Tulevat tapahtumat
Kiuruvesi

31.3. Sinivalkoinen kotimaa konsertti

finnish-971254_1920.jpg
31.3.2019 14:00–16:00

Ake Pääkkö (laulaja ja musiikintekijä), Tarja Lepistö (Kultaisen Harmonikkakilpailun hopeamitalisti), Martti Toivanen (upea hanuristi) ja Erja Lappalainen (Kilimun pianisti koko sen elinkaaren ajan).

Liput 10€ ovelta.

 

Ajatus tällaisesta mahdollisesta tapahtumasta jäi kytemään edellisen konsertin jälkikeskusteluissa Erjan ja Tarjan kanssa. Sen jälkeen on ollut merkkitapahtumia, Suomi 100v., sekä monta muuta, jotka ovat tuoneet esiin tunteita ja ajatuksia, mitä kaikkea tämä kansa/ maa on joutunut kestämään ja kokemaan. (myös itse: nuoruuden työttömyys ym.)

Toissa kesänä olin mukana matkalla Talvisodan ja Jatkosodan taistelupaikoille, joissa myös isäni, jo 39-vuotiaana oli mukana hyökkäysvaiheen aikana, sissipataljoona 2:ssa. Omalta osaltani kotimaan merkitys löytyi, kun 20-vuotiaana muutin työn ja toimeentulon vuoksi Ruotsiin, jossa vierähti erinäisissä töissä, opiskelussa ym. toimeentuloa edistävissä toimissa vähän vajaa 33 vuotta .

Kun sain mahdollisuuden työn, sekä muutaman liikenneonnettomuuden aiheuttamien vaurioiden vuoksi osaeläkkeeseen, otin sen vastaan ja muutin Suomeen jatkamaan siellä aloitettua harrastusta musiikin parissa, tanssimusiikkikeikkailijana. Siinä tuli se vaje ainakin osittain täytettyä ja hyvällä menestyksellä Ruotsissa toiminut tanssibänditoiminta uusilla kumppaneilla, mutta entisellä konseptilla onkin tuonut hyvää tulosta . Olin Ruotsissa voittanut muutamia laulukisoja, päässyt levylle ja ollut jopa TV:ssä seniorikisafinaalissa - niin jonkinmoista rutiiniakin oli tullut! Niillä oli hyvä jatkaa!

 

Näistä " pohjista " tulee nuokin konsertin teemat ja kappaleet:

Muistoja Pohjolasta

Elämää juoksuhaudoissa

Takaisinpaluu

Sininen ja Valkoinen

Nuoruusmuistoja

Ilta Oulunjoella

Äänisen Aallot

 

Sitten jatkoa niitä nuoruuden muuttoteemoja mukaellen:

Nuoruuden tie

Lauluni aiheet, sekä mahdollisesti omien levyjen muutamia kappaleita.

Myöskin yksi tango

Musta Ruusu, joka nuorena sai vahvan merkityksen!

Pienet kukkivat kummut

Kulkuriveljeni Jan

Kerran saavun takaisin

Hei tyttö

Soittajan kaipuu

Vem kan seglå förutan vind

 

Tässä on homman runko ja juoni aikalailla, ehkä pienin muutoksin !?

 

Hinta: Liput 10e ovelta

Tapahtumapaikka

Kiurusali
Osoite: Lähteentie 10 A, 74700 Kiuruvesi
Puhelin:
Email:
Www-osoite:

Tapahtuman järjestää

Yhteyshenkilö:
Puhelin:
Email:
Www-osoite: