Julkaistut blogit -blogiarkisto

Elinkeinojohtajan katsaus

3.2.2023 14.00
0

Viime vuonna tähän aikaan toivoin, että vuodesta 2022 tulisi valoisampi ja yrittäjille helpompi kuin vuodesta 2021. Aivan niin ei käynyt vaan päättynyt vuosi tarjosi edelleen kriisejä ja historiallisia muutoksia toimintaympäristöömme, jotka tulevat jatkumaan tänäkin alkaneena vuotena. Ehkä toivommekin siis tälle vuodelle ennen kaikkea lisää yhteisöllisyyttä ja joustavuutta meille kaikille kasvavien haasteiden parissa. Kiihtynyt inflaatio alkaa toden teolla näkymään oikeastaan vasta tämän vuoden puolella, mikä värittää myös parhaillaan meneillään olevia työmarkkinaneuvotteluja sekä jo edessä häämöttäviä vaalikeskusteluja. Kokonaisuudessaan talouden tilanne on vielä kohtalaisen hyvä ja työllisyys ennätyskorkealla, vaikka tummia pilviä horisontissa näkyykin. Ylä-Savon elinkeinoelämässä tilanne näyttää heikkenevän nopeimmin rakennusalalla ja yksityisillä palvelualoilla, joissa kustannusten kasvu heikentää sekä ihmisten ostovoimaa että yritysten kilpailukykyä. Lievää taantumaa keväälle ennustavat lähes kaikki talouden asiantuntijat, mutta syksyn näkymät ovat jo hieman optimistisempia pienelle kasvullekin.

Kaupungin yrityspalveluissa autamme yrityksiä tietysti kaikissa tilanteissa, niin kasvun ja kansainvälistymisen kuin taloudellisten vaikeuksienkin koittaessa. Joulun alla valmistui jälleen vuosittainen asiakastyytyväiskyselymme palveluita käyttäneiden osalta ja tulokset ovat kehittyneet hyvään suuntaan. 264 kyselyn kohteena olleista vastaajista 24% vastasi kyselyyn ja antoi yritysneuvonnalle kouluarvosanan 9,3. Kaikille yrityspalveluille kokonaisarvosana oli 8,8, jossa on pientä parannusta viime vuoteen. Kiitos vastaajille arvokkaasta palautteesta! Jatkossakin pyrimme tarjoamaan parasta mahdollista palvelua ja kehittämään myös sähköisiä varauskanavia palvelun saatavuuden helpottamiseksi. Kevään aikana teemme myös yhteistyötä kahden tutkimusyrityksen, Taloustutkimuksen ja SunUran kanssa, ja kontaktoimme alueelta yrityksiä aktiivisesti tavoitteena saada laajemmin tietoa kaupungin yrittäjäyhteistyöstä tällä hetkellä sekä myös löytää uusia asiakkaita yrityspalveluiden pariin. Antakaa siis jatkossakin rohkeasti ja avoimesti palautetta, jotta voimme kehittää toimintaamme.

Koronavuosina yhteiset tilaisuudet kohtaamisille ovat olleet harvemmassa, mutta nyt on aika herätellä henkiin tuttuja tapahtumiamme. Ystävänpäivänä 14.2.2023 kutsummekin kaikki iisalmelaiset yrittäjät yhteiselle lounaalle tutustumaan ja keskustelemaan ajankohtaisista asioista. Paikalla on koko elinvoimapalveluiden väki sekä kaupungin johtoa ja luottamushenkilöitä, meidän kanssamme voi keskustella niin yrittämisen haasteista kuin vaikka kaupungin tulevasta kehittämisestä yritysten näkökulmasta. Lounaalle voi tulla vapaasti oman aikataulun mukaan ja sopia tarvittaessa jatkotapaamisia jo paikan päällä, jos meneillään on jotain yritystoiminnan muutoksia tai kehittämishankkeita.

Tavataan Kulttiksella!


Terho Savolainen, elinkeinojohtaja

 

Kiinnostaako sinua Iisalmen elinvoimaisuuden kehittämiseen ja yrittäjyyteen liittyvät ajankohtaiset teemat? Tilaa Elinvoimapalveluiden uutiskirje: www.iisalmi.fi/uutiskirjeet