Ajankohtaiset tiedotteet

Iisalmen hyväntekeväisyyshuutokaupan tuottolahjoitus tulee tarpeeseen - vielä ehdit huutaa ja auttaa yläsavolaisia lapsiperheitä

Kim Sainio Genelecin tuotantolinjalla kokoamassa huutokaupattavaa kaiutinparia..jpgKim Sainio Genelecin tuotantolinjalla kokoamassa huutokaupattavaa kaiutinparia.
17.11.2020 16.37
1

Osana Iisalmen kaupungin ja By Iisalmi –kumppaniverkoston ROCK By Iisalmi –kampanjaa toteutettava hyväntekeväisyyshuutokauppa on vielä tovin avoinna ottaen vastaan huutoja ja apua. Huutokaupattavana on Radio Rockin Korporaation juontajakaksikon, Kim Sainion ja Harri Moision kokoama, uniikki Genelec RAW –aktiivikaiutinpari. Kaiutin syntyi Korporaation Iisalmen tutustumismatkan yhteydessä, jonka muita kohokohtia suuri yleisö pääsi seuraamaan mm. Radio Rockin aamulähetyksissä aiemmin syksyllä. Hyväntekeväisyyshuutokaupan tuotto lahjoitetaan Ylä-Savon Sote kuntayhtymän sosiaalityön kautta yläsavolaisille lapsiperheille, joissa on koronasta johtuen taloudellisia tai sosiaalisia vaikeuksia. Kaivattuja peli- ja urheiluvälinehankintoja tai vaikkapa ruokakaupan ostoksia joulun ajan tarpeisiin mahdollistetaan huutokaupan tuotoilla.

By Iisalmi –yhteistyössä pidetään tärkeänä jokaisen ihmisen arvostusta ja yhteisöllistä huolehtimista lähimmäisistä myös silloin, kun elämässä on vastoinkäymisiä. Monella perheellä korona on pahentanut jo ennestään hankalaa tilannetta.

”Korona on vaikuttanut siten, että taloudelliset huolet ja vähävaraisuus on entistä syvempää ja elämä ankeutuu. Perheen menoissa joudutaan entisestään tinkimään niistä asioista,  jotka eivät ole aivan välttämättömiä. Silloin harvennetaan hyvinvointiin vaikuttavista palveluista ja toiminnoista  tai pahimmassa tapauksessa lopetetaan ne kokonaan. Harrastukset ovat katkolla. Lisäksi perheen tukiverkosto ohenee, kun ei voida tavata ja käydä isovanhempien ja muiden lapsille tärkeiden ja läheisten ihmisten luona. Tämä vaikuttaa mielialaan ja toimintakykyyn alentavasti. Kun virikkeet kotona vähenevät ja ulkopuolinen turva vähenee, aiheuttaa se henkistä  pahoinvointia.” kuvaa tilannetta Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän perhesosiaalityön esimies Marja-Liisa Korhonen.

Korhosen mukaan perheiden jaksamista ja hyvinvointia voidaan tukea hyvin käytännönläheisillä, arkisillakin asioilla, joita myös huutokauppalahjoituksen myötä voidaan edistää.

”Jaksamista tukee, että lapset saavat jatkaa harrastuksiaan,  lapset ja perheet saavat kotiin asioita, jotka tukevat aktiivisuutta, terveyttä ja hyvinvointia, esimerkiksi kuntoilulaitteita, pelejä ja soittimia. Jollakulla voisi olla jopa pienen pintaremontin tarve, ja maalit ja tarvikkeet voisivat tehdä ihmeitä!”, 

kertoo Marja-Liisa Korhonen. 

Lahjakortit ovat käytännössä paras tapa jakaa huutokaupalla saadut lahjoitusvarat eteenpäin, ja niiden avulla voidaan kohdistaa lahjoitus siihen, mihin se on tarkoitettu. Lahjakortteja voidaan antaa esimerkiksi urheiluliikkeeseen, tavarataloon, kirjakauppaan, rautakauppaan sekä ruokakauppaan.


Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän sosiaalityö tuleekin olemaan ”lahjakorttitonttuina” mahdollisimman pian huutokaupan jälkeen, jotta joulunodotukseen saataisiin iloa hyvissä ajoin ennen joulua. 

Koronaepidemia on Ylä-Savossa edelleen perusvaiheessa, mutta sinnikkyyttä ja jaksamista, toinen toisemme huomiointia tarvitaan edelleen. On kuitenkin hyvä muistaa, miten hyvin olemme tähän saakka pärjänneet osin myös yhteisöllisyytemme ansiosta.

”Olemme täällä Ylä-Savossa ja Suomessa hoitaneet koronan torjumisen esimerkillisesti ja voimme olla ylpeitä itsestämme kansakuntana. Savolaiselle ominaisella mielenlaadulla, välittömyydellä, olemme lähteneet pohtimaan, miten voimme  olla avuksi niille jotka sitä tarvitsevat. Heti maaliskuussa tuli paikallisilta lastensuojelujärjestöiltä ja yrityksiltä sosiaalikeskukseen yhteydenottoja ja lahjoituksia vähävaraisille lapsiperheille jaettavaksi. Ja huolta vähävaraisten lapsiperheiden jaksamisesta on kannettu koko tämän poikkeuksellisen vuoden ajan. Niin kuin nyt tämäkin hyväntekeväisyys huutokauppa osoittaa. Jatkamalla samaan malliin, voimme auttaa, jaksamme ja selviämme!”
Marja-Liisa Korhonen kiittää ja kannustaa. 

Iisalmen kaupungilla kannustetaan myös tarttumaan hyvän tekemisen mahdollisuuteen ja samaan samalla itselle hyvän mielen ja laadukkaat kaiuttimet.

”Syksyisen Korporaation Iisalmen vierailun aikana koottu uniikki Genelec G Two -aktiivikaiutinpari puhtaalla RAW-viimeistelyllä ja Korporaation kädenjäljellä on upea tilaisuus jakaa hyvää mieltä samalla, kun saa kotiinsa tai vaikka oman yrityksen tiloihin maailmanluokan kaiuttimet hyötykäyttöön. Huutokaupasta saadun tuoton avulla viemme yhdessä hyvää mieltä alueemme vähävaraisille lapsiperheille juuri joulun alla.”, toteaa Iisalmen kaupungin elinkeinojohtaja Terho Savolainen. 

Uniikit Genelecit huudettavissa omaksi marraskuun loppuun saakka


Radio Rockin logolla merkatun, uniikin Genelec RAW –aktiivikaiutinparin uusi omistaja selviää marraskuun lopussa, jolloin Huutokaupat.comissa avoinna oleva hyväntekeväisyyshuutokauppa saadaan päätökseen. Huutokaupattavana oleva G Two on alumiinista valmistettu pienikokoinen ja tyylikäs aktiivikaiutin, jossa koon ja suorituskyvyn suhde on viety aivan uudelle tasolle. Kokonaisuuden kruunaa upeasti muotoiltu kotelo. G Two on pieni mutta tehokas aktiivikaiutin. Se soveltuu erinomaisesti musiikinkuunteluun, TV-äänentoistoon, pieniin kotiteatterijärjestelmiin ja tietokoneen kanssa käytettäväksi. Se toistaa tarkasti kaiken audiolähdemateriaalin yksityiskohdat ja nyanssit. Uniikki RAW pinta syntyy jättämällä alumiinikuori pintakäsittelemättä.

Huutokauppaan voi osallistua kuka vain osoitteessa  https://huutokaupat.com/2192953/radiorock-korporaatio-genelecraw-erikoiskaiutinpari-tuotto-hyvantekevaisyyteen


Huutokauppa sulkeutuu 30.11.2020. 


Lisätietoja huutokaupasta: www.iisalmi.fi/huutokauppa