsi-Tiina Ikonen kirsi-tiina.ikonen@iisalmi.fi puh. 040 8304 336 sekä koulujen rehtorit

Lukiokoulutus

 Kaikki lähiopetus on lopetettu 18.3. alkaen. Opetus ja ohjaus toteutetaan etänä tietoverkkojen välityksellä erilaisia oppimisympäristöjä hyödyntäen. Ylioppilaskokeet saatettiin päätökseen normaalisti, mutta tiivistetyllä aikataululla.

Kansalaisopisto

 Kaikki lähiopetus on lopetettu 18.3. alkaen. Useimmat kurssit jatkuvat kuitenkin etäopetuksena. Tieto kurssien jatkumisesta ilmoitetaan osoitteessa www.iisalmi.fi/kansalaisopisto
Etäopetusta jatketaan kauden loppuun tai siihen asti kunnes valtioneuvosto päättää purkaa koronavirusrajoitteet.

Lisätietoja: rehtori tapani.lakaniemi@iisalmi.fi puh. 040 5434 902

Musiikkiopisto

 Kaikki lähiopetus on lopetettu 18.3. alkaen. Kuoro- ja orkesteritoiminta on myös tauolla, mutta muu opetus jatkuu etäopetuksena. Etäopetusta jatketaan kauden loppuun tai siihen asti, kunnes valtioneuvosto päättää purkaa koronavirusrajoitteet.

Lisätietoja: rehtori tapani.lakaniemi@iisalmi.fi puh. 040 5434 902

Kirjasto

Kirjasto on toistaiseksi suljettu. Asiakkaat voivat käyttää palveluita verkossa: esimerkiksi e-kirjoja, e-äänikirjoja, elokuvia ja musiikkia. Palvelut löytyvät Rutakko-verkkokirjastosta www.rutakko.verkkokirjasto.fi.  Kirjasto lähettää tietoiskuja verkkopalveluistaan Facebookin kautta, seuraa ilmoittelua. Kirjasto lähettää myös livenä lukuvinkkejä aikuisille ja lapsille, satutuokioita ja askartelua. Tämän lisäksi Päivänpolttavat juttutupa kokoontuu Skypessä kerran viikossa. Juttutuvan vetää Jorma Tikkanen. Lisäksi kirjasto tarjoaa digineuvontaa asiakkailleen ma-pe klo 8-15 p. 040 830 2712. Kirjastoon liittyvissä kysymyksissä voitte olla yhteydessä vastaavaan kirjastonhoitajaan Tuija Sirviö-Lappalaiseen p. 040 489 4006, tuija.sirvio-lappalainen@iisalmi.fi.

Kulttuuripalvelut

 Kulttuurikeskus on toistaiseksi suljettu ja tilaisuudet on peruttu. Tapahtumien järjestäjät informoivat peruutuksista ja mahdollisista siirroista myöhemmäksi aikaa. Ostetut liput käyvät sellaisenaan siirrettyihin konsertteihin. Lisätietoja lipunpalautuksista p. 040 830 2757, miia.gronqvist@iisalmi.fi.

Kulttuuripalvelut käynnistää poikkeustilassa etätuotantona mm. konserttien striimausta, ensimmäiset konsertit pidetään to 26.3. klo 18 Iisalmen live-kanavassa www.iisalmi.fi/live ja la 28.3. klo 15 Minun Iisalmeni -facebooksivulla https://www.facebook.com/MinunIisalmeni/.  Myöhemmistä lähetyksistä tiedotetaan erikseen. Kulttuuripalvelut etsii myös esiintyjiä striimattuihin lähetyksiin, kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä kirjasto- ja kulttuuripalvelupäällikkö Sanna Mariniin, p. 040 5889 074, sanna.marin@iisalmi.fi.

Liikuntapalvelut

Ryhmätoiminta ja tapahtumat ovat toistaiseksi peruutettu. Uimahalli ja kuntosali, jäähalli, jalkapallohalli, liikuntahalli, väestönsuoja, Paloisvuoren rinne ja kahvio, Hanhilammen ampumakeskus ja koulujen liikuntasalit ovat suljettu. Kankaan tekonurmi, kodat ja laavut, lähiliikuntapaikat, leikkikentät ja koirapuistot ovat vielä toistaiseksi avoinna. Näillä alueilla on ehdottomasti noudatettava siellä olevia poikkeustilaohjeita sekä huolehdittava hyvästä käsihygieniasta. Seuraamme aktiivisesti viranomaisten ohjeita ja toimimme annettujen ohjeistusten mukaisesti.

Kaupungin live-kanavan www.iisalmi.fi/live kautta käynnistyy perjantaisin klo 10.00 ikäihmisille suunnattu jumppatuokio. Myös Iisalmen uimahallin facebook -sivuilta näet lyhyempiä jumppavideoita kotona tehtävään kuntoiluun. Uimahallin asiakaspalvelupuhelimeen vastataan edelleen uimahallia koskevissa asioissa, p. 040 3502534. Liikuntaneuvontaa ja harjoitusohjelmia saa etänä, p. 040 8302700. Järjestöasioissa ja liikuntatilojen- ja alueiden varauksissa palvellaan numerosta, p. 040 8302703.

Nuorisopalvelut

Nuorisopalveluissa ryhmätoiminta ja jalkautumiset on peruttu ja kaikki nuorisotilat ovat suljettu. Nuorisotyöntekijät ja etsivät nuorisotyöntekijät ovat tavattavissa puhelimen lisäksi sosiaalisessa mediassa ja uutena työmuotona myös Discordissa. Ajankohdat tiedotetaan instagrammissa ja facebookissa. Some-kanavilla on tarjolla myös kisoja ja vinkkejä vapaa-ajantoimintaan. Lisäksi nuorisotyöntekijöiden kanssa voi keskustella nimettömänä ja luottamuksellisesti Savon nuorten nettiportaalissa osoitteessa www.po1nt.fi  arkisin klo 12-22 ja la-su klo 15-18. Ohjaamoon voi olla myös yhteydessä sosiaalisen median kautta, ja mm. facebookista löytyy päivittäin tieto, kuka työntekijä on tavattavissa puhelimitse ja/tai somen kautta.
Nuorisopalveluihin liittyvissä kysymyksissä voitte olla yhteydessä nuorisotyön koordinaattoriin Tarja Immoseen, p. 040 5454 546.

Lisätietoja liikunta- ja nuorisopalveluista: kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Pekka Partanen, p. 040 5454567, pekka.partanen@iisalmi.fi.

Ruokapalvelut

Valmistamme päivittäin aterioita avoinna oleviin päiväkoteihin, lähiopetuksessa oleville koululaisille ja Soten Iisalmen yksiköihin. Työttömien ruokailua ei ole Lumakeskuksella 20.3.2020 alkaen poikkeusoloista johtuen. Ylijäämäruuan myynti on myös lopetettu 17.3.2020 alkaen. Ruokapalveluun liittyvissä kysymyksissä voitte olla yhteydessä ruokapalvelupäällikkö Helena Fariniin, p. 040 4894 783, helena.farin@iisalmi.fi.