Iisalmi

Kekrideath

la 5.11.2022 iisalmen seurahuone.png
5.11.2022 21.00–6.11.2022 1.00

Iisalmen seurahuone, lauantai 5.11. klo 21. Ovet auki klo 20. Liput ovelta 10 €. Tapahtuma on K18.

Syksyn kolkkous vaihtuu synkän talven odotukseksi, kun Iisalmen Seurahuoneella juhlitaan elonkorjuun juhlaa Kekrideath -tapahtumassa lauantaina 5.11.2022.

Pääesiintyjä, Se, josta ei puhuta, on vuonna 2007 perustettu iisalmelainen metalliyhtye, jonka musiikissa yhdistyy alkukantainen aggressio tummanpuhuviin melodioihin. Sanoituksissa seilataan viinahuuruissa uppoavalla laivalla suoraan syviin vesiin. Yhtye julkaisi debyyttinsä ”Ne, joista ei puhuta 2010 ja heti perään 2011 ”Musta, kylmä, syvä ja samea”. Yli kymmenen vuoden tauon jälkeen yhtye julkaisi 2022 levyn ”Gehenna" Inverse Recordsille. Tällä keikalla juhlitaankin yhtyeen epävirallisia levynjulkkareita!

Vuonna 2007 perustettu deathmetal yhtye Sadistik Forest yhdistelee musiikissaan 90-luvun alun death metallin suuruuksia ja 80-luvun thrash metallin sankareita. Musiikilliseen liemeen on sekoitettu myös hyppysellinen grindgorea, jolla bändi on varmistanut, että soppa on sopivan vaarallinen nautittavaksi. Sadistik Forest levyttää kansainväliselle Trancending Obscurity -levy-yhtiölle ja bändin uusin julkaisu Obscure Old Remains -EP julkaistiin vuonna 2021. Tällä keikalla Sadistik Forest soittaa aikaisemmin julkaisematonta materiaalia tulevalta neljänneltä levyltään.

Elokuussa 2022 neljännen levynsä Inverse Recordsilla julkaissut Hautajaisyö on neljän positiivisdepressiivisen savolaisen bändi, joka runnoo suomenkielistä raskasta metallia tappavan tarkasti. Bändin musiikilliset juuret ovat syvällä death metallissa, joskin suuntaa on haettu myös muista tyyleistä. Hautajaisyön kappaleet kertovat surullisia tarinoita elämästä, mielenterveysongelmista, itsetuhosta ja kuolemasta. Nopeaa, rujoa, mutta koskettavaa settiä on siis luvassa.

Luvassa on tiukka show savolaisilta death metallin pioneereilta, joiden keikkojen jälkeen ei ole puhettakaan siitä, etteikö loputon talvi olisi jo täällä!

Liput ovelta 10 €. Tapahtuma on K18.
Ovet auki klo 20, musa alkaa klo 21.

Tapahtuman toteuttamiseksi on saatu Iisalmen kaupungin kulttuurin kohdeavustus.
Hinta:

Tapahtumapaikka

Iisalmen Seurahuone
Osoite: Savonkatu 24, 74100 Iisalmi
Puhelin:
Email:
Www-osoite:

Tapahtuman järjestää

Yhteyshenkilö:
Puhelin:
Email:
Www-osoite: