Iisalmen kaupungin asiakas - e-lasku kannattaa!

Vaihda paperittomaan e-laskuun. E-lasku on sähköisessä muodossa oleva lasku, jonka saat omaan verkkopankkiisi tekemällä pankin sivuilla e-laskusopimuksen. E-lasku on pankkien yhdessä kehittämä, joten se on turvallinen tapa vastaanottaa ja maksaa laskuja. Laskuttaja, kuten Iisalmen kaupunki lähettää e-laskun sähköisesti suoraan verkkopankkiisi. Osa pankeista ilmoittaa halutessasi laskun saapumisesta sähköpostilla tai tekstiviestillä.

E-laskun maksaminen on helppoa. Kun e-lasku aukeaa ruudulle, siihen on valmiiksi kirjoitettu kaikki ne tiedot, jotka tähän asti olet joutunut itse näppäilemään ruudulle: viitenumerot, tilinumerot, eräpäivä, laskun summa. Ulkonäöltään ruudulla näkyvä e-lasku poikkeaa paperisesta, mutta se sisältää laskun tiedot.

Iisalmen kaupunkia laskuttaville yrityksille

Iisalmen kaupunki ja Iisalmen Vesi -liikelaitos vastaanottavat ja arkistoivat laskut sähköisesti, joten toivomme Teidän lähettävän laskunne meille verkkolaskuina. Verkkolasku nopeuttaa laskun perille tuloa sekä käsittelyä, jolloin lasku saadaan nopeasti kierrätetyksi ja ajallaan maksuun, mikä on laskuttajankin etu.

Lasku osoitetaan Iisalmen kaupungille tai Iisalmen Vedelle, PL 109, 74101 Iisalmi.

Iisalmen kaupungin ja Iisalmen Vesi -liikelaitoksen verkkolaskutustiedot:

  • Verkkolaskuosoite:  003790860716                                Iisalmen Vesi: 00379086071601
  • Y-tunnus: 9086071-6
  • Operaattori:   CGI
  • Välittäjätunnus:  003703575029
  • OVT-tunnus: 003790860716                                              Iisalmen Vesi: 00379086071601

Laskuissa tulee olla tilaajan nimi sekä yksikkö (esim. elinvoimapalvelut, hallintopalvelut, henkilöstöpalvelut, kaavoitus, kadut ja ympäristö, kirjasto- ja kulttuuripalvelut, liikunta- ja nuorisopalvelut, lomituspalvelut, maaseutupalvelut, perusopetus, talous- ja tietohallintopalvelut, toimitilat, varhaiskasvatus, Iisalmen Vesi -liikelaitos).

Verkkolaskutustiedote

 

Yksityinen elinkeinonharjoittaja, toimitathan todistuksen voimassaolevasta yrittäjäeläkevakuutuksesta (Yel) vuosittain ensimmäisen laskun yhteydessä joko verkkolaskun liitteenä tai sähköpostilla osoitteeseen laskutus@iisalmi.fi

 

Toimittajaportaali

Iisalmen kaupunki tarjoaa yritys- ja henkilökäyttäjille ilmaisen web-pohjaisen toimittajaportaalin, jonka kautta Iisalmen kaupunkia laskuttavat toimittajat voivat tehdä ja lähettää laskuja verkkolaskuina.

Laskutuspyynnön voi lähettää osoitteeseen laskutus@iisalmi.fi. Laskutuspyynnössä tulee olla yritysten osalta mainittuna yrityksen nimi, y-tunnus, yhteyshenkilö sekä sähköpostiosoite, johon yritys laskutuskutsun haluaa. Henkilöasiakkaan osalta ilmoitetaan nimi ja sähköpostiosoite. Pyynnön jälkeen ilmoitettuun sähköpostiin lähetetään käyttäjätunnus ja salasana, joilla toimittajaportaaliin pääsee kirjautumaan alla olevasta linkistä. 

Kirjaudu toimittajaportaaliin tästä

Alla olevasta linkistä pääset toimittajaportaalin käyttöohjeisiin. Lisäohjeita voi tiedustella sähköpostilla osoitteesta laskutus@iisalmi.fi

Toimittajaportaalin käyttöohje 

 

Rakentamispalveluiden käännetty arvolisäverovelvollisuus voimaan 1.4.2011 alkaen


Iisalmen kaupungilla y-tunnus 9086071-6 on "ostajan status"
Iisalmen kaupunki myy rakentamispalveluita Iisalmen kaupungin ulkopuolisille tahoille muutoin kuin satunnaisesti. Iisalmen kaupungilla on siten niin sanottu "ostajan status", jonka vuoksi Iisalmen kaupungin yksiköiden suorittamiin ostoihin sovelletaan käännettyä verovelvollisuutta. 

Kaupungille lähetettävät rakentamispalveluiden laskut


Koska Iisalmen kaupunki myy muutoin kuin satunnaisesti rakentamispalveluita, tulee kaupungin saada kaikista ostamistaan rakentamispalveluista arvonlisäveroton ostolasku. Laskulla tulee olla tällöin vastaavanlainen merkintä: "Lasku ei sisällä arvonlisäveroa. Ostaja on verovelvollinen AVL 8 c §:n mukaan". Kaupunki suorittaa myyjän puolesta myynnin arvonlisäveron.