Новости

Kasvua ja kansainvälistymistä vastuulliseen matkailuun

38897649180_dff9dbd7b7_k.jpg
25.1.2024 15.17

Uusi Kasvua ja kansainvälistymistä vastuulliseen matkailuun -hanke on alkanut. Hankkeen keskeisenä tavoitteena on tukea Ylä-Savon matkailualan yritysten kasvua verkostoitumisen ja yhteistyön kautta. Tavoitteena on kehittää matkailutoimijoiden ja -yrittäjien liiketoimintaosaamista sekä alueen houkuttelevuutta ja saavutettavuutta.

Iisalmen kaupungin hallinnoima Kasvua ja kansainvälistymistä vastuulliseen matkailuun -hanke aloitti toimintansa 1.1.2024 ja jatkuu 30.6.2026 saakka. Hankkeen keskeisenä tavoitteena on tukea Ylä-Savon matkailualan yritysten kasvua verkostoitumisen, organisoitumisen ja yhteistyön kautta. Vastuullinen tuotteiden ja palveluiden kehittäminen sekä asiakaskokemuksen parantaminen luo yrityskohtaista kasvua ja kannattavuutta sekä edistää kestävän matkailun tavoitteita. Tavoitteena on kehittää matkailutoimijoiden ja -yrittäjien liiketoimintaosaamista, alueen houkuttelevuutta ja saavutettavuutta.

Kansainvälistymisen kautta haetaan mahdollisuutta laajentaa liiketoimintaa ja tavoittaa uusia asiakkaita eri kohderyhmistä. Hanke tukee matkailualan toimijoita digitaalisuuden hyödyntämisessä ja lisäksi tiedolla johtamista vahvistetaan niin yritystasolla kuin aluekehityksessä.

Hanke koostuu neljästä työpaketista, jotka ovat

1. Pk-yritysten kasvu verkostoitumisen ja yhteistyön kautta
2. Vastuullinen tuotteistaminen
3. Matkailuyritysten kansainvälistyminen
4. Innovointi (ml. liiketoiminta ja markkinointiosaaminen)

Kasvua ja kansainvälistymistä vastuulliseen matkailuun -hankkeen aikana matkailualan toimijat saavat asiantuntija-apua liiketoimintansa kehittämiseen. Yrityksille järjestetään mm. useita maksuttomia työpajoja, joissa pureudutaan hankkeen työpakettien teemoihin. Hankkeen kautta syntyy täysin uusia ja uusille, myös kansainvälisille kohderyhmille, soveltuvia, innovatiivisia vihreitä matkailutuotteita, jotka vastaavat muuttuviin markkinatarpeisiin ja kohderyhmien odotuksiin.

Hankkeen kohderyhmänä ovat Ylä-Savon alueen matkailuyrittäjät ja tapahtumajärjestäjät ja erityisesti Iisalmi ja tienoot -matkailubrändin alla toimivat matkailualan yritykset ja toimijat.
Hankkeen toiminta-alueena on Iisalmi, Kiuruvesi, Lapinlahti, Sonkajärvi, Vieremä ja Rautavaara.
Hanketta rahoittavat Euroopan unioni, Pohjois-Savon liitto, Iisalmen kaupunki ja Ylä-Savon seuturaha.

Lisätietoja projektipäällikkö Kirsi Piirainen (puh. +358 40 670 8235, sähköposti kirsi.piirainen@iisalmi.fi)

Hankkeen nettisivut

 

logopalkki_kasvua&kansainvälistymistä.jpg