Iisalmi ja tienoot tapahtumatärpit ja menovinkit. Tutustu tapahtumiin Ylä-Savossa
Lapinlahti

Teatterinukkenäyttely Miksi mörkö hymyilee?

mörön kuva.JPG
25.9.2020 0.00–20.12.2020 0.00

Miksi Mörkö hymyilee? Vastaus löytyy syksyllä 2020 Taidemuseo Eemilistä.

Taidemuseo Eemilissä Mörkö saa seurakseen Lohikäärmeprinsessan, vanhan Ofelia-neidin, Joutsenpojan, Ruman Ankanpoikasen ja lempeän jättiläisen. He kaikki ovat taitavasti tehtyjä teatterinukkeja, jotka ovat esiintyneet satoja kertoja nukketeatterinäyttämöillä ympäri maailmaa.

 Mutta nyt maailma on kierretty, ja Mörkö kumppaneineen johdattaa näyttelyssä kävijät teatterin, satujen ja kuvakirjojen pariin.

 Teatterinuket ovat upeita taideteoksia, joita on kiinnostava katsella. Jokaisella nukentekijällä on oma tunnistettava kädenjälkensä. Näyttelyssä on mukana nukkeja kahdeksalta nukentekijältä: Heini Maaraselta, Iida Vanttajalta, Teija Sivulalta, Mona-Rita Sannmarkilta, Ulla Kostiaiselta, Asta Immoselta, Joel Nokelaiselta ja Anne Lihavaiselta.

 Näyttely on kulttuuritalo Lilla Villanin tuottama taidepedagoginen näyttely, jonka kautta tutustutaan satuihin, tarinoihin ja tunteisiin. Näyttelyyn kuuluu kymmenkunta tarinaa, jättiläisnukke ja nukketeatterinäyttämö.

 Viehättävän lisän näyttelyyn tuo Petter Korkmanin säveltämät ja tuottamat äänimaisemat.

 Miksi mörkö hymyilee? -teatterinukkenäyttely on alun perin tehty Lilla Villaniin Sipooseen syksyllä 2019. Taidemuseo Eemiliin näyttely on toteutettu yhteistyössä Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastun kanssa.

Näyttelyn kuraattori: Anne Lihavainen Työryhmä: Tiina Kolehmainen ja Petter Korkman (musiikki ja äänimaisema).

Taidemuseo Eemil on näyttelyn ajan avoinna pääsääntöisesti to-pe klo 11-16 ja la-su klo 11-15. Taidemuseo on suljettu pyhäinpäivänä 31.10.2020 ja itsenäisyyspäivänä 6.12.2020.

Hinta:

Tapahtumapaikka

Osoite: Taidemuseo Eemil, Suistamontie 3, 73100 Lapinlahti
Puhelin:
Email:
Www-osoite: http://www.eemil.fi

Tapahtuman järjestää

Taidemuseo Eemil
Yhteyshenkilö: Asiakaspalvelu
Puhelin: 040 187 2678
Www-osoite: http://www.eemil.fi