MeriKettunen.JPG

Kun Karl Collan sävelsi Sylvian joululaulua, hän tuskin arvasi, että Iisalmen Kulttuurikeskukseen nimetään yksi konserttisali hänen mukaansa. Klassisen musiikin esittämiseen suunniteltu sali on akustiikaltaan erinomainen ja toiminut kymmeniä kertoja konserttinäyttämönä. Ja onpa salissa kajautettu Collanin itsensä säveltämä Savolaisten laulukin lukemattomia kertoja. Mutta sitäkään Collan tuskin arvasi, että Kulttuurikeskuksen sali toimii lähes kaksisataa vuotta myöhemmin inspiraation lähteenä nuorille iisalmelaisille musiikin harrastajille.

"Iisalmessa on mahtavat puitteet musiikin ja kulttuurin harrastamiseen”, kertoo Tampereella musiikkia opiskeleva Meri Kettunen.

Ylä-Savon musiikkiopistossa opiskellut Meri Kettunen sanoo, että jokaisella iisalmelaisella nuorella on mahdollisuus löytää itseä kiinnostava harrastus. Ylä-Savon Musiikkiopisto on siitä yksi erinomainen esimerkki. “Laadukas opetus, mahtavat projektit ja tapahtumat sekä hyvät tilat ovat mahdollistaneet itselle musiikin harrastamisen sekä sen, että musiikista on tulossa itselleni myös ammatti”. Kun Meri Kettunen loihtii viulustaan upeita säveliä Collanin mukaan nimetyssä salissa, kiertävät soinnut salissa niin kauniisti, että myös Collan itse kuuntelisi niitä hymyillen. Taide siirtyy Iisalmessakin sujuvasti sukupolvelta toiselle.

Eikä Meri Kettunen varmasti jää viimeiseksi iisalmelaiseksi musiikin taitajaksi, jonka Iisalmi ja kulttuurikeskus ovat siivittäneet tähdiksi musiikkitaivaalle. Iisalmelaista osaamista löytyy niin klassisen kuin myös pop-musiikin huippunimistä, unohtamatta suinkaan maankuuluja jazzkonsertteja, joista Iisalmessa saadaan nauttia ympäri vuoden.