Julkaistut blogit -blogiarkisto

Nilakan Osaajatreffeiltä elinvoiman eväitä

14.11.2016 12.48
3

 Etapilta eteenpäin -blogissa vieraskynäilee Nilakan Osaajatreffien kynnyksellä Keiteleen kunnanjohtaja Hanna Helaste. Keitele on yksi Etapin hankekunnista, jossa olemme yhtenä monista toimijoista tekemässä elinvoimatöitä.

Nilakan kunnissa Keiteleellä, Pielavedellä, Tervossa ja Vesannolla on tehty viime vuosina hartiavoimin töitä elinvoiman edistämiseksi. Kehitysyhtiö Savogrow Oy perustettiin vuoden 2014 lopulla yhdessä Suonenjoen ja Rautalammin kanssa ja viime vuonna uusia toimintamalleja otettiin käyttöön alueen kaikissa kunnissa. Elinkeinoasiamiehet asettuivat lähelle palveluiden käyttäjiä ja yhteisiä hankkeita elinvoiman edistämiseksi käynnistettiin lukuisia. Keiteleellä otettiin käyttöön aloittavien yritysten tuki ja työllistämisavustukset.

Työ ei ole jäänyt vaille huomiota – keväisessä Suomen Yrittäjien elinkeinopoliittinen mittaristo –kyselyssä alueen kunnat pärjäsivät loistavasti – Keitele valittiin jo toistamisen Suomen yrittäjäystävällisimmäksi kunnaksi. Tavoitteena on edelleen vahvistaa ja kasvattaa alueen elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä ja tarjota työtä ja toimeentuloa seutukunnan asukkaille.

Keskeinen osa elinvoiman edistämistä on työllisyydenhoito. Jokainen työ tarvitsee tekijänsä ja jokainen tekijä tarvitsee työnsä. Työn ja tekijän kohtaaminen on ratkaisevan tärkeää niin yksilön kuin yhteiskunnankin tasolla.  Työmarkkinoilla puhutaan kuitenkin kohtaanto-ongelmasta, työpaikkoja on avoinna ja työttömyyttäkin runsaasti. Työvoiman tarve ja tarjolla oleva työvoima eivät kohtaa.

Työmarkkinoiden ongelmakohtaan on etsitty monenlaisia ratkaisuja. Meillä kokeillaan nyt perinteisen työnvälityksen kääntämistä toisinpäin. Nilakan osaajatreffeillä osaavat työnhakijat etsivät piilotyöpaikkoja alueen yrityksistä ja tuovat oman osaamisensa näyttävästi esille verkkosivustolla ja kampanjan tapahtumissa. Vaatii rohkeutta, mutta tuo varmasti myös ennennäkemättömät mahdollisuudet! Rekrytoijalle tämä tarjoaa mahdollisuuden tutustua työnhakijoihin etukäteen ja tarvittaessa rekrytointi voi olla vain yhden puhelinsoiton päässä.

Nilakan osaajatreffit järjestetään keskiviikkona 23.11. Keitelerannassa, keskellä Keiteleen kylää. Työnhakijat ovat kutsuneet tapahtumaan vieraikseen alueen yrittäjät ja työnantajat valmiina rekrytoitumaan samoin tein. Lisäksi paikalla on Etappi-työllisyyspalveluiden, alueen kuntien ja Savogrow Oy:n väki sekä muita yritysten kasvuun, kehittymiseen ja rahoittamiseen liittyviä tahoja. Tarjolla on siis erittäin runsaus valikoima työkaluja yrittäjän avuksi. Toivomme vilkasta osallistumista niin alueemme yrityksiltä kuin alueestamme kiinnostuneilta toimijoilta. Meillä on hyvä yrittää ja katsokaapas vain osaajagalleriaan -  on meillä mainioita tekijöitäkin! Tervetuloa, nähdään Keitelerannassa!