TERVETULOA!

Puolukka2015.jpg 

logo pieni.jpg

HUOM!

Joulukuussa 2020 Suomen hallituksen koronavirustilanteen vuoksi linjaamien toimenpiteiden mukaisesti Iisalmen Pohjoiskylät ry:n ja Ryhälänmäen maa- ja kotitalousseura ry:n liikunnallinen harrastustoiminta ja kansalaisopiston alainen toiminta on toistaiseksi  rajoitettu Soinlahden koululla ja Honkamäen seurantalolla. Katso kylätiedote ja kylillä tapahtuu sivu. Niistä löytyy tarkempaa tietoa tapahtumista ja harrastustoiminnasta.

 

Lapinniemi-Soinlahti-Ryhälänmäki kylät sijaitsevat Iisalmen kaupungin pohjoispuolella. Kyliemme halki kulkee rautatie sekä valtatie 5.

Noin viisi kilometriä kaupungista tultuasi saavut ensimmäisenä Lapinniemeen. Pian sen jälkeen saavutkin jo Soinlahteen. Pohjoisimpana kylistä sijaitsee Ryhälänmäki. Lapinniemeen ja Soinlahteen pääset myös vesiteitse. Yhdessä nämä kolme kylää muodostavat Iisalmen Pohjoiskylät.

Iisalmen Pohjoiskylien alueella asuu noin 800 ihmistä. Alueen väestö on varsin nuorta, onhan peräti 24 % lapsia ja koululaisia. Eläkeläisiä puolestaan alueen asukkaista on 17,2 %. Kylien alueella on yli 100 loma-asuntoa, joissa asutaan osan aikaa vuodesta. Loma-asukkaat tuovatkin oman tervetulleen leimansa kyläyhteisöön.

Alueella toimii puun jatkojalostustehdas, pelto-, karja-, hevostiloja sekä pieniä palveluyrityksiä.

Soinlahden koulu tarjoaa hyvät oppimis-, liikunta- ja vapaa-ajan palvelut kyläläisille.

Myös Honkamäen seurantalo tarjoaa puitteet yhdistys- ja seuratoiminnalle, joka kylillämme onkin vireää.

Kyläyhdistyksen kota Holopankalliolla tarjoaa kyläläisille paikan rentoutumiseen luonnon keskellä. Kodalla voi mm. paistaa nuotiolla makkaraa, kiertää alueen luontopolkua ja kuntoilla kuntolaitteilla. Katso lisätietoa sivulta Kota.

  

kartta 2.jpg

Kylätiedote
Kylillä tapahtuu

9.5.2021 Huomio kodalla kävijät!!!!

Kodalla ei ole WC käytössä! WC on laitettu käyttökieltoon ilkivallan vuoksi. Ovi on vaarallinen käyttää, ennen kuin se on korjattu. Oven karmit joutuu uusimaan.

 

Kylävideo vuodelta 2007
Synnyinseudun kaipuu:
https://youtu.be/bTUp-7kEI8Q

 

Lisätietoja tapahtumista:
Kylillä tapahtuu sivu
Kylätiedote

Honkamäen seurantalo 

 

Yhteystiedot

Iisalmen Pohjoiskylät ry

Sähköposti
iisalmenpohjoiskylat(at)gmail.com

Kotisivut
www.iisalmenpohjoiskylat.net

Facebook
Kyläyhdistyksen facebook

Jukka Kauppinen, puheenjohtaja
puh 044 723 7311
jukka.kauppinen(at)savonvoima.fi

Yhteistyössä

HONKAMÄKI

Ryhälänmäen maa- ja
kotitalousseura ry

Kotisivut

Facebook