Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu eli TYP on lakisääteistä ja valtakunnallista. Sen toiminta perustuu työvoimaviranomaisen, hyvinvointialueen ja Kelan yhteiseen toimintamalliin. Monialaisen yhteispalvelun tavoitteena on edistää työttömien työllistymistä tarjoamalla heille työvoimapalvelut, sosiaali- ja terveyspalvelut sekä kuntoutuspalvelut niin sanotun yhden luukun periaatteella. Sinun ei tarvitse etsiä palveluja ja juosta paikasta toiseen, vaan yhteispalvelussa saat eri viranomaisten palvelut yhdestä paikasta.

Asiakkaana monialaisessa yhteispalvelussa

Monialainen yhteispalvelu voi olla ratkaisu silloin, kun työllistymisesi on pitkittynyt ja siihen vaikuttavat elämänhallinnan ongelmat tai työ- ja toimintakyvyn rajoitteet. Palvelun aikana voit pohtia ammattilaisten avustuksella mahdollisuuksia kouluttautumiseen tai työtoimintaan osallistumiseen.

Palvelu alkaa kartoitusjaksolla, jonka aikana määritellään sinun yksilöllinen palvelutarpeesi ja toiminnan tavoitteet. Kartoitusjakson pohjalta sinulle laaditaan työllistymistä edistävä monialainen palvelusuunnitelma, jossa työllistymisen lisäksi arvioidaan muiden palvelujen tarve. Näitä voivat olla esimerkiksi työvoimapalvelut, sosiaalipalvelut, terveydenhoito tai kuntoutuspalvelut

Yhteispalvelussa sinua auttavat monialaiset tiimit, joihin voi kuulua hyvinvointialueen terveydenhoitaja, sosiaalityöntekijä tai palveluohjaaja, TE-toimiston psykologi ja TE-toimiston asiantuntija sekä Kelan työkykyneuvoja.

Iisalmen seudun monialainen yhteispalvelu toimii laajalla Ylä-Savon alueella. Toimialueen kunnat ovat Iisalmi, Keitele, Kiuruvesi, Lapinlahti, Pielavesi, Sonkajärvi, Tervo, Vesanto ja Vieremä. Toimintaa toteuttavat Pohjois-Savon hyvinvointialue, Pohjois-Savon TE-toimisto ja Kela. Osa alueen kunnista kuuluu työllisyyden kuntakokeiluun, joten työllisyysviranomainen voi TE-toimiston lisäksi olla kuntakokeilukunta. Lakisääteisten toimijoiden lisäksi TYP-toimintaan kuuluu oleellisena osana laaja yhteistyöverkosto ja osin ostopalveluita. Kokoaikainen toimipisteemme palvelee Iisalmessa, mutta asiakastapaamiset toteutuvat pääasiassa kotikunnassasi: esimerkiksi oman kunnan sosiaalitoimiston tiloissa.

Ensisijaisesti palveluun pääset eri viranomaistahon ohjaamana. Voit myös itse kysyä mahdollisuutta päästä yhteispalveluun ottamalla yhteyttä omaan asiantuntijaasi TE-toimistossa tai kuntakokeilussa, hyvinvointialueella, Kelassa tai kunnassa.

Yhteispalveluun pääseminen edellyttää, että olet työtön työnhakija ja tämän lisäksi sinulla täyttyy jokin seuraavista ehdoista:

  • olet saanut työttömyyden perusteella työmarkkinatukea vähintään 300 päivää;
  • olet täyttänyt 25 vuotta ja olet ollut työttömänä yhdenjaksoisesti 12 kuukautta;
  • olet alle 25-vuotias ja olet ollut työttömänä yhdenjaksoisesti 6 kuukautta.

Linkit

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu on työvoimaviranomaisten, hyvinvointialueen ja Kelan yhteinen toimintamalli.

Lisää tietoa
Avaa linkki

Palvelupaikat

Työllisyyspalveluiden palvelupiste

Voit asioida kanssamme käymällä henkilökohtaisesti palvelupisteessämme tai monikanavaisesti.

Pohjolankatu 9A 74100, 74100 IISALMI

Aukioloajat

Käyntiasiointi
Ma - Ti: 13:00 - 15:00
Ke: 09:00 - 12:00
Ke - To: 13:00 - 15:00
Pe: 13:00 - 15:00

Puhelinpalvelu
Ma - Ti: 09:00 - 15:00
Ke - To: 09:00 - 15:00
Pe: 09:00 - 15:00

Kaikki tiedot

Sosiaalihuoltolaki: https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2014/20141301
Laki työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta: https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2014/20141369

Liittyvät palvelut

Työllisyyspalvelut

Katso tiedot

Velvoitetyö

Katso tiedot

Maahanmuuttajien palveluohjaus

Katso tiedot
Näytä kaikki liittyvät palvelut