kauppinen_susanna_DG6A3259.jpg

Jatko-opinnot ja työt veivät Susanna Kauppista eri puolille Suomea, Iisalmeen on aina ollut mukava palata. Iisalmi tarjoaa kiireisen työelämän vastapainoksi mutkattoman arjen ja loistavat vapaa-ajan mahdollisuudet.

Susanna Kauppinen vie määrätietoisesti eteenpäin yrittäjäuraansa tapahtumatuottajana Ylä-Savon sydämessä, Iisalmessa. Elämän varrella muutto Iisalmeen on ollut useamman kerran ajankohtainen. Ensimmäisen kerran hän muutti Iisalmeen kaksivuotiaana ja peruskoulun jälkeen ilmaisutaitolukio-opinnot veivät Kuopioon, josta hän palasi Iisalmeen ja työelämän pariin muutamiksi vuosiksi. Teatteriharrastus innoitti Susannaa ja sen myötä hän päätyi Seinäjoen Ammattikorkeakouluun opiskelemaan tapahtumatuotantoa. Opintojen aikana työt veivät häntä välillä Helsinkiin, välillä Pohjois-Savoon. Opintojen päätyttyä festivaalituottajan työt vetivät puoleensa ja edessä oli muutto Helsinkiin.

"Aika Helsingissä oli ammatillisesti todella antoisaa ja opettavaista, mutta elo ja olo ei ollut kohdallaan. Syksyn 2019 saapuessa oli siis jälleen aika pakata muuttokuorma ja lähteä takaisin tänne missä on mukava herätä ihan tavalliseen tiistaiaamuun", kertoo Susanna Kauppinen.

 

Iisalmi on hyvä paikka yrittää, pieni kaupunki – vahvat verkostot

Paljon reissutyötä tekevänä Susanna Kauppinen arvostaa Iisalmen hyviä kulkuyhteyksiä. Kaupungin sijainti valtatie 5:n varrella, sujuvat junayhteydet ja vajaan tunnin matka lentokentälle mahdollistavat helpon kulkemisen.

Iisalmen kaupunki on tarjonnut Susanna Kauppiselle kannustusta ja tukea yrittäjyyteen. Pienen kaupungin suuri vahvuus on verkostoissa – kun apua tarvitsee, tietää heti keneltä sitä pyytää ja hyvin todennäköisesti sitä myös saa.

"Ammatillisesti näen Iisalmen alueella, Ylä-Savossa, loputtomasti mahdollisuuksia, sillä täällä on tekemisen meininki ja yhteen hiileen puhaltamisen voima on toden teolla ymmärretty."

 

Mutkatonta arkea ja monipuolista vapaa-ajanviettoa, hyvää elämää

Iisalmesta löytyy monipuoliset palvelut ja harrastusmahdollisuudet niin urheilun kuin kulttuurin saralta.

"Arki pyörii vahvasti tapahtumatuottajan työn ympärillä, mutta vapaa-ajalla tykkään rymytä metsissä suunnistusrastien tai ihan vain hiljaisuuden perässä, hääräillä keittiössä sekä käydä teatterissa."

Susanna on ehtinyt Iisalmessa asuessaan harrastaa suunnistusta, sulkapalloa, tennistä, hiihtoa, tanssillista voimistelua, kansantanssia, pianon soittoa, partiota, teatteria, sekä lukuisia erilaisia liikunta- ja puuhakerhoja. Nykyään hän viihtyy Paloisvuoren lenkkimaastoissa ja paikallisella crosstraining-salilla.

"Mutta mikä tärkeintä, minulle Iisalmessa elämisestä tekee hyvää perhe ja tunne yhteenkuuluvuudesta. Paluumuuttopäätökseen vaikutti merkittävästi se, että täällä voin asua lähellä perhettäni sekä isovanhempiani. On myös mukavaa, kun kadulla tulee vastaan tuttuja kasvoja keitä tervehtiä ja jututtaa."

 

Toiseen luontoon kasvetaan

Pohjois-Savossa toinen luonto löytyy täällä asuvista ihmisistä.

"Toinen luonto on minulle välittämistä, vahvuutta, rohkeutta, tunnetta ja pilkettä. Olen varma, että muualta tänne muuttavat pääsevät hyvin nopeasti kärryille siitä, mikä tämä toinen luonto on. Sitä ei ole kehenkään sisäänrakennettu vaan siihen kasvetaan."

Susanna Kauppinen on kokenut elämänsä Iisalmessa turvalliseksi. Täällä on tilaa toteuttaa itseään ja omia haaveitaan liittyipä ne sitten asumiseen, työelämään, harrastuksiin, kouluttautumiseen tai mihin tahansa elämän osa-alueeseen. Hän toivottaa Pohjois-Savoon tervetulleeksi kaikki ne jotka haluavat arjeltaan leppoisuutta, palveluita ja rauhaa.

"Tervetuloa! Minulle muuttopäätöksen tekemistä on aina helpottanut tieto siitä, että päätöksen ei tarvitse olla lopullinen. Tosin tällä kertaa luulen, että omalla kohdalla kyse on melko pysyvästä ratkaisusta."