IMG_0428.JPG
Kesätöissä lasten liikennepuistossa

Moi! Olen Kaisa ja työskentelen liikennepuisto-ohjaajana lasten liikennepuistossa. Työpäivieni aikana opetan lapsille liikennesääntöjä, ohjeistan puiston käytänteistä ja varmistan, että ajaminen sujuu kaikilla mutkattomasti. Lisäksi huolehdin puiston turvallisuudesta ja siisteydestä. Puistossa on myös kesän aikana viikko-ohjelmaa, jonka myötä olen päässyt valmistelemaan erilaisia aktiviteetteja ja tapahtumia.

Liikennepuistossa työskentelemme tiiminä muiden ohjaajien kanssa. Liikumme eri puolilla puistoa kukin vuoroin eri paikoissa. Pystymme tukemaan ja auttamaan toisiamme aina tarpeen vaatiessa.

Arvokas kokemus

Hain tähän työtehtävään, koska olen aikaisemminkin työskennellyt lasten kanssa ja se on minulle luontevaa. Olen lähdössä syksyllä opiskelemaan luokanopettajaksi, joten työnkuva ja ajankohta sopivat minulle täydellisesti. Aikaisemmin olen työskennellyt ohjaajana lasten kesäleireillä ja valmentajana urheilujoukkueessa. Aikaisemmat kokemukset ovat auttaneet minua paljon. Verraten niihin, liikennepuisto-ohjaajana turvallisuus ja lasten ohjeistaminen korostuvat. 

Kesäpäivien riemua

Parasta työssäni ovat kohtaamiset lasten kanssa. On palkitsevaa nähdä miten iloisia ja innokkaita lapset ovat puistossa vieraillessaan. On ihanaa olla mukana mahdollistamassa näin iloisia kesäkokemuksia. Kesän aikana olen kehittynyt lasten parissa työskentelyssä ja keskustelutaidoissa.

Kiireneutraaliutta toteutan työssäni jaottelemalla työtehtäviä eri työkavereiden kanssa. Etenkin hellepäivinä on tärkeää muistaa pitää taukoja ja käydä juomassa. Joustamme aina tarpeen mukaan ja tuemme toinen toisiamme. Näin kaikki jaksavat ja voivat hyvin.

Vapaa-ajalla palaudun kavereiden ja perheen kanssa aikaa viettäen. Myös musiikin kuuntelu ja pyöräily rentouttavat. Olen kotoisin Iisalmesta ja kaupunki on mielestäni mukavan pieni. Palvelut ovat lähellä ja Iisalmessa on hyvät harrastusmahdollisuudet.