Kaupunkilaisten toiveet kuultu – uusi työllistämisseteli kokeiluun

Iisalmen kaupungin työllisyyspalvelut kysyi kesän aikana kaikille avoimen kyselyn kautta, mihin kaupungin asukkaat haluaisivat käyttää yhteisiä verovaroja työllistymisen tukemiseksi. Kyseessä on osallistuva budjetointi, jossa asukkaat otetaan mukaan määrärahoja koskevaan suunnitteluun, keskusteluun ja päätöksentekoon.

Työllisyyspalveluiden vuoden 2019 määrärahoista 25 000 euroa on varattu osallistuvan budjetoinnin toteuttamiseen. Kyselyn kautta saatujen vastausten perusteella rahan kohdentamista toivottiin nuoriin sekä pitkään työttöminä olleisiin työnhakijoihin. Tavoitteena on helpottaa työnhakijoiden työllistymistä kohdentamalla taloudellista tukea suoraan palkkakustannuksiin.

Työllistämisseteli on arvoltaan 700 – 1 500 euroa, ja sitä voivat hyödyntää käytössä olevan määrärahan puitteissa iisalmelaiset työttömät työnhakijat. Työllistämisetelillä on kaksi selkeää kohderyhmää: nuoret ja yli puoli vuotta työttömänä olleet iisalmelaiset. Setelin voivat saada käyttöönsä kaikki yli 30-vuotiaat vähintään kuusi kuukautta työttömänä olleet iisalmelaiset työnhakijat. Nuorisotakuun kohderyhmään kuuluvat eli 18 – 30 vuotiaat iisalmelaiset työttömät työnhakijat kuuluvat tuen piiriin ilman työttömyyden kertymää.

Työsuhteen vähimmäisviikkotuntimääräksi on rajattu 18 tuntia viikossa. Työnantaja, joka työllistää tukeen oikeutetun työnhakijan saa setelin avulla 1 – 2 kk:n mittaisesta työsuhteesta tukea 700 e, ja mikäli työsopimus on pituudeltaan 2kk tai enemmän, on tuen määrä jopa 1 500 euroa. Työllistämissetelillä voidaan tukea työtä, joka alkaa vuoden 2019 aikana.

 

Ensimmäiset setelit ovat valmiina ja odottavat noutajia. Toivottavasti tämän vuoden 2019 loppuun kestävän kokeilun avulla saadaan aktiivisia työnhakijoita työllistymään.

 

Kohderyhmään kuuluvat työnhakijat voivat noutaa työllistämissetelin käyttöönsä Iisalmen kaupungin työllisyyspalveluista.

Asiointilomakkeet

Haetko töitä?
Etsitkö tekijöitä?

Työllisyyspalvelut tarjoavat henkilökohtaista palvelua työnantajille sekä työnhakijoille. Hoidamme keskitetysti tuetun työllistämisen kaupungin omiin yksiköihin ja Ylä-Savon SOTE kuntayhtymälle. Lisäksi käytössämme on erilaisia taloudellisia tukia työnantajille. Kauttamme voi myös hakea 16-24 -vuotiaille tarkoitetun kesätyötuen ja opiskelijoille suunnatun miniyritystuen.

Työllistämispalvelumme kohdistuvat ensisijaisesti työmarkkinatukea 200 päivää työttömyyden perusteella saaneisiin iisalmelaisiin työnhakijoihin.   

Teemme tiivistä yhteistyötä Pohjois-Savon TE-toimiston ja kaikkien alueella toimivien työllisyyttä edistävien tahojen kanssa. Lisäksi työllisyyspalveluiden päällikkö toimii myös seudullisen TYP-verkoston johtajana; katso tarkemmin TYP-toiminnasta osoitteesta www.yla-savo.fi/typ. Osallistumme aktiivisesti erilaisiin toimintoihin, joilla edistetään ja tuetaan iisalmelaisten työttömien kouluttautumista, urakehitystä ja kuntoutumista sekä estetään syrjäytymistä. Työn ja tekijän kohtaamista edistävän YTYÄ! Ylä-Savossa on työtä -hankkeen toiminnoissa olemme mukana hallinnoijana ja toteuttajana.

Ota meihin yhteyttä ja tehdään yhdessä työllistäviä tekoja!

tyollisyyspalvelut@iisalmi.fi  

Facebook: Työllisyyspalvelut Iisalmi

Yhteyshenkilöt

Sari Tolonen

ma. työllisyysasiantuntija (kaupungin oma työllistäminen, Rekrytuki)
Riistakatu 5A (4.kerros)
040 830 4342
sari.tolonen@iisalmi.fi

työllisyysasiantuntija (kesätyötuet, järjestötyöllistäminen, Iisalmi-tuki)
Riistakatu 5A (4.kerros)
040 642 8996

Tiina Sotisalo

Työllisyysasiantuntija (palkkatuet)
Riistakatu 5A (4.kerros)
040 162 7039
tiina.sotisalo@iisalmi.fi

Tuuli Sokka-Hukkanen

Työllisyyskoordinaattori / TYP-johtaja
Riistakatu 5A (4.kerros)
040 779 4379
tuuli.sokka-hukkanen@iisalmi.fi
Ajankohtaista
26.8.2019
0

Elinvoimapalveluiden uutiskirjeen 6/2019 pääkirjoitus.

6.6.2019
0

Julkaistu elinvoimapalveluiden uutiskirjeessä 5/2019

28.2.2019
0

Elinvoimapalveluiden uutiskirjeen 2/2019 pääkirjoitus.

Kari.jpg
29.1.2019
1

Heikkisen Kari aloitti tammikuun alussa Iisalmen kaupungin yritysasiantuntijana. Kari tuuraa ainakin vuoden loppuun vanhempainvapaalla olevaa Heilion Eijaa. Ohessa Karin lyhyt haastattelu.

Anjan Pihaputiikki.jpg
19.12.2018
1

Tervetuloa mukaan Ylä-Savon alueen mikroyritysten kehittymisen ja kasvun edistämisen ydinryhmään.

Kaikki uutiset