Uutisarkisto

#kulttuurinpuolesta -kampanja 22.-26.11.

Kuva Sytytä valo kulttuurin puolesta -kampanjan logosta.
22.11.2021 14.00
0

Kuluvalla viikolla on luvassa valaistusta ja tietoa kulttuurin vaikutuksista. Seuraa ja osallistu somessa!

#kulttuurinpuolesta - valaistusta ja tietoa kulttuurin vaikutuksista

Kulttuuri on iso tekijä ihmisten elämässä ja sillä on merkittäviä hyvinvointivaikutuksia. Pohjois-Savon kuntien kulttuuripalvelut yhdessä nostavat esiin kulttuurin merkitystä yhteisellä kampanjalla #kulttuurinpuolesta. Useat kulttuurikohteet valaistaan keskiviikkona 24.11. punaisella, ja samalla haastetaan mukaan kulttuurijärjestöjä, toimijoita ja yksittäisiä ihmisiä ottamaan kantaa kulttuurin puolesta. Iisalmessa kulttuurikeskus osallistuu valaisukampanjaan, Kuopiosta mukana ovat Kuopion kaupunginteatteri ja musiikkikeskus. Haasteen voi jokainen ottaa vastaan vaikkapa laittamalla 24.11. punaisen valon ikkunalle tai pistämällä päälle jotakin punaista. 
Ota kuva someen ja lisää #kulttuurinpuolesta #kulttuurivaikuttaa ja mielellään myös paikkakunta, esim. #iisalmi. Näin olet mukana herättämässä kulttuuritietoisuutta!

 

Valaisuviikolla 20.-27.11. jaetaan myös somekanavissa materiaalia kulttuurin vaikutuksista

Kampanjan aikana halutaan nostaa esiin kulttuurin merkityksellisyyttä: Kulttuuri vaikuttaa niin fyysisesti, psyykkisesti, sosiaalisesti kuin taloudellisestikin. Kulttuurilla on lukuisia todennettuja hyvinvointivaikutuksia. Lisäksi kulttuurilla on taloudellista painoarvoa. Kulttuurisesti kiinnostavat alueet houkuttelevat luovaa osaamista ja matkailijoita alueille. Luovilla ratkaisuilla voidaan lisätä tuottavuutta. Ennen koronapandemiaa luovat alat työllistivät Euroopan tasolla yli kaksi kertaa enemmän kuin autoteollisuus ja tietoliikenne yhteensä. Suomessa työllisiä oli n. 135 000 ja kulttuurin osuus bruttokansantuotteesta 3,3% (EY-tutkimus, 2021). 

Iisalmessa harrastamisen - olipa kyse kulttuuri- tai liikuntaharrastuksesta - tärkeyttä jokaisen kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille on nostettu tänä syksynä esille Elämäni kunnossa -kampanjoinnissa. "Kannustamme jokaista osallistuvaan, toimeliaaseen elämään, jossa parhaimmillaan voi tuntea olevansa elämänsä kunnossa!" kertoo kirjasto- ja kulttuuripalvelupäällikkö Sanna Marin. 

#kulttuurinpuolesta -tempaus on osa Kotikulmat valoissa -kampanjaa. Siilinjärveltä vuonna 2020 alkunsa saanut Kotikulmat valoissa -valaistuskampanja laajenee Pohjois-Savon alueelle 30.10-30.11.2021. Teemana on Arjen valojuhlaa - valoa arkeen. Kampanjalla halutaan muistuttaa iloa tuottavista ja arjen jaksamista lisäävistä asioista pimeänä aikana. 

 

Lisätietoa
Sanna Marin 
kirjasto- ja kulttuuripalvelupäällikkö 
Iisalmen kaupunki 
p. 040 588 9074 
sanna.marin@iisalmi.fi