Ajankohtaista

Ylä-Savossa viisasta liikkumista edistetään koko seudun yhteisessä vanhempainillassa

IMG_8282_Mari_Kuosmanen.jpg
8.11.2021 10.00

Miten arkiliikkuminen vaikuttaa oppimistuloksiin? Miten vanhemmat voivat omalla toiminnalla lisätä liikenneturvallisuutta? Onko liikkuminen koulun lähistöllä turvallista?

Ylä-Savossa järjestetään viisaan liikkumisen vanhempainilta, jossa asiantuntija puheenvuorojen lisäksi kannustetaan kaikkia osallistujia kertomaan ajatuksiaan ja jakamaan kokemuksiaan lasten ja nuorten ympäristöystävällisen ja turvallisen liikkumisen tukemisesta.

Viisaan liikkumisen vanhempainilta alkaa koko Ylä-Savon alueen koululaisten huoltajille pidettävällä yhteisellä seminaariosuudella, jossa kuullaan kolmen asiantuntijan puheenvuorot seuraavista aiheista:

− Liikkumisen vaikutukset oppimistuloksiin, tutkija Heidi Syväoja, LIKES-tutkimuskeskus

− Koulumatkaliikkumisen ympäristövaikutukset, vanhempi konsultti Katja Kaartinen, Sitowise Oy

− Vanhemman roolimallin merkitys ja liikenneturvallisuus, kouluttaja Mari Heikkinen, Liikenneturva

Seminaariosuuden kesto on noin 45 minuuttia, minkä jälkeen osallistujat jaetaan omiin kuntakohtaisiin virtuaalisiin keskustelutiloihin. Keskustelutiloissa osallistujat pääsevät keskustelemaan yhdessä kuntien ja koulujen edustajien kanssa esimerkiksi liikkumisen turvallisuudesta oman koulun lähistöllä ja pohtimaan, voisiko sitä jotenkin parantaa.

Vanhempainilta järjestetään maanantaina 29.11. klo 17–18:30 Teamsin välityksellä.

Osallistumista varten tarvitset sähköpostiosoitteen, johon tapahtuman osallistumislinkki lähetetään. Osal-listumislinkin lähettämistä varten pyydämme ilmoittautumiset oheisen linkin kautta sunnuntaihin 28.11. mennessä. Linkki ilmoittautumislomakkeelle: https://q.surveypal.com/yla-savon-vanhempainilta

Koululaisten turvallisen ja viisaan liikkumisen edistäminen Ylä-Savon kunnissa -hanke

Viisaan liikkumisen vanhempainilta on osa Koululaisten turvallisen ja viisaan liikkumisen edistäminen Ylä-Savon kunnissa 2021 -hanketta. Vanhempainilta on samalla hankkeen loppuseminaari. Hankkeessa ovat mukana Iisalmen ja Kiuruveden kaupungit sekä Keiteleen, Lapinlahden, Pielaveden, Rautavaaran, Sonka-järven ja Vieremän kunnat. Hanke on saanut Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tieliikenteen turvallisuuden valtionavustusta.

Yhteistyökumppaneita toimivat Pohjois-Savon ELY-keskus, Fiksusti kouluun -ohjelma ja Liikenneturva.