Pesolan-pihviliha.jpg

K-ruoka Awards Parasta Suomessa -äänestyksen ja tilaisuuden järjestää Ruokakesko Oy. K-ruoka Awardsissa etsitään voittajia seitsemään ruokaan ja ruoanlaittoon liittyvässä kategoriassa.

Finalistit kaikkiin seitsemään kategoriaan julkistettiin 23.9., jonka jälkeen yleisöllä oli mahdollisuus äänestää finalistien joukosta voittajat kuhunkin kategoriaan 24.10. asti www.k-ruoka.fi/parastasuomessa -verkkosivulla. Kategorioiden voittajat valittiin yleisöäänestyksellä, joka oli käynnissä lokakuussa. Kaikkiaan äänestyksen aikana ääniä annettiin lähes 232 000 kappaletta.

Vuoden lähituottaja -kategoriassa finalistiehdokkaina olivat Pesolan pihviliha, Kolmen kaverin jäätelö ja Riitan herkku. Kategoriassa annettiin 43539 ääntä ja kilpailu oli viime hetkeen asti äärimmäisen tiukka. Voiton vei Pesolan pihviliha 14 822 äänellä (34 % äänistä).  

Pesolan Pihviliha myy vain omalla tilalla syntyneiden ja kasvaneiden nautojen lihaa. Aitous, hyvä ruokinta, otolliset kasvuolosuhteet ja tilan isännän Niskasen Antin yhteisöllinen toiminta tuottivat voiton tässä tiukassa kilpailusarjassa.

Mikä erottaa teidät muista lihantuottajista?
"Meillä on älyttömän hyvät tuotteet. Lisäksi meikäläisen savolainen persoona vaan on erilainen kuin muilla, ja omana itsenäni teen tätä hommaa."
Miten paikallisuus näkyy toiminnassanne?
"Olen henkeen ja vereen lähituottaja. Tällä alueella teen markkinatyötä, vaikka ei se ole helppoa, kun ihmisiä on niin vähän. Sadan kilometrin säteellä pyörin myyntireissuilla ja tapahtumissa paistamassa esimerkiksi makkaraa. Lisäksi teemme yhteistyötä muiden paikallisten tuottajien ja yritysten kanssa."
Mikä on suurin etunne?
"Meillä laadukkaan tuotteen mittari ei ole pelkkä mahtava liha, vaan koko ketju, joka alkaa vasikan syntymästä. Myymme vain meillä syntyneen ja kasvaneen naudan lihaa. Meille on todella tärkeää, että nauta saa elää mahdollisimman hyvän elämän."

Syvälogo-2.png

Pesolan Pihviliha / Antti Niskanen

  • 46-vuotias pihvilihan tuottaja Runnilta
  • perheeseen kuuluu vaimo ja kaksi lasta
  • tila sijaitsee Runnin Pesolanniemessä Iisalmessa
  • tila työllistää 2 henkilöä
  • kasvattanut Charolais –rotukarjaa v.  2004 alkaen 
  • aloittanut lihan suoramyynnin v. 2013 
  • naudanlihatuotteita mm.: jauhelihaa, tuoremakkaraa, paistia, fileitä sekä pienempiä että isompia ruhonosia asiakkaiden toiveiden mukaan
  • kuljettaa myyntipaikkojen lisäksi vaikka suoraan kotiovelle
  • osta tilalta –päivä syyskuussa