Aitojen immeisten Iisalmi - Ylä-Savon piäkaupunki

"Sopivan kokoinen ja turvallinen paikka kasvattaa lapsia" - muuttajatutkimuskysely 2015


Iisalmi on noin 60 000 asukkaan Ylä-Savon seudun keskuskaupunki. Seudulla eletään kahden suomalaisen suurvesistön, Saimaan ja Päijänteen, latvavesillä. Ihmisen kokoisessa 22 000 asukkaan kaupungissa asutaan luonnonläheisesti ja turvallisesti, hyvien kulkuyhteyksien äärellä, monipuolisista kaupunki- ja kulttuuripalveluista nauttien. Arki-iloa elämänmenoon tuo aito savolainen mentaliteetti: välittömyys, lupsakkuus ja hersyvä huumori - se "pilke silmäkulmassa". Iisalmi on kaupunki, jolla on inhimilliset kasvot ja palvelevat kädet.

Iisalmessa näkyy vahva yrittäjyys ja seudun teollisuuden vienti on vahvempaa kuin muualla maassa ja maakunnassa. Iisalmelaisia tunnettuja vientiyrityksiä ovat mm. Genelec, Lunawood, Normet Group, Olvi, Ponsse ja Profile Vehicles. Tutustu iisalmelaisiin menestystarinoihin videotarinoiden kautta By Iisalmi -sivulla.

Iisalmi vaalii myös sivistystä: Kaupunki tunnetaan laadukkaasta perusopetuksestaan. Iisalmi haluaa olla edelläkävijä ja suunnannäyttäjänä myös digitaalisen opetuksen kehittäjänä. Tavoitteena on tehdä opetuksesta laadullinen vetovoimatekijä, jolla myös parannetaan alueen yritysten mahdollisuutta saada uusia työntekijöitä ja heidän perheitään Iisalmeen. Kesällä 2017 Iisalmen perusopetus otti aimoaskeleen digiloikassa saatuaan paikallisilta OLVI-säätiöltä ja A.E. Aminoffin rahastolta mittavan rahallisen avustuksen, jonka avulla varmistetaan laadukas ja uusia toimintamalleja kehittävä digiopetus.

Historiallisesti Iisalmi muistetaan etenkin Suomen sodan aikaisesta Koljonvirran taistelusta (1808). Kaupungin kulttuurielämän sydän löytyy paikallisesta kulttuurikeskuksesta. Iisalmessa on myös maailman pienin ravintola, kaksi asiakasta vetävä Kuappi. Urheilussa kaupungin ykkösjoukkue on jääkiekkoa Mestiksessä pelaava Iisalmen Peli-Karhut.

Lämpimästi tervetuloa Ylä-Savon sydämeen!

Kuvakooste-700x350.jpg

yrityskuva.jpg

Iisalmi on elinvoimainen, 22 000 asukkaan kaupunki Pohjois-Savossa. Vireä, vesistöjen ympäröimä kaupunkimme sijaitsee liikenteellisesti erityisen hyvällä paikalla: olemme pääradan varrella, maantieliikenteen solmukohdassa ja meiltä ehtii alle tunnissa lentokentälle.

Lue lisää

Harvaa kaupunkia voi rehellisesti väittää kokoaan suuremmaksi, mutta Iisalmen kohdalla tämä on täysin oikeutettua. Pienen pohjoissavolaisen kaupungin ihmisten ja yritysten osaamispääoma yllättää aina siitä kerrottaessa. Näillä sivuilla tutustut Iisalmeen ja niihin mahdollisuuksiin, joita alueella on tarjota töiden, yrittämisen, opiskelujen ja asumisen tiimoilta.

Lue lisää