Julkaistut blogit -blogiarkisto

Etapilta eteenpäin ja työllisyysasiat syvempään tarkasteluun

3.3.2016 16.51
2

Viime aikoina on kuntakentällä ilmennyt entistä vahvempaa ottautumista työllisyysasioihin, eivätkä Etappi-työllisyyspalvelujen toiminta-alueeseen lukeutuvat kunnat, Iisalmi etunenässä, tee tästä poikkeusta. Voisi jopa todeta, että viimeinkin työllisyyden edistäminen on otettu kunnallisen päätöksenteon keskiöön sillä painoarvolla, mitä se ansaitseekin.

Työllisyystilannetta tarkastellessa ei yleiskuva ensisilmäyksellä ole lupauksia antava. Valtiovalta vähentää karskilla otteella työllisyydenhoitoon suunnattuja resursseja ja työttömyysluvut sen kun nousevat viidentenä vuotena peräkkäin saavuttaen jo pahimman lamavuoden 2009 tason. Tilanne on haastava. Oli työllinen tai työtön, poliitikko tai rivikansalainen, ei turhautumisen kokemukselta voi välttyä, ja jollakin tasolla asia liippaa meitä kaikkia hyvinkin läheltä. Yhtenä ilmentymänä tästä on selvä työllisyydenhoitoon kohdistuvien kriittisten kannanottojen lisääntyminen julkisilla foorumeilla.

Jos ottaa lähempään tarkastelun Etapin toiminta-alueen yhden kunnan, esimerkiksi Iisalmen, voi työllisyystilastoista heti huomata, että vuonna 2015 työttömiä on ollut keksimäärin 200 henkilöä enemmän kuin edellisenä vuonna. Työttömyys on iskenyt erityisesti parhaassa työiässä oleviin ja painottunut ns. asiantuntija-ammatteihin ja myyntityöhön. Pidempään työttömänä olleet ovat suhteellisen alhaisesti koulutettuja (perusaste tai toisen asteen perustutkinto) mutta työttömyyden kesto ei ole sinänsä pitkittynyt, koska työttömyysjaksoja on onnistuttu katkaisemaan erilaisten pätkätöiden avulla.

Työttömyystilastot kertovat yhden ja kokonaisuuden kannalta suhteellisen rajatun totuuden työllisyystilanteesta. Oleellisempaa on tiedostaa se, että suurin osa työpaikoista on piilossa, ei avoimina työpaikkoina TE-toimiston sivuilla. Asiantuntijoiden mukaan jopa neljä viidestä täytetystä työpaikasta ei koskaan tule avoimeen hakuun. Etappi-työllisyyspalveluiden henkilökohtaisesti yrityksiin suuntaamien piilotyöpaikkakartoitusten valossa tämä arvio voi olla hyvinkin lähellä totuutta. Sanottakoon tässä yhteydessä, että näitä kartoituksia on tehty vuodesta 2008 lähtien Etapin puitteissa noin 1700.

Me Etappi-työllisyyspalveluissa olemme sitä mieltä, että tämä tosiasia työsuhteiden syntymisestä piilossa olevien tilaisuuksien kautta kannattaa pitää visusti mielessä kaikessa, mikä liittyy työllisyyden edistämiseen, tai työllisyystilanteen tulkitsemiseen tilastojen valossa. Oleellista on, että on olemassa joku taho, jolle tehtävä piilotyöpaikkojen raivaamiseksi on määritelty osana työllisyydenhoidon kokonaisuutta ja joka myös vastaa siitä, että näin löytynyt työ kohtaa ainutlaatuisen tekijänsä oikeassa paikassa ja otolliseen aikaan.

Järjestyksessään toisen Etapilta eteenpäin –blogikirjoituksen kynäili projektipäällikkö Harri-Pekka Luomi, joka on nuoruusvuosiensa jyrkästä EU-vastaisuudesta huolimatta ollut työllistettynä EU-projektien palveluksessa runsaat 20 vuotta. ”Systeemiä on järkevintä muuttaa sisältäpäin” on sanoiksi puettuna Harri-Pekan käytössä jo kulunut motto.