LähteinenKarhunen.JPG

Yksin ei ole kukkaan mittään. Hyvällä porukalla tulloo paras tulos, on täälläpäin huomattu.

Alun perin tuon yhteistyön tarpeellisuuden puki sanoiksi teollisuusneuvos Einari Vidgrén. Hänen perustamansa Ponsse on toinen niistä yhtiöistä, jonka ympärille Ylä-Savossa on kasvanut rautaisen vahva yhteistyöverkosto.

Yrityksissä on huomattu, että Iisalmen seudulla ei ole niin lyhyttä matkaa, etteikö sitä kannattaisi tehdä. Vaikka sitten kantamus olisikin pikkuisen painavampi.

Iisalmessa toimiva Suomivalimo on keskisuurten rautavalujen toimittaja: luotettava, joustava ja paikallinen kumppani asiakkailleen. Helsingissä vuonna 1918 perustetulle, Iisalmeen vuonna 1975 siirtyneelle yritykselle yhteistyö antaa hyviä mahdollisuuksia.

Kun yrityksen toimitusjohtaja Olli Karhunen kuvailee yrityksen yhteistyötä, hän ei sano “lähellä”, vaan “välittömässä läheisyydessä”.

“Pystymme toimittamaan tehokkaasti valimomme välittömästä läheisyydestä pintakäsiteltyjä ja koneistettuja valukomponentteja.” Valimon välittömästä läheisyydestä ei ole pitkä matka myöskään naapuriin. Edes aitaa ei ole välissä.

Teräksenlujaa osaamista tarjoava Metallityö Vainio -yhtiöiden toimitusjohtaja Tommi Lähteinen sanoo, että heillä tehdään lisää tiivistä yhteistyötä useiden yritysten kanssa, niin isompien kuin pienempienkin. Yritys on luotettu metalli ja rakennusteollisuuden sopimusvalmistaja.

“Iisalmen seudun teollisuuden tiiviin yhteistyö ansiosta Metallityö Vainio -yhtiöt voi tehdä maailmanluokan komponentteja maailmanluokan laitevalmistajille”, hän kertoo ylpeänä.