Iisalmi ja tienoot tapahtumatärpit ja menovinkit. Tutustu tapahtumiin Ylä-Savossa
Iisalmi

Slaavilaisia tarinoita - kamarimusiikkia kesäiltaan hybridikonsertti

slaavilaisiatarinoita.jpg
22.6.2021 18.00–18.45

Valinta on sinun, tule paikan päälle tai katso konsertti kotisohvalta. Iisalmen kulttuurikeskus, Karl Collan -sali. Liput: 12 € + toimitusmaksu Striimilippu: 6,50 €, sis. palvelumaksun

Ti 22.6.2021 klo 18, Karl Collan -sali

Osta lippu Karl Collan -saliin!

Osta striimilippu!

Striimattu konsertti katsottavissa ja ostettavissa 29.6. saakka.


Sanna-Kaisa Ruoppa, sello
Laura Pulkka, piano

Ohjelmisto:
Rodion Schedrin: Quadrille
Leoš Janáček: Satu - Pohádka
Sergei Prokofjev: Sonaatti sellolle ja pianolle C-duuri op.119


Musiikin kieli välittää tarinoita siinä missä sanatkin - toisinaan jopa syvemminkin. Leos Janácekin teos Pohádka eli Satu perustuu venäläiseen tarinaan tsaarin pojan ja prinsessan rakkaudesta, kun taas Rodion Shchedrinin oopperamusiikista sovitetussa humoristisessa Katrillissa (Quadrille) tanssitaan maalaiskylän juhlissa neuvostoaikana. Sergei Prokofjevin Sellosonaatin runsaan tunnelmien kirjon välittämä tarina jää puolestaan kuulijan itsensä sanoitettavaksi.

Sellisti Sanna-Kaisa Ruoppa aloitti sello-opinnot 8-vuotiaana Imatran musiikkikoulussa. Sibelius-lukion ja Käpylän musiikkiopiston jälkeen opinnot jatkuivat Helsingin Konservatoriossa sekä Savonia- ammattikorkeakoulussa Kuopiossa. Opettajina ammattiopinnoissa Sanna-Kaisa Ruopalla on ollut Tuija Rantamäki, Seppo Laamanen ja Timo Törmä. Vuodesta 2002 alkaen Sanna-Kaisa Ruoppa on opettanut sellonsoittoa Ylä-Savon musiikkiopistossa Iisalmessa. Ruoppa musisoi aktiivisesti erilaisissa kokoonpanoissa. Sydäntä lähellä ovat myös laulu, teatteri, kirjallisuus ja viron kieli.

Iisalmelaislähtöinen pianisti Laura Pulkka valmistui musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemian pianokamarimusiikki ja lied -koulutuksesta syksyllä 2020. Aiemmin Laura on opiskellut Ylä-Savon musiikkiopistossa, Kuopion konservatoriossa sekä Savonia-ammattikorkeakoulussa, missä hän suoritti musiikkipedagogin tutkinnon. Lauran tärkeimpiä opettajia opintojen varrella ovat olleet Jaakko Untamala, Teppo Koivisto ja Ilmo Ranta. Hän esiintyy mieluiten lied- ja kamaripianistina, ja on toiminut tuntiopettajana Kuopion konservatoriossa ja Sibelius-Akatemian Kuopion yksikössä syksystä 2020 alkaen.

Tapahtuma striimataan, yleisöä ei kuvata.

Hybridikonsertti on Tehhään virtaa yhessä -hankkeen virtuaalikokeilu.

 

 

Hinta:

Tapahtumapaikka

Osoite: ,
Puhelin:
Email:
Www-osoite:

Tapahtuman järjestää

Yhteyshenkilö:
Puhelin:
Email:
Www-osoite: