Uutiskirjeiden uutiset

Elinkeinojohtajan terveiset

29.10.2019 13.23

Elinvoimapalveluiden uutiskirjeen 8/2019 pääkirjoitus.

Iisalmen ja Ylä-Savon hyvä vire on jatkunut jo useamman vuoden eikä alkuvuosi näytä tuoneen siihen mitään yllätyksiä. Tuoreen Aluetalouskatsauksen mukaan yritysten liikevaihto kasvoi edelleen ensimmäisellä vuosipuoliskolla 3,5% ja vienti peräti 11,3% - ihmeitä on tehty siis tänäkin vuonna ahkerasti! Työttömyys on myös hieman laskenut vaikkakin kovin muutosvauhti näyttää olevan takana päin ja uusien työllisten löytäminen entistä haasteellisempaa. Viralliset työssäkäyntitilastot vuodelta 2017 on myös julkaistu ja odotetusti myös niissä näkyy selvää parannusta aiempaan, Iisalmessa on päästy jälleen yli 9000 työpaikkaan ja etenkin teollisuuden työpaikkamäärä on vahvassa kasvussa. Työpaikkaomavaraisuus on samalla noussut 107,8%:n, mikä on erittäin hyvällä tasolla.

Toivottavasti mahdollisimman moni on huomannut syksyn aikana käynnistyneen Ihmeentekijäksi –mainoskampanjan, johon kuuluu monenlaista mediaa aina tv-mainontaan saakka. Saimme loppuvaltuustokauden ajaksi merkittävästä lisäresursseja strategian kärkihankkeeseen eli houkuttelevuuden kasvattamiseen markkinoinnin keinoin ja pieni, mutta erittäin tehokas markkinointitiimimme on pistänyt tuulemaan. Kaupungin YouTube-kanavalta https://www.youtube.com/user/Iisalmenkaupunki voit käydä katsomassa kaikki kampanjan videomateriaalit ja jakaa niitä eteenpäin omissa verkostoissasi. Videoiden ja muun markkinoinnin kautta haluamme viedä eteenpäin viestiä Iisalmesta elinvoimaisena seutukaupunkina, josta löytyy kaikki tarvittava ihmisenmyötäiseen elämään. Tällä tuetaan työnantajien rekrytointeja uusien työntekijöiden houkuttelussa sekä myös vahvistetaan mielikuvaa elinvoimaisesta seutukunnasta, jonne kannattaa investoida ja tulla rakentamaan yritystoimintaa.

Tämä syksy on ollut elinvoimapalveluiden organisaatiossakin vauhdikasta aikaa, kun monia hankkeita on päättymässä ja uusia mahdollisuuksia puolestaan avautumassa vuoden alussa käynnistyvissä hankkeissa. Vakituisessa henkilöstössäkin tapahtuu muutos, kun pitkäaikainen yritysasiantuntijamme Virpi Murtola siirtyy uusiin haasteisiin paikalliseen elinkeinoelämään. Kiitämme Virpiä hienosta työpanoksesta tiimissä ja yhteistyö varmasti jatkuu tulevaisuudessakin. Uusista henkilövalinnoista tiedotamme lähiaikoina, jatkossakin meiltä varmasti saa ensiluokkaisia yritysneuvonnan palveluita niin uuden yritystoiminnan käynnistämiseen kuin nykyisen toiminnan kehittämiseen ja laajentamiseen. Ollaan yhteyksissä!

Terho Savolainen, elinkeinojohtaja, puh. 040 630 5328, terho.savolainen@iisalmi.fi