IMG_0392.JPG
Agrologiharjoittelijana maaseutupalveluissa

Tervehdys! Olen Sampo ja työskentelen tämän kesän agrologiharjoittelijana Iisalmen kaupungin maaseutupalveluissa. Juuri tämä harjoittelupaikka kiinnosti minua, koska työnkuva oli monipuolinen ja olin kuullut tehtävästä paljon hyvää. Opiskelen neljättä vuotta agrologiaa Savonialla ja tämä on ensimmäinen alan virkatyöhön liittyvä kokemus. Harjoittelu on ollut erilainen ja täysin muista kokemuksista poikkeava.

Toimistolla työhöni kuuluu asiakaspalvelua, lomakkeiden käsittelyä ja rekisteröinnin ylläpitoa. Päivät ovat olleet äärimmäisen monipuolisia ja yksikään päivä ei ole samanlainen. Teen myös maastokäyntejä viranhaltijoiden mukana. Käynnit pitävät sisällään petovahinko käynnit, pellon käyvän hinnan määrittämisen käynnit, sekä hukkakauraan liittyvät katselmukset ja tarkistukset. 

Asiantuntevaa palvelua

Suurin osa työstäni on asiakaspalvelua. Vastailen niin Iisalmen alueen yrittäjien, maanomistajien kuin tilallisten kysymyksiin puhelimitse ja sähköpostitse. Asiakaspalvelussa on tärkeää toimia asiantuntevasti ja selkeästi. Kysymykset ovat vaihtelevia ja tärkeää onkin hallita kokonaisuus ja palvella asiakkaita parhaimman mukaan.

Työskentelen pääosin Iisalmen pisteellä, mutta osan viikkoa olen myös muilla lähialueen toimistoilla. Voin aina kysyä neuvoa kollegoiltani, jos päivien aikana tulee kysyttävää. Tukea ja kannustusta olen saanut kattavasti koko harjoitteluni ajan. Muutenkin työilmapiiri on ollut erinomainen.

Jatkuvaa oppimista

Kesän aikana olen oppinut valtavasti uusia asiasisältöjä. Tehtävät voivat osaltaan olla myös vaativia, mutta myös sillä tavoin työ on antoisaa. Oppimista tapahtuu koko ajan. Olen kehittynyt erilaisten säädösten ja määräysten tulkitsemisessa ja myös osaaminen erilaisten järjestelmien ja lomakkeiden parissa on kehittynyt. On myös ollut kiinnostavaa nähdä paraatipaikalta, miten uuden tukiohjelman käyttöönotto on tapahtunut. Uskon, että tämän kesän jälkeen minulla on tukeva pohja ja osaamista kaikista osa-alueista.