Ajankohtaista

Iisalmen kaupungin avoin varhaiskasvatus sai Vuoden Lapsellinen Teko -diplomin Iisalmen Pelastakaa Lapset ry:ltä.

Vuoden lapsellinen teko palkinnon vastaanottajat.pngDiplomin vastaanotti varhaiskasvatusjohtaja Katja Koskela (oik.), avoimen varhaiskasvatuksen opettaja Annika Luokkanen (vas.) ja avoimen varhaiskasvatuksen esihenkilö Tanja Järveläinen (kesk.).
1.12.2023 10.40

Vuoden Lapsellinen Teko luovutetaan henkilölle tai taholle, joka toimii lapsen oikeuksien puolustajana.

Iisalmen Pelastakaa lapset ry:n puheenjohtajan Päivi Korolaisen sanoin: "Ihmiselle, pienellekään, ei riitä vain hengissä pysyminen, syöminen ja nukkuminen. Elämään täytyy sisältyä leikkiä ja luovuutta, reitti taiteeseen vaikkapa askartelun, piirtämisen, musiikin ja kirjojen kautta. Luonto antaa sellaiseen hyvät puitteet, laittaa samalla liikkumaan, kisailemaan ja avaa mielemme jollekin suuremmalle, jonka osa olemme."

Avoimen varhaiskasvatuksen vuoden kokeilu on kehitetty vahvasti yhteistyössä lasten, vanhempien ja 10 eri organisaation kanssa. Toiminta alkoi osana Perheentalon kohtaamispaikkatoimintaa elokuussa 2023. Lasten ääni näkyy esimerkiksi siinä, että toiminnassa on mukana vahvasti luonto, liikkuminen ja eläinten hoito. Vanhempien toiveista toiminta on kaikille avointa (poikkeuksena yksi lasten varhaiskasvatuskerho, joka on rajattu kotihoidossa oleviin lapsiin), ilon kautta oppimista ja monipuolista pedagogista toimintaa, jossa päästään tutustumaan Iisalmelaisiin luontoympäristöihin ja muihin lapsiperheiden paikkoihin. Iisalmen varhaiskasvatus kustantaa perheille myös ilmaisen keittoruuan Perheentalon keittokeskiviikossa.