Hyviä uutisia #byiisalmi #osaamisenpaikka

Vuoden 2023 By Iisalmi -tunnustusäänestyksen ehdokkaat on julkistettu - äänestää voi 6.10.2023 saakka

Tunnustus2023_FB_Yleiskuva.jpgVuoden 2023 By Iisalmi -tunnustuksen yleisöäänestyksen ehdokkaat.
7.9.2023 7.05

Iisalmen kaupunki ja By Iisalmi -kumppaniverkosto jakavat vuosittain By Iisalmi -tunnustuksen, joka on osoitus positiivisesta asenteesta ja tinkimättömästä halusta tehdä parasta omalla alallaan. Yleisöäänestyksellä valittu tunnustuspalkinnon saaja toimii myös seudun lähettiläänä. Vuoden 2023 tunnustusäänestys käynnistyy torstaina 7.9. ja ehdolla on neljä eri alojen huippuosaajaa. Tunnustuspalkinto jaetaan tänä vuonna jo seitsemännen kerran.

 Vuoden 2023 By Iisalmi –tunnustuksen yleisöäänestyksessä ovat ehdolla:

Ravintola Iltalypsyn ja Tillyn yrittäjä Eetu Tikkanen: Syvästi savolaisia ja aidosti paikallisia kahvila- ja ravintolaelämyksiä raikkaalla otteella loihtiva yrittäjä.

Rebekan hoitokoti ja Hoitokoti Kultasirkku: Hoitokodit, joissa ikäihmisten elävät elämänmakuista elämää iloisessa ja rakastavassa ilmapiirissä.

Liikuntaseura Ote: Toimintaa, jonka tavoitteena on, että jokaisella olisi mahdollisuus innostua ja onnistua liikunnan parissa taitotasoon katsomatta.

Mähösen musiikkikaupan yrittäjä Marko Mähönen: Sydämen sivistyksellä reilun meiningin musiikkikauppaa vailla genrerajoja tekevä yrittäjä.

By Iisalmi -tunnustus on myönnetty aikaisemmin lumilautailija Rene Rinnekankaalle (2017), Pesolan Pihvilihan isäntä Antti Niskaselle (2018), valmentaja, yrittäjä Matti Kokkoselle (2019), Keila ja liikekeskus Liikkeen yrittäjä Laila Korhoselle (2020), Koko Suomi leipoo -finalisti, 4H-yrittäjä Pihla Salliselle (2021) sekä Istuvan Härän yrittäjä Arja ”Arska-Täti” Wäisäselle (2022).

”By Iisalmi on koko kaupungin ja sen yritysten ja asukkaiden yhteinen allekirjoitus, joten on tärkeää nostaa esille myös yksilöitä sekä yhteisöjä, jotka tekevät näitä allekirjoituksen arvoisia Iisalmen ihmeitä. Se kannustaa myös meitä muita toimimaan yhteisömme paremman tulevaisuuden hyväksi.” kiteyttää Iisalmen kaupungin elinkeinojohtaja Terho Savolainen tunnustuksen merkitystä ja jatkaa:

”Kaikki yhteisömme teot ovat omalla tavallaan merkityksellisiä, mutta varmasti yrittäjien vahva sitoutuminen omaan tekemiseen näkyy erityisen positiivisena asiana kaupunkilaisille ja ehdotusvaiheessa heidän nimensä tulevat mieleen. Liikunnan rooli yhteisön hyvinvoinnin takana on myös tärkeä ja kaupunkikin on panostanut vuosien varrella vahvasti juuri liikuntaan, ehkä sillä on oma vaikutuksensa myös näiden tekijöiden arvostukseen.” pohtii Terho Savolainen äänestykseen nostettujen ehdokkaiden taustoja. Ehdokkaat valitaan vuosittain yleisöehdotusten joukosta, ja välikarsinnan suorittaa By Iisalmi -verkoston raati.

”Kun pyydämme ehdokkaita mukaan äänestykseen, moni tuntee liikutusta siitä, että juuri hänen työnsä on huomioitu. Joskus joudumme hieman houkuttelemaan mukaan, sillä savolaiset osaavat olla välillä aika vaatimattomia, eivätkä aina arvosta omaa osaamistaan riittävästi. Muistutammekin ehdokkaita, että hei – juuri teidät yleisö on toivonut mukaan, ja että paljon puhuttu vetovoima ja elinvoima syntyvät näistäkin teoista. Tunnustusehdokkaat ovat kannustavia esimerkkejä meille muille, kiitos heille hienosta työstä!”  kannustaa markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Laura Koski Iisalmen kaupungilta.

Tunnustus on kunnianosoitus myös ehdokkaan taustayhteisölle – ihmeet tehdään yhdessä, ja jokaisen tämänvuotisen ehdokkaankin taustalla on tärkeät tukijoukot perheestä seura- ja työyhteisöön ja muihin verkostoihin.

By Iisalmi –tunnustuksen äänestysaika on 7.9. – 6.10.2023. Äänestämään pääsee www.iisalmi.fi/byiisalmitunnustus –nettisivulla sekä Iisalmen Sanomien ja Töllöttimen kautta jaettavilla äänestyslomakkeilla, jotka tulee palauttaa Iisalmen kaupungintalon asiakaspalvelupisteeseen 6.10.2023 mennessä.  


Tunnustuksen saaja mukaan lähettilästyöhön

Yleisöäänestyksen voittajan kanssa sovitaan lähettiläsyhteistyöstä, johon ideat kumpuavat toimijan omasta osaamisesta. Esimerkiksi viimevuotinen voittaja, Istuvan Härän yrittäjä Arja Wäisänen on profiloitunut jo aiemmin lähimmäisestä välittämisen asialla olevana henkilönä, ja hänen ja Mieliteko-hankkeen kanssa Iisalmen markkinointi tuotti Mieliteko By Iisalmi -pelikortit. Arja on ollut mukana useissa tapahtumissa halaamisen lähettiläänä ja tulossa on myös yhteinen heijastintempaus syksyn pimeiden koittaessa.

Edeltävän lähettilään Pihla Sallisen kanssa kaupunki tuotti leivonta- ja yrittäjyysosaamiseen liittyviä yhteistyökampanjoita, kuten Iisalmen pienet ihmeet -reseptin leivontahaasteineen. Pihlan resepti ja sen ohessa annettava maustepussukka on yhä tänäänkin monen kaupungin vieraan saama ainutlaatuinen muistaminen https://www.iisalmi.fi/Suomeksi/Kaupunki-info/By-Iisalmi/iisalmenpienetihmeet ).