Emminkuva.jpg
Kesätöissä Juhani Ahon museolla

Hei! Olen Emmi ja työskentelen museotyöntekijänä Juhani Ahon museolla. Työtehtäviini kuuluvat museo-oppaana toimiminen, asiakkaiden opastaminen, sosiaalisen median markkinointi sekä tilojen ylläpito.  Olen myös mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa museolla järjestettäviä tapahtumia.  

Opastetuilla museokierroksilla esittelen Juhani Ahon lapsuutta ja pappilan historiaa. Kierrosten pituudet suunnitellaan asiakaslähtöisesti ja näin myös niiden sisällöt vaihtuvat. Oppaan työssä on tärkeää tiivistää tietonsa tarpeeksi ymmärrettävästi ja muokata kierrosta asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Pyrin myös syventämään osaamistani jatkuvasti. Olen aina ollut kiinnostunut historiasta ja antiikista, jonka vuoksi myös tiedonhaku on ollut itselleni luontevaa.

Oppimisen paikka

Aluksi minua hieman jännitti, kuinka nopeasti oppisin uudet sisällöt. Oppiminen on ollut kuitenkin nopeaa ja museo on tosiaankin oppimisen paikka. Tietoa karttuu niin kirjallisuudesta kuin toisilta työntekijöiltä. Tärkeintä on aito kiinnostus ja halu oppia uutta. 

Kesän aikana olen oppinut valtavasti paikallishistoriasta ja on ollut mielenkiintoista tutustua Juhani Ahon elämään ja pappilan historiaan. Museolla on myös muitakin näyttelyitä niin polkupyöräilyn historiasta, Koljonvirran taistelusta kuin perhokalastuksesta. 

Parasta työssäni ovat ympäristö, uuden oppiminen ja ihmiskohtaamiset. Olen päässyt monipuolisesti jakamaan tietämystäni vierailijoille ja oppinut tuomaan tietoani selkeästi esille. Koen, että esiintymiskokemukseni ja ohjaustaitoni ovat myös parantuneet.

Koti Iisalmessa

Olen kotoisin Iisalmesta ja koen, että kaupunki on juuri sopivan kokoinen. Täällä voi elää rauhassa maaseudulla ja silti olla lähellä palveluita. Savolaiset ihmiset ovat myös rentoja ja ystävällisiä. Juttelemme toisillemme helposti ja muuallakin päin Suomea savolaiset kyllä tunnistaa jo kaukaa!