Elinkeinot Iisalmessa

Työpaikat.png
Työpaikat yhteensä 8 947 (31.12.2016), josta alkutuotanto 4,7 %, jalostus 24,1 %, palvelut 70,2 %

yritysystävällisin valkoinen jpeg.jpg
Yrityksiä 1100 kappaletta - Iisalmi on Pohjois-Savon yritysystävällisin kunta 2019

Liikevaihto.png
Ylä-Savon seudun yritysten liikevaihto 2 381 miljoonaa euroa
(Iisalmi, Kiuruvesi, Vieremä, Sonkajärvi, Lapinlahti – 2016)

Vienti.png
Ylä-Savon seudun yritysten vienti 568 miljoonaa euroa (Iisalmi, Kiuruvesi, Vieremä, Sonkajärvi, Lapinlahti – 2016)

Sijoita yrityksesi Iisalmeen
Hienoa, että olet suunnannut katseesi Iisalmeen! Suunnittelitpa uuden yksikön perustamista, yritystoimintasi laajentamista, yritysostoa tai muita järjestelyjä, me Iisalmen kaupungin elinvoimapalveluissa tarjoamme sinulle apua suunnitelmasi toteuttamisessa.
Tavoitteenamme on tarjota yrittäjille joustavasti  elinkeinotontteja kaupallisiin ja teollisuustarkoituksiin keskeisillä paikoilla eri puolilla kaupunkia. 
Perinteinen puuteollisuusalue Iisalmessa kehittyy puu- ja energialaaksoksi, jossa on puunjalostusteollisuuden toimialakeskittymä, bioöljyn tuotantolaitos, suuret raaka-ainevarannot ja hyvät logistiset yhteydet. Aluetta kehitetään erityisesti puun ja metallin innovatiivisille jatkojalostusyrityksille.
Jos etsit toimitiloja tai haluat rakentaa uusia, Iisalmen Teollisuuskylä Oy on apuna yrityksesi kasvussa. Etsitään yhdessä sopiva tila vapaasta tarjonnastamme tai rakennetaan yhteistyössä uudet toimitilat!
Tervetuloa yrittäjäksi puun ja raudan menestysketjuun #byiisalmi
{Kuva(type:Image;required:False;w:90;)}

Lunawoodin Iisalmen tehdas on maailman suurin ja modernein lämpökäsittelylaitos. Tulevaisuudessa tavoitteemme on tehdä yhä pidemmälle jatkojalostettuja tuotteita ja tarvitsemme kasvavaan kapasiteettiimme osaavia alihankkijoita lähelle Iisalmen tehdastamme.

Myös meidän globaalistikin ainutlaatuisen lämpöpuukomposiittimateriaalin hyödyntämisessä olisi lukuisia mahdollisuuksia erilaisille yrityksille.

- Arto Halonen, Lunawood Oy:n toimitusjohtaja
Tilaa INVEST BY Iisalmi -infopaketti!

Olet ehkä kuullut puhuttavan Iisalmen Ihmeestä; kuinka Iisalmen seudulta ponnistaa niin monia menestyviä vientiyrityksiä, joiden tinkimätön osaaminen ja halu tehdä parasta tunnetaan kansainvälisesti. Alueemme yritykset, tuotteet ja osaajat muuttavat maailmaa – Ponsse Oyj:n metsäkoneet kaatavat puuta Atlantin takana, Genelec Oy:n kaiuttimista kaikuva musiikki siivittää urheilijoita huippusuorituksiin olympialaisissa ja Normet Oy:n kaivoskone louhii siellä, minne katse ei yllä. Korkean teknologian erikoisajoneuvot, kuten saudikuninkaallisten ambulanssit siinä missä pohjoisen lumisia teitä halkovat hälytysajoneuvotkin, on varusteltu iisalmelaisella Profile Vehicles Oy:n tehtaalla. Ja kukapa ei haluaisi muistella niitä iloisia hetkiä, joihin juomat valmistaa iisalmelainen panimo Olvi Oyj. Tullessasi yrittäjäksi Iisalmeen liityt mukaan tähän osaajien ketjuun.

Kiinnostuitko? Tilaa oheisella lomakkeella INVEST By Iisalmi –infopaketti ja laitamme sinulle tietoa Iisalmen seudun yrittäjyyden mahdollisuuksista!

 

Katso videotarina Metallityö Vainion, Suomivalimon ja YSAKO:n kumppanuudesta, jonka tuloksena syntyy joustavasti, luotettavasti ja laadukkaasti tuotteita useille merkittäville konevalmistajille. - Sijoita yrityksesi Iisalmeen ja liity osaajien ketjuun!

 

Genelecillä työskentelevä Darren Rose viihtyy kiireettömässä Iisalmessa. Katso kansainvälisen osaajan tarina. #byiisalmi #osaamisenpaikka
Nämä yritykset ovat jo täällä!
logopaletti_byiisalmi_2020_päivitetty.jpg

Emme odota ihmeitä. Teemme niitä. Lue lisää ihmeistämme iisalmi.fi/byiisalmi.