Ohjeita eläinlääkäriasioiden hoitoon

Pieneläinkäynti klinikalla tai vastaanotolla

  • eläin kannattaa ulkoiluttaa sopivalla alueella ennen vastaanottotiloihin tuloa (ellei ole odotettavissa virtsanäytteen otto), tarvittaessa vastaanotoilta on saatavissa jätepusseja.
  • ilmoittaudu sisälle tultuasi
  • pidä eläin kytkettynä tai kuljetuslaatikossa. Yleensä on hyvä välttää kosketuskontaktia toisiin potilaisiin mahdollisen tartuntavaaran vuoksi. Pienehköt ja varsinkin ympäristöä arkailevat eläimet voidaan pitää sylissä.
  • mukaan kannattaa ottaa eläimen asiakirjat, kuten rekisterikirja, rokotustodistukset ja lemmikkieläinpassi
  • jos eläimellä on pitkä sairaushistoria, tiedot kannattaa kirjata paperille
  • asioinnista seuraavat kustannukset, kuten klinikkamaksu, eläinlääkärin palkkio ja lääkekulut suoritetaan käteisellä tai vaihtoehtoisesti pankkikortill

Eläin tulee opettaa käsittelyyn pienestä pitäen. Näin eläinlääkärikäynnistä tulee miellyttävämpi kokemus niin eläimelle, eläimen omistajalle kuin eläinlääkärillekin.

Suureläinten hoito

Tilattuasi eläinlääkärikäynnin varaa aikaa ja tarvittaessa avustavia henkilöitä, esimerkiksi eläimen kiinnipitämiseen. Eläinlääkäri ei aina pysty arvioimaan saapumisaikaansa tarkasti, koska matkan aikana saattaa tulla hoidettavaksi kiireellisiä sairauskäyntipyyntöjä.

Varaa eläimiä koskevat tiedot ja kortit, kuten esimerkiksi siemennyskansio, helposti saataville.
On erittäin suositeltavaa varata talon saappaat ja suojavaatteita tuotantotiloissa käytettäväksi, jolloin tarttuvien tautien riskiä olennaisesti pienennetään. Kertakäyttöiset saapassuojat soveltuvat myös. Puhdas alusta, esimerkiksi seinältä alas laskettava taso, on tarpeen eläinlääkärin laukulle ja muille varusteille. Lämmintä vettä ja kertakäyttöpyyhkeitä tarvitaan aina.