Iisalmen paikallisliikenteen bussit paikantuvat kännykän näytölle

Iisalmen paikallisliikenteen vuorojen 1 ja 2 sijainnin voi tarkistaa jatkossa reaaliaikaisesti mobiilisovelluksen avulla. Uusi Savobus-paikannussovellus näyttää autojen sijainnin lisäksi linjakohtaiset reitit ja pysäkit. Aikataulutiedot löytyvät linkin kautta.

Kartalle voi paikantaa oman sijaintinsa. Savobus auttaa esimerkiksi löytämään lähimmän pysäkin ja arvioimaan, koska seuraava bussi saapuu pysäkille.

Savobus otetaan käyttöön maanantaina 5.6.2017. Sitä voi käyttää kännykällä, tabletilla ja tietokoneella.

Paikannussovellus löytyy osoitteesta savobus.iisalmi.fi. Bussi näkyy kartalla liikkuvana symbolina. Sitä näpäyttämällä voi varmistaa auton viimeisimmän paikannushetken.

 

Kesäkampanja alkaa Iisalmen keskustan paikallisliikenteessä

 

Iisalmen paikallisliikenteen vuoroissa 1 ja 2 sekä kaupunkiPALI:ssa voi matkustaa kesällä 2017 edullisesti.

Aikuisten käteisellä ostettu kertalippu maksaa kesäkampanjan aikana 2 euroa, kun muulloin se on 3,50 euroa. 7-16-vuotiaiden lasten ja nuorten kertalippu maksaa käteisellä ostettuna kesän ajan 1 euron. Alle 7-vuotiaat kulkevat ilmaiseksi saattajan kanssa.

Kesäkampanja alkaa 5.6. ja päättyy 11.8.2017. Se ei koske maaseudun palveluliikennettä.

Palveluliikenneauto eli PALI tilataan puhelimitse etukäteen. Kuljettajan kanssa sovitaan hakupaikka ja -aika. Kuljettaja voi hakea esimerkiksi kotiovelta ja viedä niin lähelle asiointipaikkaa kuin mahdollista. Samalla voi sopia uudesta kyydistä. Palveluliikenne on kaikille avointa joukkoliikennettä. Autossa kulkevat myös lastenvaunut, rollaattorit ja kauppakassit.Iisalmen kaupunkiPALIN voi tilata numerosta 044 705 5034. Se liikennöi maanantaista perjantaihin kello 9-16.35 välisellä ajalla keskustan alueella.

PALI-autoon käyvät kaikki maksutavat. Linja-autovuoroissa 1 ja 2 käyvät Waltti-matkakortit, matkahuollon seutuliput, KELA-tuettu 44- matkan sarjakortti sekä käteinen. Kertalipun vaihtoaika toiseen autoon on 1 tunti.

 

Itä-Suomen Waltti-liput (Pohjois-Savon ELY-keskus)

Lipuilla voi matkustaa Iisalmen, Kuopion, Joensuun ja Mikkelin kaupunkeihin suuntautuvassa maaseudun linja-autoliikenteessä sekä Iisalmen paikallisliikenteessä. Kortit käyvät myös Kuopion, Joensuun ja Mikkelin paikallisliikenteessä.

Kaupunkien Waltti-lipuilla voi matkustaa ELY-keskuksen Waltti-vuoroissa ja ELY-keskuksen Waltti-lipuilla kaupunkien Waltti-liikenteessä.

Lisätietoa ELY-keskuksen Waltti-liikenteestä lippujen myyntipisteistä ym. löytyy internetsivuilta www.ely-keskus.fi/web/waltti-ita-suomi

Waltti-liikenteen liput

ELY-keskuksen Waltti-liikenteen kortille ladattavia lipputuotteita ovat kuntakausilippu, yleiskausilippu ja arvolippu sekä Kelan koulumatkalippu ja kunnan ostama peruskoululaisten koulumatkalippu.

  • Kunnan tukema henkilökohtainen kuntakausilippu korvaa Waltti-liikenteessä nykyisen seutulipun.
  • Yleiskausilippu voi olla haltijakohtainen tai henkilökohtainen.
  • Arvolipulle ladataan arvoa (rahaa) ja sen käyttö sopii satunnaisempaan matkustamiseen. Arvolipulla voi matkustaa missä tahansa, missä Waltti-liput ovat käytössä. Arvolippu korvaa nyt käytössä olevan sarjalipun.
  • Kelan koulumatkatukea saavien opiskelijoiden lippu on aina Kelan Waltti-lippu silloin kun koulumatka tehdään ELY-keskuksen Waltti-liikenteessä. Jos edestakaista koulumatkaa ei voi tehdä kokonaan Waltti-liikenteessä, tulee opiskelijan ostaa sekä Waltti-lippu että Matkahuollon sarjalippu. Kela korvaa opiskelijalle 43 €:n omavastuuosuuden ylittävät kustannukset.
  • Kortille ladattavien tuotteiden lisäksi käytössä on myös kertalippu, joka maksetaan autossa kuljettajalle.

Seutulippujen kelpoisuus Waltti-liikenteessä

ELY-keskuksen Waltti-vuoroissa voi Joensuun, Kuopion, Mikkelin ja Ylä-Savon seutulipuilla sekä Pohjois-Karjalan maakuntalipulla matkustaa toistaiseksi. Ylä-Savon seutulipun ja Kuopio-lipun osalta Iisalmen kaupunki on irtisanonut lippusopimukset loppumaan 31.12.2016. Seutulippuja  voi kuitenkin ostaa aivan vuoden loppuun saakka ja ne ovat käytettävissä koko voimassaoloaikansa ajan.

 

Waltti-liikenteen linja-autot on merkitty Waltti-kyltillä:

Monilla yhteysväleillä on Waltti-liikenteen lisäksi markkinaehtoista liikennettä, jossa maksuvälineenä käytetään Matkahuollon lippuja.

Waltti-korttia myydään kaupunkien asiakaspalvelupisteissä ja myöhemmin myös internetissä

Lippujen osto

ELY-keskuksen liikenteen Waltti-lippuja myydään Waltti-asiakaspalvelupisteissä 30.5.2016 alkaen:

  • Iisalmessa Matkahuollon palvelupisteessä linja-autoasemalla
  • Joensuussa kaupungin palvelupisteessä Carelicumissa
  • Kuopiossa kaupungin palvelupisteessä liikekeskus Apajassa
  • Mikkelissä kaupungin asiointipisteessä, kaupungintalolla.

Lisälataukset

Kaikkia Waltti-lippuja voi lisäladata asiakaspalvelupisteissä ja Waltti-liikenteen linja-autoissa. ELY-keskuksen Waltti-kortteja ei voi kuitenkaan lisäladata kaupungin Waltti-liikenteessä eikä kaupungin Waltti-kortteja ELY-keskuksen Waltti-vuoroissa.

Nettipalvelu käyttöön myöhemmin

Henkilökohtaisen Waltti-lipun ja kaikki muut lipputuotteet paitsi Kelan Waltti -koulumatkaliput voi jatkossa tilata ja lisäladata myös internetissä osoitteessa https://nettilataukset.waltti.fi. Nettipalvelu tulee käyttöön tulevaisuudessa. Ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Lisätietoa ja palautteet

ELY-keskuksen Waltti-liikenteisiin, -hintoihin ja -lipputuotteisiin voi tutustua ELY-keskuksen internet-sivuilla www.ely-keskus.fi/web/waltti-ita-suomi.

Palautetta voi antaa liikenteen asiakaspalveluun:
liikenteen.asiakaspalvelu(at)ely-keskus.fi
0295 020 600 ma-pe klo 9-16 

Lisätietoja:

Pohjois-Savon ELY-keskus

Joukkoliikenneasiantuntija Liisa Joenperä,
p. 0295 026 719, liisa.joenpera(at)ely-keskus.fi

Joukkoliikenneasiantuntija Toini Puustinen,
p. 0295 026 757, toini.puustinen(at)ely-keskus.fi

Pali-palveluliikenne.jpg 

Iisalmen kaupungin palveluliikenne 

Iisalmen PALI-palveluliikenteen liikennöinti on kutsuohjattua alueellista liikennöintiä. Palikyydit pitää  aina tilata puhelimitse tai sopia autossa etukäteen, päivittäiset reitit muodostuvat tämän mukaan. Kaupunkipali liikennöi koko keskusta-alueella, myös Makkaralahden ja Lippuniemen alueilla. Maaseutupali liikennöi puolestaan eri maaseutualueilla oman viikonpäivärytminsä mukaisesti. 

Aikatauluja on saatavilla mm. Ylä-Savon SOTE:n vammaispalveluista, päivätoiminnasta sekä asiakasneuvonta Ohjurista.

Palvelulinjat

Iisalmen kaupungin tarjoama palveluliikenne on normaalia paikallisliikennettä joustavampi tapa päästä Iisalmeen asioimaan. Matkat ovat samanhintaiset kuin aikataulun mukaan kulkevassa joukkoliikenteessä. Vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolain mukaisen kuljetuspalveluoikeuden omaavan henkilö ja hänen saattajansa saa matkustaa maksutta. Matkaoikeus ja oikeus saattajaan täytyy todentaa erillisellä vammaispalvelusta saadulla todistuksella.

Palveluliikenne sopii jokaiselle

Palveluliikenne on avointa joukkoliikennettä, joka noutaa asiakkaan tarvittaessa
kotiovelta ja vie liikennöintialueella niin lähelle asiointipaikkaa, kuin se vain on mahdollista. Palveluliikenteen esteettömät bussit, PALI - autot, helpottavat erityisesti vanhusten ja vammaisten matkustamista. Autoavustaja ja kuljettaja auttavat tarvittaessa autoon nousemisessa ja poistumisessa.

Maksutavat

Iisalmen palveluliikenteen autoissa voit maksaa käteisellä, pankkikortilla, Matkahuollon lipputuotteilla sekä Waltti-korteilla eli Palveluliikenteen autoissa voi maksaa hyvin joustavasti. Hinnat ovat samat kuin alueen muussakin joukkoliikenteessä. Pali on siis joustavampi mutta saman hintainen vaihtoehto muulle joukkoliikenteelle. 

KAUPUNKIPALI 1 ja MAASEUTUPALI 2

Maanantaista perjantaihin palveluliikenteessä on kaksi esteetöntä autoa, PALI 1 Iisalmen kaupunkialueella ja PALI 2 maaseudulla, joilla molemmilla on omat aikataulunsa. Keskusta-alueella on on pohjoinen ja eteläinen liikennöintialue joilla auto liikkuu aikataulun mukaisesti, kiinteää reittiä ei ole vaan se määräytyy päivittäisten tilausten perusteella.
Maaseutupalilla on omat reittinsä ja reittipisteensä ja se on kaikille avointa joukkoliikennettä, jolla turvataan maaseudulla asuvien asiointimatkat kaupunkiin.

Palit eivät liikennöi arkipyhinä.

Kuinka kyytiin pääsee?

Keskustan palveluliikenteen osalta kaikki kuljetukset tilataan aina etukäteen joko sopimalla autossa tai puhelimitse: Keskustapali numerosta 044 705 5034 ja Maaseutupali numerosta 0400 683 746.

Keskustassa on käytössä matalalattia-auto, johon on helppo nousta kyytiin ja auto noutaa asiakkaan omalta ovelta saattaen etuovelle. Maaseutupalin kuljetusreitit jatkavat nykyisillä aikatauluillaan toistaiseksi ja lisätietoja aikatauluista voi kysellä auton puhelimesta 0400-683 746. Paluukyydistä kannattaa myös sopia kuljettajan tai avustajan kanssa etukäteen jo menomatkalla.

Kuljetuksen peruutus

Jos olet tilannut ennakkoon Pali- kuljetuksen ja Sinulle tulee este, peruuta tilauksesi heti suoraan ao. autoon.