Ajankohtaista

Yritysasiantuntija Kari Heikkinen esittäytyy

Kari.jpgHeikkisen Kari palvelee aloittavia ja toimivia yrityksiä
29.1.2019 14:00

Heikkisen Kari aloitti tammikuun alussa Iisalmen kaupungin yritysasiantuntijana. Kari tuuraa ainakin vuoden loppuun vanhempainvapaalla olevaa Heilion Eijaa. Ohessa Karin lyhyt haastattelu.

Kerrotko itsestäsi – kuka olet, mistä tulet ja minne olet menossa?

Olen Heikkisen Kari ja ikää on kertynyt Kimmo Timosen pelinumeron verran. Minulla on teknisen puolen koulutus ja olen suorittanut myös yritysneuvojan erikoisammattitutkinnon. Sotkamosta olen lähtöisin ja Kainuusta päin olen nytkin tulossa, vaikka Siilinjärvellä olen asunut reilut 10 vuotta. Siitä, mihin tämän pestin jälkeen olen menossa ei ole vielä tietoa. Aika näyttää ja olen avoin uusille haasteille. Todennäköisesti tie vie jonnekin Kainuun tai Pohjois-Savon alueelle, jos en jää sitten Iisalmeen

 

Millainen on ollut starttisi Iisalmen kaupungin yritysneuvojana? Mitkä asiat ovat päällimmäisinä ja mitä näkyy loppuvuoden kalenterissa suurimpina juttuina? 

Startti on ollut vauhdikas Virpin perehdytyksessä ja paljon uusia kasvoja on tullut vastaan. Muutaman vuoden tauon jälkeen piti palautella mieleen, miten näitä yritysneuvojan hommia oikein tehdään. Aika nopeasti perusjutut kuitenkin palautuivat mieleen, mutta jotkin asiat ovat muuttuneet ja tietoja on tietysti pitänyt päivittää. Yritysneuvojan työ ja Iisalmi toimintaympäristö on sinällään tuttua, koska toimin vuosina 2008-2015 yritysneuvojana Ylä-Savon Kehityksessä. Pieniä paineita tuo viime vuoden asiakastyytyväisyystutkimuksen hyvät arvosanat, mutta parhaani teen ja katsotaan mihin se riittää.

 

Mitä sinun työssäsi merkitsee Iisalmen kaupungin strateginen tavoite olla Suomen houkuttelevin seutukaupunki? 

Itse koen tavoitteen olla houkuttelevin siten, että Iisalmessa on parhaimmat edellytyksen asua, elää ja yrittää (tai tehdä työtä). Paikallisesti toimivat pienyritykset ovat tärkeä osa tätä kokonaisuutta. Monet yritykset etsivät jatkajaa ja tämä on yksi vaihtoehto, jos miettii yrittäjyyttä tai yrityksen perustamista. Toisaalta kehittämällä toimivia yrityksiä voidaan myös luoda uusia työpaikkoja alueelle. Menestyvät yritykset ja hyvä yrittäjyysilmapiiri kannustavat yrittäjyyteen ja houkuttelevat ihmisiä Iisalmeen.

 

Mitä uutena yritysneuvojana tuot kaupunkiorganisaatioon ja samalla tietysti koko kaupunkiin? 

Tuon oman osaamiseni ja kokemukseni organisaation ja iisalmelaisten käyttöön. Tasapainotan omalla rauhallisuudellani ja harkitsevuudellani yrityspalveluiden räiskyvää arkea.

 

Terveisesi

Haluan toivottaa kaikille hyvää alkanutta vuotta. Ottakaa rohkeasti yhteyttä yrittäjyyteen liittyvissä tai muissa asioissa, niin tehdään yhteistyötä!