Paloisvuoren ulkoilualueen palvelut ja aktiviteetit

Paloisvuori on monipuolinen ulkoilualue ja liikuntakeskus (os. Uotilanniementie 33), joka sijaitsee Iisalmen keskustan eteläpuolella nousevalla harjualueella. Paloisvuoren huipulta onkin upeat näkymät Paloisjärven yli kaupungin keskustaan. Alueella on kattava murtomaahiihto- ja lenkkeilyreittien verkosto, joiden lisäksi talvisin harrastajia palvelee laskettelukeskus. Keskukseen sisältyy kaksi rinnettä ja yksi hissi. "Paloskilla" on myös pieni rinnekahvila.  Alueella  on myös 18-väyläinen frisbeegolfrata. Tervetuloa liikkumaan Paloisvuorelle!

Paloisvuoren ulkoilualueen kartta

Syksyllä 2018 alueelle valmistui Iisalmen Yrittäjät ry:n toimesta kuntoportaat, jotka nimettiin ”Menestyksen Portaiksi”,
jotka palvelevat kaikkia alueella kuntoilevia.

23.3.2020 alkaen on Paloisvuoren laskettelurinne ja hissit SULJETTU. Kiitos kaikille tämän kauden laskettelijoille!

Paloisvuoren rinne avoinna  v. 2020:
Maanantai      klo 15.00-19.30
Tiistai                 klo 15.00-19.30
Keskiviikko    klo 15.00-19.30
Torstai              suljettu
Perjantai          suljettu
Lauantai           klo 10.30-16.30
Sunnuntai        klo 10.30-16.30

 

Paloisvuori hinnasto 2020.pdf

Paloisvuori vuokrahinnasto 2020.pdf

 

Paloskin Menestyksen portaat
Iisalmen Paloisvuoren laskettelukeskuksen alueella kaikentasoisille frisbeegolfin harrastajille suunniteltu 18-väyläinen DiscGolfPark rata kulkee jylhissä maisemissa. Radalla on runsaasti korkeuseroja väylien kulkiessa ylös ja alas Paloisvuoren rinteitä. Rata kulkee lenkkeilyreittien läheisyydessä, joten heittäjien on huomioitava muut alueen käyttäjät. Katso ja tutustu väyläkarttaan tästä.   
Lue lisää
Paloisvuorella valaistuja hiihtolatuja on yhteensä 16 kilometriä. Ensilumenlenkki 1,6 km palvelee hiihdonharrastajia alku- ja lopputalvesta. Hiihdon reaaliaikaista kunnossapitoa Paloisvuorelta ja muistakin kaupungin ylläpitämistä alueista kannattaa seurata osoitteesta: www.iisalmi.fi/ladut.    
Seuraa latutilannetta
Edestakainen n. 3 km polku kiertää Paloisvuoren vaihtelevissa maastoissa päättyen Saunaniemen kodalle. Polku on osittain kivituhkalla pinnoitettu, valaisematon polku. Talvikunnossapito 1-2 krt/viikko. Muistathan, että koira pitää olla kytkettynä ja hallinnassa.
Tutustu polkuun tästä
Paloisvuoren lähiörinteen korkeusero on 45 m ja toinen rinteistä on tarkoitettu lumilautailjoille (277 m) tai ns. temppusuksilla laskettavaksi. Rinteissä on lumetusjärjestelmä ja ne avautuvat harrastajille säätilanteesta riippuen joulu- tai tammikuussa.
Lue lisää

Paloisvuoren alueella on 25 kiintorastin verkosto, jota huolletaan vuosittain ja osa rasteista siirretään loppusyksyllä uuteen paikkaan. Kiintorastikartan voi joko tulostaa oheisesta linkistä tai noutaa Iisalmen uimahallilta. Ulkoilualueet ja -reitit -osiosta löydät lisää Iisalmen kiintorastikarttoja. Jos haluat opastusta suunnistuksen alkeisiin tai harrastaa suunnistusta laajemmin, tutustu Iisalmen Visan suunnistusjaoston toimintaan www.iisalmenvisa.com.

Paloisvuoren kiintorastit 2020.pdf
Paloisvuoren kiintorastit 2020 rastinmääritteet.pdf

Avaa kiintorastikartta
Opastettu reitti kiertelee Paloisvuoren välillä vaativassakin maastossa. Kokonaispituus n. 11 km, voi ajaa myös lyhyempiä reittejä.
Tutustu reittikarttaan
Paloskin polku. Paloisvuori-Saunaniemen metsäluontopolulla on 22 rastia. Lähtöpaikka ja opastus Nouvanlahden pysäköintipaikalta. Paloskin alueen kartan löydät tämän sivun yläosasta. Ulkoilualueet ja reitit -osiosta löydät lisää kivoja polkuja retkeilyyn.
Tutustu Paloskin polkuun
Paloisvuoren juurella on puolikota ja nuotiopaikka. Saunaniemessä ovat kota, nuotiopaikka ja wc.

Yrittäjien rakennuttamat Menestyksen portaat avattiin Paloisvuorella 8.9.2018.

Pituus 125 metriä

Korkeusero 25 metriä

Askelmia 161

* Porraskävely- tai –juoksu on tehokas kaloreiden polttaja
* Vahvistaa hapenottokykyä sekä sydäntä, porrastreeni on tehokasta aerobista liikuntaa
* Kehittää lihaskuntoa , pakaralihaksia, reisiä , sääriä ja pohkeita