Iisalmen alueelle on helppo tulla niin yleisillä kulkuvälineillä kuin omalla autollakin

Maanteitse alueen pääväylä on Helsingistä Lappiin johtava Valtatie 5. Iisalmen alueen lähikuntiin johtaa runsas hyväkuntoinen maantieverkosto. Myös vilkkaasti liikennöivä julkinen bussiliikenne on helposti saavutettavissa. Maantieverkoston lisäksi Iisalmeen sekä lähikuntiin Lapinlahdelle ja Kiuruvedelle pääsee myös junalla. Lähin lentokenttä sijaitsee Kuopiossa ja Kajaanissa.

Koulukuljetukset.jpg

Koulukuljetukset

Oppilaalle järjestetään maksuton koulukuljetus omaan lähikouluun, jos koulumatka on yli 5 km.  Tämän lisäksi järjestetään maksuton kuljetus omaan lähikouluun: 1 - 3  vuosiluokan oppilaalle, jos koulumatka on yli 3 km ja  1 - 6  vuosiluokan oppilaalle, jos hän joutuu kulkemaan tien piennarta Kainuuntiellä, Kuopion  tiellä, Sonkajärventiellä, Kiuruvedentiellä, Ouluntiellä tai Pielavedentiellä välillä Peltosalmi - Kotikyläntien risteys.

Tieheijastin-talvi-280x1.jpg

Liikenneväylien kunnossapito

Liikenneväylien kunnossapidosta eli päällysteiden ja rakenteiden kunnosta, liikenteen ohjauslaitteista, lumen aurauksesta ja liukkauden torjunnasta vastaa kaupunkirakenteen kunnossapitoyksikkö sekä katualueiden talvikunnossapidosta osittain urakoitsijat.

Painetut-kartat.jpg

Kartat

Näiltä sivuilta voit tilata karttoja erilaisiin tarkoituksiin, sähköisessä tai painetussa muodossa.

 Internet-karttapalvelu löytyy osoitteesta: http://paikkatieto.yla-savo.fi.

Paikallisliikenne.jpg

Paikallisliikenne

Iisalmessa paikallisliikenteen busseilla kulkeminen on ilmaista kaikille 0-6 -vuotiaille. Linja 1 kulkee välillä Keskusta-Lippuniemi-Peltosalmi ja linja 2  kulkee välillä Keskusta-Jordan, Makkaralahti ja Kangaslampi. Käytössä on 1 tunnin vaihto-oikeus autojen 1 ja 2 välillä, joten kulkeminen mm. Prismaan ja Citymarketiin onnistuu yhden lipun hinnalla.
           

Pysäköinti.jpg

Pysäköinti ja pysäköintiluvat

Iisalmessa on luovuttu maksullisesta pysäköinnistä ja siirrytty kokonaan kiekkopysäköintiin vuoden 2002 alusta alkaen. Kaupungin tarjoamia pysäköintipaikkoja, joissa on aikarajoitus, on yhteensä 532 kpl. Niissä pysäköintiaika on 1-2 tuntia. Pysäköintivirhemaksun suuruus on 40 euroa. Iisalmessa pysäköinnintarkastajat suorittavat valvonnan yhteydessä myös matkailuneuvontaa.
                       

Satama-ja-vesireitit.jpg

Satama ja vesireitit

Iisalmen satama on uudistettu vuonna 2008. Nyt alue on mitä mainioin palvelukeskus veneilijöille, turisteille sekä Iisalmelaisille. Satamasta on helppo lähteä omalla veneellä vaikkapa Kiuruvedelle, Kuopioon tai minne mieli ikinä tekeekin. Saimaan vesistön pohjoisimmasta satamasta pääsee Vieremälle ja länteen suunnattaessa Kiuruvedelle. Muuten matkailunrajat asettaa veneilijän mieli, sekä tietenkin vesi.
                       

Tilapäiset-liikennejärjestelyt.jpg

Tilapäiset liikennejärjestelyt

Tilapäiset liikenne- ja pysäköintijärjestelyt käsitellään kunnallistekniikan suunnitteluyksikössä. Lyhytaikaiset järjestelyt ovat aina luvanvaraisia, joista peritään korvaus. Kunnallistekniikan katu- ja vesihuollon rakennustöistä johtuvista poikkeuksellisista liikennejärjestelyistä tiedotetaan erikseen ajankohtaisissa tiedotteissa.

           

Yksityistiet.jpg

Yksityistiet

Iisalmessa sijaitsevat yksityisteiden tiekunnat voivat hakea teiden kunnossapitoon yksityistieavustusta. Avustettavan tien vähimmäispituus on 200 m. Tiekunnan perustamisesta sekä avustusten myöntämisestä päättää tiejaos. 
                   
           

 

Sijainti keskellä Suomea

 Iisalmi-kartalla.gif

Ajankohtaista
4.9.2018

Paikallis- ja palveluliikenteen Kaupunki-PALI:ssa on Liikkujan viikolla lippukampanja. Kaupunki-PALI liikennöi poikkeuksellisesti myös lauantaina 22.9.!

Kaikki uutiset