Hyviä uutisia #byiisalmi #osaamisenpaikka

Elinkeinojohtajan terveiset

25.11.2019 10:57

Elinvoimapalveluiden uutiskirjeen 9/2019 pääkirjoitus.

Syksy on pikkuhiljaa kääntymässä joulun odotukseksi ja vilkas ostoskausi on käynnistymässä. Eri puolilla Ylä-Savoa pidetään joulunavaustilaisuuksia lähiaikoina, niin meillä täällä Iisalmessakin 30.11. Siitä alkaa myös jo perinteeksi muodostunut Joulu pakettiin Iisalmesta –kampanja, joka muistuttaa meitä kaikkia tukemaan paikallista yrittäjyyttä hankkimalla lahjat lähialueelta. Palvelut säilyvät alueellamme niin kauan kuin niitä käytämme, kauppa elää yksinomaan asiakkaiden sinne jättämistä euroista. Ja palveluita me tarvitsemme vahvan teollisuuden tukijalaksi, sillä ne tuovat elinvoimaa ja houkuttelevuutta kaupungille asuinpaikkana. Tällä hetkellä näyttääkin onneksi siltä, että Iisalmi kiinnostaa kovasti myös kaupan ja palvelujen tuottajia. Vetrean hanke ydinkeskustassa on jo vauhdissa, Motonetin projekti käynnistyy keväällä ja nämäkin hankkeet osaltaan taas luovat uutta vetovoimaa kaupungille Ylä-Savon kaupan ja palvelujen keskittymänä. Toivottavasti jo lähiaikoina saamme kuulla lisää vastaavia uutisia!

Maakunnallista yrittäjäjuhlaa vietettiin äskettäin Leppävirralla ja Ylä-Savoa juhlittiin sielläkin, maakunnallisen yrittäjäpalkinnon pokkasi tällä kertaa Ponsse Oyj. Kiitospuheissaan yrityksen edustajat ovat korostaneet palkinnon olevan voitto koko sille hienolle verkostolle, joka alueelle on Ponssen vanavedessä rakentunut. Tästä voimme olla ylpeitä ja vielä kerran onnittelut voittajille! Savon Sanomat teki asiasta silmiä avaavia artikkeleita, kuinka Ponssen ja metalliteollisuuden verkoston maksamat verotulot luovat elinvoimaa koko seudullemme, ei pelkästään Vieremälle. Siihen kun lisätään vielä palveluihin alueella käytettävät eurot ja niistä edelleen koituvat verotulot on palkinto todellakin oikeaan osoitteeseen suunnattu.

Tämän vuoden By Iisalmi –seminaarissa avasimme keskustelua paikallisten kärkiyritysten ja matkailualan toimijoiden välillä, konsepti tuntui olevan toimiva. Yritysten asiakkaat ja yhteistyökumppanit tuovat ostamiensa metsä- tai kaivoskoneiden tuottamien eurojen lisäksi mukanaan paljon matkailutuloa alueellemme, jota pienemmät yrittäjät haluavat hyödyntää entistä tehokkaammin. Selvitämmekin nyt yhteisen palvelutarjottimen rakentamista, jota kautta kaikki tarjolla olevat matkailu- ja elämyspalvelut olisivat helpommin kaikkien saatavilla. Toivon mukaan jo alkuvuodesta tästä voidaan kertoa jotain konkreettista ja asia saadaan etenemään, se olisi yksi hyvä lisä elinvoimaisen aluetalouden kasvattamiseen.

Edellisen kirjoituksen lopuksi kerroin tulevista henkilömuutoksista elinvoimapalveluissa. Nyt voin ilokseni kertoa asiasta lisätietoja: uutena yritysasiantuntijana 1.1.2020 aloittaa KTM Heli Pironetti, joka siirtyy tehtävään Ylä-Savon Ammattiopistosta. Vuoden vaihteessa myös Eija Heilio palaa perhevapailta ja useammassakin hankkeessa aloittaa uusia henkilöitä. Esittelemme uudistuvaa tiimiä tarkemmin tulevissa uutiskirjeissä.

Nyt kaikille oikein hyvää adventtiaikaa!

Terho Savolainen, elinkeinojohtaja, puh. 040 630 5328, terho.savolainen@iisalmi.fi