Julkaistut blogit -blogiarkisto

Lapset ja nuoret mukaan yleiskaavasuunnitteluun

25.4.2017 13.00
1

Iisalmen yleiskaavasta pidettiin yleisötilaisuus Edvin Laineen koululla 29.3.2017. Paikalla olleiden kaupunkilaisten kesken syntyi vilkas keskustelu Iisalmen vahvuuksista ja puutteista. Yleiskaavalla tulee vahvistaa kaupungin vahvuuksia, mutta on myös tärkeää avoimesti tunnustaa kehitettävät asiat ja puutteet. Vahvuutena nähtiin Iisalmi kaupunkina, jossa arki on sujuvaa ja palvelut toimivat hyvin. Asemanseudun täydennysrakentaminen on ollut onnistunutta.

Erityisesti tulee suunnittelussa kiinnittää huomiota ydinkeskustan elävyyteen, erilaiset asumisvaihtoehdot sallivaan kaavoitukseen, kaupungin elinvoimaisuuden lisäämiseen, ydinkeskustan kaupalliseen kehittämiseen ja keskustan kehittämiseen myös asuinalueena.

Kaavan valmistelussa on päästy vaiheeseen, jossa on avattu kirjoitus/piirustuskilpailu alakoulujen ja yläkoulun oppilaille siitä mitä Iisalmi on vuonna 2035. Lapsilta ja nuorilta halutaan vastauksia kysymyksiin siitä, minkälainen tulevaisuuden Iisalmen tulisi olla. Kirjoitus/piirustuskilpailu päättyy 1.9.2017. Kilpailun tuloksia näemme myöhemmin syksyllä myös nettisivuillamme.