IMG_0326.JPG
Kesätöissä kaavoituspalveluissa

Tervehdys! Olen Milla ja työskentelen Iisalmen kaupungin kaavoituspalveluissa. Opiskelen kolmatta vuotta maisema-arkkitehtuuria pääkaupunkiseudulla ja onkin ollut opettavaista nähdä, miten suunnittelutyö toteutuu ja näkyy Iisalmen kokoisessa kaupungissa. 

Työtehtäväni painottuvat käynnissä olevaan Ikäihmisten kaupunki -hankkeeseen, jonka tavoitteena on kehittää Iisalmen kaupunkiympäristöä ikäihmisten kannalta paremmaksi. Työskentelen avustavissa suunnittelutehtävissä ensimmäistä kertaa ja koen saaneeni kaiken tuen ja kannustuksen alusta alkaen. Työpäiväni koostuvat niin maastokäynneistä, puistoalueiden kartoittamisesta kuin teoriatietojen tutkimisesta. Tällä hetkellä koostan omien havaintojeni ja teoriatietojen perusteella raporttia, jossa pohditaan esteettömyyden toteutumista.

Työtä esteettömyyden edistämiseksi

On ollut motivoivaa päästä vaikuttamaan esteettömyyden edistämiseen ja näkemään käytännössä mitä työ suunnittelupalveluissa sisältää. Koen, että työni vaikuttaa myös laajalti asukkaiden hyvinvointiin ja viihtymiseen, koska esteettömyyden tavoite on tehdä kaupunkiympäristöstä jokaiselle saavutettavaa.

Kesän aikana olen tehnyt yhteistyötä kaavoitusasiantuntijoiden kanssa ja olen päässyt monipuolisesti osallistumaan niin yhteisiin palavereihin, työpajoihin kuin vierailukäynneille. Koen, että ilmapiiri työyhteisössä on ollut kannustava ja neuvojen kysyminen on ollut helppoa ja mutkatonta. Tukea ja vastuuta on ollut sopivissa määrin ja olen päässyt rohkeasti haastamaan itseäni. 

Palautumista ulkoilmassa

Työn vilskeessä pyrin pitämään sopivasti taukoja ja varmistamaan palautumiseni myös työpäivän aikana. Tietokoneellani on taukoliikuntasovellus, joka myös kannustaa kokeilemaan uusia taukoliikkeitä. Hyvällä säällä käyn myös syömässä lounasta ulkopöytien äärellä. 

Iisalmessa asuminen on sujunut hyvin ja olen arvostanut luonnonläheisyyttä. Erityisesti rantareitit ovat mielestäni upeat ja tykkäänkin työpäivien jälkeen kävellä reiteillä äänikirjaa kuunnellen. Iisalmessa on helppoa liikkua myös ilman autoa ja palvelut ovat hyvin saatavilla. Myös ihmiset ovat helposti kohdattavissa ja ystävällisiä.