Hyvinvoiva iisalmelainen ja vahva Iisalmi on yhteinen, kaupungin strategian mukainen tavoitteemme. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi kaupungin asukkailla on useita vaikutusmahdollisuuksia oman kaupungin kehittämiseksi.

Asioiden etenemiseen ja lopulliseen päätöksentekoon pääset vaikuttamaan silloin, kun asioita valmistellaan. Kaupungin kehittämiseen osallistuminen edellyttääkin aktiivisuutta. Osallistua voit seuraavien väylien kautta:
  • Kysy, keskustele ja anna palautetta
  • Tee kuntalaisaloite
  • Seuraa päätöksentekoa
  • Äänestä
  • Voit myös keskustella ja ottaa kantaa valmisteilla oleviin asioihin facebookissa.

Kaikki aloitteet käsitellään aina ensimmäiseksi kaupunginhallituksessa, joka antaa täytäntöönpano-ohjeet ja vastuuttaa aloitteen valmistelun. Valtuuston päätöstä noudattaen aloitteet käsitellään vuoden sisällä aloitteiden vireille tulosta. Voit seurata vireille tulleita aloitteita alempaa tältä sivulta. 

Jos valtuuston toimivaltaan kuuluvassa asiassa aloitteen tekijöinä on vähintään 2 % (kaksi prosenttia) eli Iisalmessa n. 360 henkilöä äänioikeutetuista kunnan asukkaista, asia on otettava valtuustossa käsiteltäväksi viimeistään kuuden kuukauden kuluessa asian vireilletulosta.

Alempaa sivusta löydä myös Iisalmen kaupungin toimielinten kokousten esityslistat ja pöytäkirjat, viranhaltijapäätökset sekä kuulutukset. Hakutoiminnon ohje auttaa sinua löytämään etsimäsi.

Iisalmen kaupunkistrategiaa päivitetään - osallistu ja vaikuta!

Iisalmen kaupungin strategian päivittäminen on käynnistynyt - tehdään yhdessä elinvoimaista Iisalmea 2030.
Tammi-helmikuussa keräsimme kuntalaisilta ja sidosryhmiltä mielipiteitä ja näkemyksiä tulevaisuuden Iisalmesta kyselyn kautta. Kysely on nyt suljettu - voit seurata strategiatyön etenemistä osoitteessa www.iisalmi.fi/strategia. Prosessin eri vaiheissa syntyvät raportit ja taustatyö julkaistaan sivuilla työn edetessä.

Kiitos, kun osallistut ja vaikutat!

Päätöksenteko ja nähtävillä olevat kuulutukset - julkaisu.iisalmi.fi
eRaati

 

Iisalmen kaupunki on ottanut käyttöön eRaati-palvelun, jossa kuntalaiset pääsevät vaikuttamaan kaupungin asioihin. Ensimmäinen kysely on nyt avattu ja puheenaiheena on ns. vauvaraha. Mitä mielipiteitä tämä juuri sinussa herättää, oletko puolesta vai vastaan? Osallistu keskusteluun ja vaikuta!

eRaati-palvelun tavoitteena on parantaa kuntalaisten vaikutusmahdollisuuksia kaupungin päätöksentekoon liittyvissä asioissa ja raatiin toivotaankin kaupunkilaisia eri ikäryhmistä ja asuinalueilta. Palveluun kirjaudutaan omalla sähköpostiosoitteella ja halutessaan raatilainen saa sähköpostiin tiedon uusista avautuvista kyselyistä.

eRaatiin liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä:
Kirsi Hukkanen, asiakas- ja tietopalvelukoordinaattori
Puh. 040 489 4975
kirsi.hukkanen(at)iisalmi.fi

Kuntavaaligallup

Kiinnostaako kuntavaalit?

Ehdottomasti, ja aion äänestää. 75,00 %
Kyllä, todennäköisesti äänestän. 12,50 %
Jonkin verran, saatan äänestää. 6,25 %
Ei juurikaan, äänestämiseni on epätodennäköistä. 0,00 %
Ei, en aio äänestää. 6,25 %
Keskustele facebookissa