Ajankohtaiset tiedotteet

Ylä-Savon SOTE tiedottaa: Alueemme koronavirusrokotukset alkavat ensi viikolla

7.1.2021 14.00
0

Kuntayhtymämme alueella koronavirusrokotukset alkavat ensi viikolla ja ensimmäisenä rokotetaan kansallisen rokotussuunnitelman mukaisesti hoitohenkilökuntaa.

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän rokotteiden jakelua koordinoi tällä hetkellä Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri (KYS). Tämä tarkoittaa sitä, että kuntayhtymämme tilaa sekä saa rokotteet KYS:ltä, mutta alueemme asukkaiden rokotus tapahtuu kuntayhtymän toimesta.

Alueemme rokotusaikataulu ja -järjestys

Kuntayhtymä saa rokotusjärjestyksen mukaisesti ensimmäiset rokotteensa ensi viikolla eli viikolla 2. Rokotukset aloitetaan välittömästi rokottamalla todettuja tai epäiltyjä koronaviruspotilaita hoitavien osastojen ja päivystyksen, infektioenskan ja näytteenoton henkilökuntaa. Tämän jälkeen rokotetaan ympärivuorokautisen hoivan henkilöstö ja asukkaat. Henkilökunnan ja muun väestön rokotuksia jatketaan THL:n ohjeistuksen ja rokotteiden saatavuuden mukaisesti. Rokotteen säilyvyys on rajallinen, joten kaikki saadut rokoteannokset annetaan muutamassa päivässä. Alussa rokote-erät ovat pieniä ja niitä tulee harvemmin. Tiedotamme rokotusten järjestelyistä suunnitelman tarkentumisen myötä heti tiedon saatuamme.