IMG_0456 (2).jpg
Kesätöissä Twist-kesäohjaajana

Hei kaikki! Olen Mikko ja työskentelen Twist-kesäohjaajana. Työssäni ohjaan ja opastan Twist-kesätöissä olevia nuoria. Monelle nuorelle Twist-kesätyö on ensimmäinen työkokemus ja siksi ohjaaminen ja tuki on tärkeää.

Nuorten kesätyöt kestävät viikon,  joten vaihtuvuus työtehtävissä ja ryhmissä on viikoittaista. Rutiinit päivissä ovat kuitenkin samat ja ohjaajana varmistan, että kaikki sujuu hyvin. Jokaisessa ryhmässä on aina kaksi ohjaajaa, jotka jakavat vastuun yhdessä.

Vaihtelevia tehtäviä 

Työpäivieni aikana ohjaan ja opastan nuorten työntekoa ja seuraan heidän jaksamistaan. Toiset työtehtävät vaativat enemmän ohjausta kuin toiset. Työni on nopeatempoista ja myös muuttujia tulee päivien aikana. Tehtävät ovat keskenään erilaisia ja olenkin viime päivinä avustanut niin jättipalsamien kitkemisessä kuin ikkunoiden pesemisessä.

Suunnittelu- ja valmistelutehtävät ovat myös suuressa osassa työtäni. Iltapäivisin kokoonnumme muiden ohjaajien kanssa ja valmistelemme yhdessä tulevia työprojekteja. Laitamme myös kaiken valmiiksi seuraavaa päivää varten. Järjestelyt voivat sisältää niin siivousta, kaupassa käyntiä kuin valokuvien lajittelua. Teemme myös yhdessä sisältöä somekanaviin!

Hyödyllisiä taitoja

Parasta työssäni ovat erilaiset ryhmät ja heidän kanssaan työskentely. Kesätyö on auttanut minua paljon ammatillisessa kehityksessäni ja koenkin oppineeni paljon hyödyllisiä taitoja. Olen kehittynyt erityisesti ohjaamistaidoissa ja nuorten kohtaamisessa. Opiskelen parhaillaan opettajan pätevyyttä Joensuun yliopistossa ja tämä työnkuva onkin erinomainen vaihtoehto saada lisää kokemusta nuorten parissa työskentelystä. 

Tämä on kolmas vuoteni Twist-kesäohjaajana. Muutin ensimmäisen kerran Iisalmeen vuonna 2021 saman kesätyön perässä ja viihdyin niin hyvin, että olen palannut uudestaan. Työ on tuntunut omalta ja olen oppinut paljon matkan varrella. Iisalmessa olen myös viihtynyt kesäisin erinomaisesti ja voisin hyvin palata tänne myös tulevaisuudessa.