Iisalmen nuorisopalvelut

Iisalmessa nuorille on tarjolla tapahtumia, viihtyisiä tiloja, ohjausta ja neuvontaa sekä toimintaa. Nuoret voivat myös vaikuttaa kaupungin kehittämiseen nuortenideat.fi sekä Iisalmen nuorisoneuvoston kautta.

Tule, koe ja näe kanssamme!

Nuorten-ideat.jpg
Vaikuttamiskanava nuortenideat.fi

Nuortenideat.fi on vaikuttamispalvelu, jonka avulla voit tehdä ehdotuksia, osallistua ja vaikuttaa. Oman idean kirjoittaminen edellyttää sisäänkirjautumista, mutta ideoita voi selata, kommentoida ja kannattaa kirjautumatta.       
                       

Neuvosto.jpgNuorisoneuvosto INN

Iisalmen Nuorisoneuvosto INN on nuorten virallinen edustaja Iisalmessa. Se on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton.  Tarkoituksena on ajaa nuorten etua ja edistää sekä kehittää nuorten oloja ja ajanviettomahdollisuuksia Iisalmessa.
           
           

Etsivä-nuorisotyö.jpg

Etsivä nuorisotyö Iisalmessa

Etsivä nuorisotyön tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Etsivä nuorisotyö tarjoaa nuorelle varhaista tukea, jos nuori sitä itse haluaa. Etsivässä nuorisotyössä autamme alle 29-vuotiaita nuoria aikuisia, joiden asiat syystä tai toisesta ovat ajautuneet umpikujaan. Apumme perustuu nuoren ehdoilla pelaamiseen, me emme latele sääntöjä, emmekä tee päätöksiä puolesta. Sen sijaan voimme auttaa löytämään elämälle suunnan ja auttaa sen toteuttamisessa. Palvelu on maksutonta ja luottamuksellista. 

ohjaamo2.jpg

Ylä-Savon Ohjaamo, Pohjolankatu 6 L 5

Ohjaamo on alle 30-vuotiaille tarkoitettu nuorten palvelupiste aivan Iisalmen ydinkeskustassa, jonne voit tulla aina kun tarvitset ohjausta tai neuvoja koulutus-, työ- tai missä tahansa arjen asioissa. Ohjaamossa autamme sinua löytämään oikeat palvelut ja ihmiset. Voit käydä myös hoitamassa asioita. Ohjaamossa on käytössä wi-fi, asiakaspäätteet, skanneri sekä tulostin, jolla voit tulostaa ilmaiseksi asioiden hoitoon tarvittavia papereita. Tiloissa on mukava poiketa kavereiden kanssa tai yksin vaikkapa kahvilla, lukemassa lehtiä tai pelaamassa.

Nuorisotupa.jpg
Nuorisotupa, Pajukatu 1

Kangaslammin nuorisotupa eli Tupa sijaitsee Kangaslammin koulun vieressä. Tuvalta löytyy paljon mukavaa tekemistä! Tarjolla kävijöille on pelikonsolit peleineen, nettiyhteys, biljardi, ISO snooker, paljon pöytäpelejä, kahvitarjoilua ja mahottoman mukava ohjaaja - Jartsa!

 

           
              

Nuorisotalo.jpg
Nuorisotalo eli Nuokkari

Iisalmen nuorisotalo eli Nuokkari, sijaitsee kaupungin keskustassa Kirkkopuiston varressa. Talolta löytyy biljardin ja pingiksen lisäksi             kaapillinen lautapelejä, pelikonsoleita peleineen, tietokone nettiyhteydellä  sekä bänditilat. Salissa voi pelata sählyä tai sulkapalloa. Nuokkarilla järjestetään nuorille myös ryhmätoimintaa sekä  tapahtumia ja koulutuksia. Seuraa ilmoitteluamme www. po1nt.fi/Iisalmi.


Kuntarekry.jpg
Kesätyön tukeminen ja haku

Kesätyötoiminnan tavoitteena on opastaa ja ohjata nuoria omatoimiseen työnhakuun ja antaa tietoa työelämän käytännöistä. Kesätyötuella kannustetaan työnantajia nuorten palkkaukseen ja ensimmäisten työkokemusten tarjoamiseen. Kesätyötukiasiat siirtyivät vuoden 2016 alusta uuteen työllisyyspalveluiden yksikköön. 
Ohjaamossa (Pohjolankatu 6 L 5) sijaitsevassa kesätyöinfossa saa mm. vinkkejä kesätyön hakuun, työhakemuksen laadintaan, tietoa työehtosopimuksista ja työelämän pelisäännöistä. Iisalmen kaupungin sähköinen haku avoinna oleviin kesätyöpaikkoihin keskitetysti kuntarekry.fi -palvelussa.

 

           

Keva-illat.jpg
Keva-illat

Kehitysvammaisille tarkoitetut toimintaillat eli keva-illat on Iisalmen nuorisotalolla tammikuusta toukokuuhun ja syyskuusta joulukuuhun kerran kuukaudessa maanantai-iltaisin klo 17.30-19.30. 
Iltoihin ei tarvita ennakkoilmoittautumista. Iltojen ohjelmat löytyy täältä.
                   
           

 

Nuorten portaali

po1nt_roiskelogo_nobg.png

 

Ajankohtaista
Tulevia tapahtumia
Ota yhteyttä

nuorisotyön koordinaattori
Tarja Immonen
tarja.immonen(a)iisalmi.fi
nuorisopalvelujen tiiminvetäjä
040 545 4546

nuoriso-ohjaaja
Virva Niskanen
virva.niskanen(a)iisalmi.fi
040 830 2666

nuoriso-ohjaaja
Jari Mustonen
jari.mustonen(a)iisalmi.fi
040 830 2665

hankeohjaaja
Maarit Aho
maarit.aho(a)Iisalmi.fi
FeelMe-hanke
040 648 3219

ohjaamosuunnittelija
Laura Ahonen
laura.m.ahonen(a)iisalmi.fi
Ylä-Savon Ohjaamo
040 641 6669

Ylä-Savon Ohjaamon nuorten palvelupiste
Pohjolankatu 6 L 5, Iisalmi.
Avoinna ti-pe klo 13-16. Iltaohjaamo keskiviikkoisin klo 16-19.
Meille voit myös soittaa, laittaa sähköpostia tai viestiä: ohjaamo(a)iisalmi.fi ja 040 641 2131Huom! Nuorten kesätyötoiminta

Nuorten kesätyötoimintaa hoitaa työllisyyspalvelut.
Neuvoja kesätyön hakemiseen voit kysyä Ylä-Savon Ohjaamossa.

työllisyysasiantuntija
Miia Rothberg
040 642 8996


Etsivää nuorisotyötä Iisalmessa hoitaa Iisalmen Nuorison Tuki ry. Etsivien nuorisotyöntekijöiden yhteystiedot löydät täältä.

Nuorisotakuu Iisalmessa

Tilojen varaus
Nuorisotilojen varaus
vapaa-aikatoimistosta
Kaija Herdiltä
040 830 2703

Voit selata varauksia ja vapaita aikoja kirjautumatta webtimmistä