Uutiskirjeiden uutiset

Elinkeinojohtajan terveiset

28.2.2019 11:07

Elinvoimapalveluiden uutiskirjeen 2/2019 pääkirjoitus.

Kevät etenee vauhdilla jo näin maaliskuun alkupuolella, alkuvuosi on ollut myös elinkeinoelämässä edelleen vauhdikas. Avoimien työpaikkojen määrä on taas pienen tauon jälkeen kääntynyt kasvuun ja työttömyys on Iisalmen seudulla edelleen laskenut vuoden takaiseen verrattuna. Mukava pieni valonpilkahdus saatiin myös väestökehityksessä tammikuussa, kun Iisalmen kaupungin nettomuutto oli lievästi positiivinen – toivotaan että tämä kehityssuunta säilyy jatkossakin! Valtakunnalliset MDI:n laatimat väestöennusteet julkistettiin muutama päivä sitten ja niiden valossa tulevaisuus näyttäisi puolestaan entistäkin haasteellisemmalta. Uskomme kuitenkin, että vahvalla elinkeinopolitiikalla ja laadukkailla palveluilla Iisalmen vetovoima peittoaa tilastot ja väestökehitys käännetään positiiviseksi.

Iisalmen keskusta-alueelta saatiin myös mukavia uutisia heti alkuvuodesta, kun Vetrea ilmoitti uudesta toimitilahankkeesta torin laidalle yhdessä Petterinkulman kanssa. Palveluasumisen ja uuden tyyppisen senioriasumisen ”hybridihanke” on hieno piristysruiske keskustan elinvoimalle! Yhdessä uusien Virranpuiston ja Veturitallinrannan asuntoalueiden kanssa keskustan lähialueilla tulee asumaan ja työskentelemään entistä laajempi joukko, mikä tuo vilinää ja elinvoimaa alueelle. Toivottavasti tämä houkuttelee jatkossa myös muita toimijoita investoimaan kaupunkiimme ja positiivinen kierre saa jatkoa.

Palataan vielä sen verran viime vuodenkin tuloksiin, että kaupungin ja Iisalmen Teollisuuskylän yritysneuvojat auttoivat vuoden 2018 aikana jälleen yli 300 eri yritystä kehittymään eri palvelumuotojen kautta. Noin 30 perustetun uuden yrityksen lisäksi 23 eri yritystä sai myönteisen rahoituspäätöksen kehittämishankkeille, joihin myönnettiin yli 2M€ uutta rahoitusta. By Iisalmi –markkinoinnissa saimme myös aikaan paljon positiivista näkyvyyttä koko Iisalmen seudulle mm. Narinkkatorin yhteistapahtumalla. Vuodelle 2019 tavoitteenamme on entistäkin vaikuttavampi toiminta niin yritysten kehittämisessä kuin kaupunkimarkkinoinnissa. Tehdään ihmeitä yhdessä!

Terho Savolainen, elinkeinojohtaja, puh. 040 630 5328, terho.savolainen@iisalmi.fi