Hyviä uutisia #byiisalmi #osaamisenpaikka

IISALMEN KOEASUKKAAN PAIKKA HAUSSA NYT NELJÄNNEN KERRAN - kesätöihin muuttajalle ilmainen kesäkoti ja runsaasti muita etuja!

koeasu22_1080x1080_3.jpgKoeasukas saa paitsi ilmaisen ja oman maun mukaan remontoidun kesäkodin, myös etuja harrastamiseen, tapahtumiin ja digiviihdepalveluihin liittyen.
17.2.2022 12.00

Alun perin kokeiluna lanseerattu Koe Iisalmi! -koeasumisen kampanja on kolmena edeltävänä vuotena todettu niin toimivaksi vetovoimakampanjaksi, että siitä on muodostumassa tunnusomainen Iisalmen kesärekrytointien lisähoukutin. Ihmekös tuo, sillä etenkin opiskelijoille täysin ilmainen ja oman maun mukaan sisustettu asunto sekä veloituksettomat harrastamisen mahdollisuudet kesätyökaudella on eittämättä erinomainen etu. Kesätyöpalkasta jää säästöön, kun asuminen ja harrastaminen eivät niele euroja. Seudun yritykset ovat myös kiitelleet kampanjaa, joka tuo lisähoukuttimen kesätyömarkkinointiin. Kampanja on myös osoitus Iisalmen seudun vahvasta yhteistyön kulttuurista: kaupungin markkinointi hoitaa koordinoinnin ja markkinoinnin, Petterinkulma Oy tarjoaa asunnon ja Ylä-Savon ammattiopiston opiskelijat remontoivat ja sisustavat sen. Myös muita yrityskumppaneita ja kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalvelut on mukana luomassa erottuvaa kesätyökampanjaa.

Koeasumisen kampanja on osa Iisalmen kaupungin sekä kumppaniyritysten ja –oppilaitosten yhteistä By Iisalmi –brändityötä, jonka avaintavoitteisiin kuuluu seudun houkuttelevuuden ja tunnettuuden kasvattaminen etenkin työperäisen muuton kannalta potentiaalisille kohderyhmille. Koeasumisen kampanjan pääkohderyhmää ovat nuoret opiskelijat ja vastavalmistuneet isoimmissa opiskelukaupungeissa. Aiempien vuosien koeasukkaat ovat kampanjan ja mielenkiintoisten kesätöiden houkuttelemina muuttaneet Iisalmeen Tukholmasta, Joensuusta ja Lappeenrannasta. Kokonaisuudessaan hakijoissa on korostuneet etenkin korkeakoulutetut nuoret kaikkialta Suomesta.  

Täysin ilmaisen koeasumisen lisäksi tarjolla on myös huippuedullisia solukoteja, joita riittää useammallekin seudulle kesätöihin muuttavalle. Petterinkulma Oy:n soluasunnot sijaitsevat keskustan läheisyydessä, ja tarjoavat helpon ratkaisun kesän asumiseen. Edullisuus mahdollistaa usein myös sen, että kesätöihin muuttanut opiskelija pystyy maksamaan vuokran myös pysyvämmästä asunnostaan varsinaisella opiskelupaikkakunnallaan. Myös edullisen koeasumisen asiakkaille tarjotaan tervetuliaislahja ja mahdollisesti muitakin etuja tapahtumiin liittyen. Iisalmi on halunnut luoda käytänteitä, joiden kautta nuorille osaajille syntyy kaikin puolin myönteinen vaikutelma Iisalmesta, ja siten työnhaku seudun yrityksistä voi olla otollinen vaihtoehto opiskeluvuosien jälkeen.

”Koeasumisen kampanja on ollut huomiota herättävä houkuttelukeino aiempina vuosina eri tapahtumissa ja rekrytointitempauksissa. Vaikka tapahtumia ei nyt voida järjestää ja jalkautua opiskelijoiden tai muiden kesätöitä hakevien pariin, teemme aktiivisesti monikanavaista viestintää ja markkinointia Iisalmen vetovoiman vahvistamiseksi työnhakijoiden keskuudessa. Ilmainen tai huippuedullinen asunto voi olla se ratkaiseva tekijä meidän eduksemme, kun osaajat etsivät tulevaisuuden kasvun paikkoja itselleen.”, Iisalmen kaupungin elinkeinojohtaja Terho Savolainen painottaa.

 

Some-taidot etu koeasukkaaksi hakiessa

Koeasumisen hakijoilta edellytetään muuttoa seudulle työn perässä Ylä-Savon ulkopuolelta. Lisäksi täysin ilmaiseen koeasumiseen hakevilta edellytetään sosiaalisen median taitoja ja valmiutta työskennellä kaupungin viestinnän ja mahdollisesti myös median kanssa, sillä @Koeiisalmi –Instagram –tilin sisällöntuotanto siirtyy uudelle koeasukkaalle heti muuttokuorman saavuttua kaupunkiin, ja mediakin saattaa olla kiinnostunut koeasukkaan kokemuksista. Sometus onnistuukin nyt yhteyksien puolesta erinomaisesti, sillä Kaisanet Oy tarjoaa koeasukkaalle rajattoman verkon työ- ja viihdekäyttöön ja muita houkuttelevia etuja. 

”Mielenkiinnolla odotamme, millainen koeasukaspersoona Iisalmesta tulevana kesänä raportoi. Henkilön ala ja työpaikka, harrastukset sekä muut kiinnostuksenkohteet näkyvät hänen tuottamassaan some-sisällöissä. Emme käsikirjoita kesän sometusta, vaan annamme koeasukkaalle mahdollisuuden välittää mahdollisimman aitoja kokemuksia.”, kertoo Iisalmen kaupungin markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Laura Koski ja jatkaa:

”Iisalmessa on kaupungin kokoon nähden todella monipuoliset ja laadukkaat harrastusmahdollisuudet. Olemme viime aikoina vahvistaneet niiden esilletuontia Elämäni kunnossa -markkinointikonseptilla. Myös tulevan kesän koeasukas pääsee Iisalmessa matkalle kohti elämänsä kuntoa, sillä hän saa käyttöönsä Elämäni kunnossa -harrastuspassin. Passin sisältöä räätälöidään niin, että se sisältää koeasukkaalle jo jotain tuttuja, tärkeitä harrasteita, mutta myös jotain ihan uutta, jota suosittelemme rohkeasti kokeilemaan.”  

 

Petterinkulman kodit koeasuntoina

Petterinkulma Oy tarjoaa helppoa ja joustavaa vuokra-asumista Iisalmessa ja onkin monelle kaupunkiin muuttavalle sen ensimmäisen kodin vuokraaja. Petterinkulman hyvinhoidetuista ja viihtyisistä taloyhtiöistä tulee löytymään myös tulevan kesän koeasunnot – tarkka sijainti ratkeaa sen mukaan, millainen on tulevan koeasukkaan tarve. Lupaus kuitenkin kuuluu, että asunto löytyy noin parin kilometrin säteeltä keskustasta palveluineen.

”Petterinkulmalla on yli 1400 asuntoa ja ne sijaitsevat eripuolilla kaupunkia. Suurin osa asunnoista on kerrostaloissa, mutta meiltä löytyy myös rivitaloasuntoja. Asuntojen koot vaihtelevat pienistä yksiöistä aina isoihin perheasuntoihin. Useissa asunnoissamme on oma sauna, ja asunnot ovat siistejä ja viihtyisiä. Piha-alueet ovat vehreitä ja hyvin hoidettuja. - Me Petterinkulmalla haluamme osaltamme huolehtia siitä, että kaupunki säilyy vireänä ja ihmiset viihtyvät!”, kertoo Petterinkulma Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kauppinen.

 

Yläsavolaisilta yrityksiltä toivotaan aktiivista kampanjan hyödyntämistä

Koronan vuoksi tänäkään vuonna ei rekrymessuja ihan entiseen tapaan järjestetä, mutta digitaalisia messuja on tullut tilalle. Iisalmi on pitänyt koeasumista esillä digimessuilla,  ja maaliskuussa päästään Oulun, Joensuun, Jyväskylän ja Rovaniemen yliopistojen kampuksillekin muutamaan liverekrytapahtumaan kertomaan avoinna olevista opettajien paikoista. Samassa yhteydessä YTYÄ! Yhteistyöllä työtä -hanke kertoo seudun muista uramahdollisuuksista, ja koeasumisen kampanja toimii yhtenä houkuttimena.  Samanlaista Koe Iisalmi! -kampanjan hyödyntämistä Iisalmen kaupunki toivoo seudun yrityksiltäkin: kaikkien seudun yritysten yhteiseksi lisähoukuttimeksi synnytetty koeasumisen kampanja on tarkoitettu kaikkien yhteiseksi eduksi kesärekrymarkkinoilla. Viime vuonna Normet palkittiin Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa Innovatiivinen kesätyökokeilu -sarjan voittajana koeasumisen kampanjan innovatiivisesta hyödyntämisestä omassa kesätyömarkkinoinnissaan.

Kaupunki markkinoi koeasumista myös some- ja digikanavissa aina 31.3. saakka, jolloin kampanjan hakuvaihe päättyy.

Yläsavolaiset yritykset saavat kampanjan esitteistöä ja somekuvia käyttöönsä kuvapankista: www.kuvat.fi/P7A24FXYHT

Lisätietoja kampanjasta www.iisalmi.fi/koeiisalmi
Kampanjasivulla voi jättää hakemuksen sekä täysin ilmaiseen koeasumiseen että edulliseen Petterinkulman kesäkotiin soluasunnossa. Koeasumisen ehtona työskentely Iisalmen seudun yrityksessä. Koeasujan nykyisen kotipaikan tulee olla Ylä-Savon ulkopuolella. Hakuaika 31.3.2021 saakka.

Instagram: https://www.instagram.com/koeiisalmi

Koeasumisen blogi: www.iisalmi.fi/koeiisalmi


Lisätietoja:

Laura Koski, Iisalmen kaupungin markkinointi- ja viestintäsuunnittelija, p. 040 632 5868

Terho Savolainen, Iisalmen kaupungin elinkeinojohtaja, p. 040 630 5328

Mikko Kauppinen, Petterinkulma Oy:n toimitusjohtaja, p. 020 743 9125